Min lilla älskling!

Idag fyller min älskade lilla son 6 månader!! Kan inte förstå att han redan är ett halvt år! Tiden har gått så sjukt fort att jag fasen får lite ångest.. haha.
Men han är så fin och underbar och nu kan man verkligen kramas och mys med honom och han pussas och myser tillbaka =) När han ligger mot mig när vi sitter i soffan och kramas och när han lägger ner sitt huvud mot min axel och verkligen myser, då gör det fasen fysiskt ont av all kärlek jag känner för honom. Det är så sjukt jävla underbart!

Har ingen aktuell vikt eller längd på honom just nu men nästa vecka (tror jag det är) ska vi på bvc för en kontroll så jag får uppdatera om det då.

Just nu är han 6 månader 1 timme och 20 minuter gammal! Underbara älskade lilla son!!


Jag ska bära dig över stock och sten
tills du kan stå på egna ben

Jag ska hålla din hand genom livets snår

och finnas vid din sida vilken väg du än går

Jag ska skydda dig mot all ondska som finns

jag älskar dig min lilla prins.





Jag älskar dig mer än nånting annat och jag kommer alltid finnas vid din sida.


Så underbart!

Så grymt härlig dag det  har varit!! Vi tog med voffan och gick på en lång promenad till scraptime där vi mötte upp min mamma och jag köpte min efterlängtade Sizzix Big Shot!! Lycka =) Nu är det bara lite olika dies som saknas, men det ska jag beställa snart. Efter det så promenerade vi till mamma och satt och surrade och fikade lite och lillmannen fick lite mat, rotfrukter med kalvkötts puré.. himla mumsigt! =)
Och sen tog vi bussen hem.. och India fick minsann åka gratis på ena bussen.. hihi. Busschaffören tyckte hon var så söt och så sa hon att hon tycker det är dumt att ta betalt för en hund. Himla snällt iaf!

Men att det var enormt skönt att gå en lång promenad i det här vädret!! Nu hoppas jag att vädret håller sig såhär bra och att det blir sommar fort. Det är såna här dagar man inser att man verkligen behöver sol och frisk luft för att må bra och få ny energi. Och nu när det har varit så vansinnigt kallt och mörkt så länge så inser man verkligen ännu mer hur bra man mår av sol och frisk luft.

Drog en vända med snabeldraken inna vi gick ut.. det är fan otroligt att India ens har kvar nån päls alls som hon fäller! Var inte länge sen jag dammsög innan idag men det var ändå hårtussar i size med hund valpar som rullade över golvet.

Men nu ska jag börja med mat.

Ska fota och visa Sizzixen som jag köpte idag sen ikväll.. och så kan jag visa bilder på diesen jag ska köpa också! =)




3 plus grader!

Åh så underbart väder det är idag!! Drygt 3 plus grader och strålande sol.. den här dagen ska spenderas ute med andra ord =)

I natt har lillmannen sovit rätt bra efter lite om och men och så tog vi lite "sovmorgon" eller rättare sagt jag lyfte över lillmannen till min säng och så låg vi och myste och busade.

Men nu ska vi göra oss klara för en promenad.. tror vi ska ta voffsan och gå in mot stan lite.. kanske vi går till scraptime och köper min Sizzix Big Shot!  =) Måste ta och beställa diesen också så jag kan pyssla på här hemma. Har ju planerat den här beställningen ett tag nu.. hihi, men det finns ju så himla mycket fint jag vill beställa så det är svårt att välja vad jag ska ta den här gången!

Nä.. mat i magen och sen uuuut!!

Hoppas ni har en underbar dag i solen!


Laddar om

Nu har vi haft 3 jobbiga kvällar och nätter i rad.. lillmannen somnar efter lite gnäll men sen sover han bara ca 1 timme och sen vaknar han och gallskriker! Då duger ingeting för att trösta honom heller, inte ens flaskan som alltid brukar duga annars. Vet inte alls vad det är med honom, han har inte ont eller så, han är inte för kall eller varm, inte blöt i blöjan.. funderar om det är att han drömmer nånting läskigt eller så för han ser lite skrämd ut. Efter ca 5-10 minuter så lugnar han sig och efter ytterligre ett tag så somnar han om men då går det bara runt 10min så gnäller han och vrider på sig i sömnen och så går jag dit och stryker honom på huvudet och pratar med honom så då slutar han och fortsätter sova, och så går det bara typ 10 min så är det samma sak igen och så håller det på sådär i flera timmar innan han sover ordentligt.
Grymt jobbigt! Och så tycker jag ju så synd om min lilla plutt!

Så nu är jag lagomt seg och på dåligt humör. Men i eftermiddag är det babysim och efter det så ska vi till mamma och pappa och äta fondue!! =) Var hur länge sen som helst sen jag åt fondue.. det är ju så himla gott! Och babysim är ju himla roligt också så nu ska jag försöka ladda om så jag orkar med det här. Det är ju tur att plutten har varit så glad och go på dagarna nu iaf.

Men nu ska jag hoppa i duschen och sen packa ihop våra grejer.

Hoppas ni har en bra söndag!

En dag på vift

Nu har vi ganska nyss kommit hem efter en dag i Luleå med mamma och pappa och sen var jag bara hem och hämtade India och så for jag och lillmannen till dom och åt middag och myste på.
Älsklingen är på 30-år firande, han for innan 11 i morse och vi lär inte se till han förens sent i natt skulle jag tro.. så det var tur att vi kunde haka på mina föräldrar så vi slapp vara ensamma hemma! När vi var i Luleå så passade vi på att hälsa på min farmor också.. lillmannens gammelfarmor blir det väl? Är så dålig på sånt där.. haha.

Just nu sitter jag och plutten och tittar på hästhoppning.. han verkar tycka att det är himla spännande för han surrar på som tusan och viftar med både armar och ben =) Han kanske blir en elitryttare, vem vet.. hihi.

Köpte förresten en ny bädd till India i Luleå idag men jag tror inte att hon gillar den, hon ligger på ett hörn av lillmannens filt nu istället. Men jag ska lägga dit en av mina tröjor, då kommer hon säkert tycka bättre om den. Nu luktar den ju bara nytt och det är ju inte så kul.

Men nu ska jag lägga lillmannen och sen ska jag äta lite glass innan jag kryper ner jag också.


Natti natti

Snark..

Oj va trött jag är! Vi har ju varit i farten hela dagen.. vi har varit på mamma-bebis fika på opalen och det var super mysigt att sitta och surra och smaska fika medans bebisarna surra på med varann =)
Lillmannen flörtade järnet med Astrid som satt mittemot oss.. hihi.
Han har varit så himla go och glad idag, känns sååå bra att han är sig själv igen!

Och natten tillbringade han i sin egen säng! Var helt säker på att jag skulle vara tvungen att lyfta över honom efter ett par timmar men inte =) Han har dock sovit lite oroligt men inte så att han har vaknat och varit ledsen men han har gnällt i sömnen ganska mycket, men flera gånger så somnade han om av sig själv och det har aldrig hänt förut. Jag brukar alltid behöva ge honom flaskan och ligga och stryka på honom. Men i natt var han sååå duktig min lilla prins!

Har ju som varit borta nästan hela dagen därav inga inlägg.. sorry =) Men vi har haft en väldigt bra dag!
Först var vi ju som sagt på opalen och fikade sen gick vi med Sara och Olle en sväng på stan och kikade runt lite. Köpte 2 pyjamasar, 2 byxor, 1 body och 3-pack sockar till lillmannen. Något som han behövde men gud så svårt det är att hålla sig från att köpa en massa annat också! Men för en gångs skull så lyckades jag faktiskt.. haha.

När vi kom hem så skrev jag en mat lista och en handlings lista och myste med lillmannen som somnade efter en stund och då fick älsklingen ta över och så fort jag och stor handlade. Usch och fy va tråkigt det är att lägga pengar på det!! Och hur jobbigt är det inte att komma på vad man ska äta varje dag..
Men det är ju iaf väldigt gott med mat som tur är.. haha.

Men just ja.. stackars India blev kissad på idag. Hon låg som vanlig brevid lillamannen när han låg på golvet, men nu var han naken och hon låg lite dumt till så han kissade henne på benet.. hihi. Kan lova att hon såg förvånad ut när det hände och skuttade undan, stackars voffsan =)

Ikväll blir det slöa i soffan med lite choklad och glass och mest troligt en tidig kväll.. är så trött! Man är ju inte van att vara ute och träffa folk längre, har ju bara suttit inne när det har varit så kallt.
Imorgon ska jag kanske följa med mamma och pappa till Luleå om väder och allt sånt tillåter.

Men nu.. choklad och ligga i soffan!


Natti natti

Nu ska jag ta och göra kväll.. fast jag är egentligen inte nog trött för att sova men det borde nog gå att somna om inte alltför länge ändå =)
Imorgon ska ju jag och lillmannen ta bussen in till stan och ta en fika med mamma-bebis gruppen, ska bli himla kul! Han verkar förresten må bra nu, min lilla prins! Han har då varit så glad och nöjd idag så det känns jätte bra!

Har lagt han att sova i sin säng i natt så får se hur det går med det nu när han har sovit med oss flera nätter. Men blir det för bökigt så lyfter jag bara över honom till oss.. jag har ingen panik med att han ska sova i egen säng, det kommer när det kommer.
Han verkar dock sova ganska oroligt just nu.. har fått springa in flera gånger sen han la sig för att han har gråtit i sömnen. Verkar som han drömmer nånting läskigt. Men som sagt, jag tycker inte att det gör något om han sover med oss mestadels, är så mysigt att ha honom nära =)

Men nu ska jag göra flaskorna och borsta tänderna.. sen är det straight to bed!!

God natt på er!

Stackars hund..

Nåå.. tycker lite synd om India just nu! Lillmannen ligger och är en nakenfis på golvet och India ligger som vanligt brevid men hon har lagt sig lite dumt till så hon blir sparkad hela tiden när lillmannen ligger och sprattlar med sina ben. Sen finns det en hyfsat stor risk att hon blir kissad på också.. haha. Men hon får väl flytta på sig om hon inte vill vara med längre.. hon ligger ju ändå där av egen fri vilja =)
Hon tycker så mycket om att få vara med och vara nära.

Hihi.. nu ligger lillmannen och skrattar åt India.. mina små hjärtegryn!! =) Hon gör inte ens speciellt mycket, hon gäspade och skakade på huvudet och det var visst jätte roligt.. hihi.
Han blir helt till sig så fort han ser henne.. kastar sig framåt med båda armarna sträckta mot henne. Tyvärr så är han ju lite väl hårdhänt med henne när han får tag i henne, men det är bara vara vaksam så han inte gör illa henne. Tur hon är så otroligt snäll!!

Men nu blir det mera mys och skratt åt mina små tokstollar! =)


Bildbomb!

Här kommer några bilder som jag hittade i mobilen nu när jag förde över en massa bilder från den till datorn.
Vilka minnen.. tänk att lillmannen var så liten för bara ett halvår sen! Och nu är han så stor och har lärt sig så mycket. Tiden går verkligen fort!!


Helt ny i världen





Första tågresan!



En äkta rocker! =)














Verkar som att lillmannen mår bättre idag också.. han har då varit glad och nöjd så jag tror nog vi kan åka på mamma-bebis fika på opalen imorgon!! Wiihooo!! =)

Då måste jag komma ihåg att lämna igen en bok på bibblan också.

 

 


Mys

Vilken mysig morgon jag och lillmannen har haft! =) Han vaknade vid 8 men vi låg kvar i sängen och läste och myste och busade lite, sen blev han lite hungrig och när han åt somnade han med flaskan i munnen (som vanligt typ=) )



Älskade lilla plutt! Jag kommer finnas vid din sida för alltid <3


Nu sitter vi och ser lite på bebis tv och jag ska hitta mig nånting att äta strax hade jag tänkt. Och så håller jag på att föra över bilder från mobilen till datorn.

 

Kram


Kvällens layout

Jaha.. nu var scrapbooking kursen slut =( Var lika roligt ikväll som alltid men det känns tråkigt att det är slut nu! Men jag kommer absolut att gå en fortsättnings kurs så småningom, så man får ännu mer inspiration =)

Men nu måste jag köpa hem lite mer papper och dekorationer och så såklart en Sizzix Big shot och massa fina dies! Så man kan göra lika fint hemma som på kursen.
Himla kul är det iaf att sitta och pyssla!!

Såhär ser iaf kvällens layout ut!



Min underbara älskling!

 

Nu ska jag ta och göra kväll här och förbereda 2 flaskor mat till plutten så det finns när han vaknar och är hungrig i natt. Jag brukar alltid göra i ordning 2 st flaskor med mat till honom som jag ställer i kylen så det bara är att värma det i micron.. går ju lite fortare då och när han vaknar på natten så vill man ju att han ska somna om så fort som möjligt =) Och så vill man ju själv spendera så kort stund som möjligt uppe, snabbt tillbaka under täcket ska det vara!

Men det är himla skönt och enormt välbehövligt att få sitta själv i lugn och ro en stund på kvällen (speciellt när man har varit i gång under dagen) och bara varva ner och slappna av. Det blir så otroligt mycket lättare att somna då. Nu sover mina älsklingar och det är bara jag som sitter uppe och jag njuter verkligen av den här stunden. Och sen när jag kryper ner under täcket hos mina killar så är det en helt underbar känsla och hjärtat brister lite av all kärlek jag känner för våran underbara son och min sambo (och fina India såklart!).

Lillmannen sover förresten i våran säng fortfarande ( han som sov så duktigt i sin egen säng!) för han är risig fortfarande. I kväll har han visst spytt mer än vanligt och varit himla fisig så jag misstänker att han har lite magsjuka eller nåt liknande =(
Men han har då varit ganska glad ändå så jag hoppas det är nåt som försvinner tills imorgon!! Hittills har hans kräk inte luktat speciellt illa men nu i kväll så luktar det faktiskt riktigt illa.. hujja. Får ta och bada honom imorgon så kräk lukten försvinner.

Men nu ska jag göra flaskorna och sen krypa ner.

Sleep tight!


Onsdag

Natten till idag har inte varit alltför dålig trots allt, han har inte skrikit nästan nånting men det har varit mycket knorr och bök men han har somnat om ganska fort varje gång så det är bra! Han verkar må lite bättre idag också, fast jag tror att han har lite ont i ett öra ändå. Lill plutten min. Han sover iaf nu så det är bra.. sova och äta så han blir pigg och glad igen.

Vi var bjudna på lunch idag hos Magda tillsammans med några fler ica brudar och ica bebisar.. synd att vi inte kunde åka på det! Men vi får ta det en annan gång. På fredag om han är frisk så ska vi träffa mamma gruppen på opalen och ta en fika och gå en runda på stan så då får vi iaf lite social kontakt =)
Och jag ska ju på scrap kursen ikväll så då får iaf jag komma ut lite.. tyvärr är det sista kurs tillfället!! Uhuuu.. fasen va jag kommer sakna det!! Men jag kommer ju vara där rätt ofta ändå skulle jag tro, sen är det ju scrap träffar en gång i månaden så det kommer jag ju fara på. Men det känns ändå tråkigt.

Nu ska jag kramas i soffan med India =)

SaveSmart

Jag blev ju med i Buzzador för ett tag sen och nu är jag med i min första buzzador kampanj!

Kampanjen är för SaveSmart, det är en sida där man blir medlem och sen kan man köpa utvalda varor/tjänster till väldigt rabatterade priser! Grymt nice! Det är helt gratis att bli medlem där och när man handlar så gör man det direkt från leverantören.
Jag har hittat en klocka där som jag är riktigt sugen på. Sen har dom 49% rabatt på Jamie Olivers köksset, och vi skulle verkligen behöva lite nya kastruller! Så här kommer det nog bli shoppa av =)

Det kommer in mer erbjudanden hela tiden och man kan även vara med och påverka vad som kommer in. Och det är ju bra.

Vill ni bli medlem där så använd gärna den här länken, så får jag "värvningspoäng" =)

Nu ska jag dregla mer över den där klockan.. haha.





Sjukling

Fy fan vilken hemsk dag det har varit! Hoppas verkligen att det värsta är över nu!!
Lillmannen har varit helt hysterisk och otröstlig i flera timmar i sträck. Han var jätte jätte trött men trots alvedon och allt jag kunde komma på så mådde han för dåligt för att kunna sova. Tillslut brast det och jag ringde mamma och grät henne i örat och bad om skjuts till vårdcentralen. Ringde och pratade med akuten för att höra vad dom hade att säga (har noll förtroende för vårdcentralen) och jag fick prata med en jättebra läkare där som sa precis vad jag skulle be dom på vårdcentralen kolla efter och vad dom skulle göra, han tyckte att vi skulle åka till vårdcentralen först eftersom att det är närmare dit och skulle vi behöva åka vidare så går det fortare att få komma till en läkare på sjukhuset om man har varit på vårdcentralen först.

Dom tog iaf några prover på lill älsklingen och lyssnade på magen och lungorna, och så klämde och kände dom lite på han och tittade i öronen och halsen. Hade faktiskt en riktigt trevlig läkare där och han kom fram till att det inte var nånting farligt utan mest troligt nån släng av nåt förkylnings virus eller begynnande magsjuka. Lill älsklingen var lite irriterad i ena örat så det kan ju ha varit det som gjorde att han var så hysterisk. Och jag har ju haft mycket problem med mina öron när jag var liten så det vore ju inte direkt konstigt om plutten också får problem. Men jag hoppas verkligen att han slipper det för det är vidrigt!!

Så roligt har vi haft det idag.

Så nu håller jag tummar och tår för att han mår bra när han vaknar, gav honom lite alvedon och en flaska mat när vi kom hem och då somnade han. Han var helt utmattad lilla stackaren, hoppas att han sover nån timme nu så han är någorlunda utvilad. Mellan kl 10- 17 har han bara sovit ca 15 minuter =(



Många borden..

Jo.. idag har jag mycket jag borde göra idag men plutten verkar vara lite risig idag också så vi får väl se hur mycket jag får gjort! Har inte tagit nån temp på honom än eftersom att vi ganska nyss har klivit upp och då kan det ju vara missvisande.
Natten har varit sådär, han har vaknat till ganska ofta och gnällt lite men har somnat om ganska fort igen som tur är.

Måste iaf skriva ut några bilder så jag har lite mer att välja på imorgon på kursen! Då ska det dessutom vara layout tävling.. hihi!

Men nu.. lite mat i magen!


Krasslig plutt

Märkte att lillmannen var snorig för ett tag sen och så tog jag tempen på honom och han har lite feber också, min stackars lilla plutt. Han har ju varit rätt gnällig idag och natten till idag också, han har nog åkt på nån förkylning. Hoppas nu att det är en lindrig förkylning och att den försvinner snabbt!!

Var ju tänkt att vi skulle åka på födelsedags fika ikväll men jag vet inte hur jag ska göra med det nu. Plutten sover nu så jag får se hur han mår när han vaknar. Verkar han pigg och så, så kanske han får följa annars får han vara hemma med sin pappa men verkar han vara sämre så stannar jag självklart hemma. Har inte gett honom alvedon eller nånting men har det inte blivit bättre tills han ska gå och sova så ska han få det, så han sover bättre och blir frisk fortare.



Frisk luft!

Vi tog oss ut på en liten promenad med pulkan, kallt men himla skönt att få lite frisk luft i lungorna! Nu ligger lillmannen och leker på golvet och jag ska försöka dammsuga, blev inte att jag gjorde det tidigare men vi får väl se om lillmannen går med på det nu.. haha.


Såhär glad är man när man har fått åka lite pulka!

 


Sovmorgon

I natt har vi haft en tjorvig liten kille, vet inte riktigt vad det har varit med honom. Han har börjat gråta i sömnen flera gånger och varit knorrig och orolig, har iaf varit ganska lätt att trösta honom som tur är. Men jag bestämde att han fick sova i våran säng i natt istället när han var så orolig. Det är mycket skönare att ha honom nära då.
Men vi fick iaf sova länge på morgonen, vi steg inte upp förens efter halv tolv =)
Hoppas han sover bättre och i sin egen säng nu i natt istället!

Jag var som sugen på att gå ut på promenad idag men jag upptäckte just att vagnen är i bilen!! Typsikt! Men jag kanske lägger honom i pulkan och går ändå, vi får se.. det kändes ju ändå ganska så kallt ute. Så vi får väl se =)

Ska iaf försöka dammsuga här hemma idag!
Får passa på snart för jag tror att lillmannen somnar snart.

Och så måste jag fixa lite bilder som jag kan scrappa med på onsdag! =)

Men nu ska jag rasta snabeldraken!


Babysim

Nu har vi kommit hem efter 3:e babysim träffen, fy fasen va kul det är! =) Idag började lillmannen plaska och var riktigt glad och sprattlig i vattnet. Tidigare har han varit lite reserverad och velat vara nära oss och titta och fundera mest. Fast han älskar ju att bada så han har ju uppskattat att vara där men det har varit så mycket folk och stoj runt omkring och då blir han lite reserverad =)
Han var så duktig idag våran älskade lilla plutt.

Fast shit va trött man blir av den där halvtimmen i bassängen!! Emil däckade innan vi ens hunnit ut i bilen idag och jag är också helt slut =) Så resten av kvällen blir det soffan och se solsidan och wallander.

Jo, Frida var här och hälsade på innan vi for till babysimmet.. grymt nice att sitta och surraoch bara vara!

Så det har alltså varit en riktigt bra söndag med andra ord!



Älskar min lilla familj så vansinnigt mycket!



Men nu ska jag återgå till att mysa i soffan, lillmannen har gått och lagt sig så jag sitter och kramas med India nu =)

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra helg!


Äntligen..

.. är det lite bättre väder ute! Strålande sol och bara -18 grader. Tänkte försöka hinna med en liten promenad innan det är dags att åka på babysim.
Hoppas verkligen att kylan vänder nu så vi får lite varmare så man törs gå ut med plutten. Vi håller på bli knäppa allihopa av att bara vara inne!

Haha.. just ja.. i gårkväll satt jag och kollade på panduro (dumt!!) och hittade massa grejer jag "behöver".. blev nästan 4000kr totalt.. ajaj. Fasen va nice det skulle vara om det kom en panduro butik hit upp!!

Nä.. nu blir det lite mat i magen!



Hur många är det förresten som ligger och är bakis nu? Haha.. tänkte eftersom att farmen hade öppet igår? ;)

Go middag!

Mm... har ätit en riktig go middag för en stund sen. Fläskfilé stubbar med kroketter och svampsås.. riktigt gott! =)
Nu blir det snarra och soffläge om bara lillmannen vill somna vill säga. Han har inte haft en bra dag, och nu på kvällen har han varit riktigt gnällig och skrikig. Men han har sovit ganska dåligt i dag också så det är kanske därför. Tycker så synd om honom när han är så ledsen och inget man gör hjälper.. hujja va det skär i hjärtat!
Hoppas iaf att han får sova bra i natt.

Imorgon är det babysim.. så himla roligt! =) Hoppas bara att det är lite varmare ute så man slipper frysa ihjäl när man ska åka hem.

Nåja.. nu ska vi mysa vidare här.

Take care!


Lördag

Idag har vi inte gjort mycket men vi har haft fin besök av Sara och Ebba iaf =) Himla kul!

Ikväll verkar det som att jag blir ensam, älsklingen funderar på att åka på farmen. Men då tänker jag minsann bunkra upp med massa snarra och choklad och sånt gott!

Men innan det blir det kanske nån go middag.. typ fläskfilé stubbar eller nåt sånt =)

Hade inte så mycket mer att skriva nu.. haha.


Men jag hoppas ni har en bra lördag!

3 bilder

Nu har lillmannen  somnat igen och jag har tittat igenom lite bilder och här kommer 3 av dom. Våran älskade lilla plutt, han är så söt och underbar =)




PUSS! <3



Han tycker om att sova med snutten över ansiktet =)

 


We made it!

Jajjamensan.. vi tog oss ut en sväng! Guuud så skönt det var att komma ut lite, även fast det bara var till coop och en snabb sväng till kidsen =)
Köpte 2 dregglisar och en haklapp och sen handlade vi lite på coop. Träffade på lite bekanta på både kidsen och coop så det blev att surra en massa också.. riktigt kul =)

Lillmannen somnade i vagnen och sover fortfarande, jag hoppas att han sover ett bra tag till för han behöver verkligen det. Ju bättre han sover på dagen, desto bättre sover han på natten också!


Haha.. hann inte ens skriva färdigt det där så vaknade han, men han har iaf sovit ett tag! Och han är pigg och glad nu så =) Har hunnit ta några söta bilder på oss också men dom får ni se en annan gång, kanske ikväll om ni har tur.. haha.


Men nu blir det myyys!

Törs inte kolla..

...på termometern idag men det ser ut som att det är ruggigt kallt! Skulle verkligen behöva ta mig ut och handla lite men är inte så sugen på det när det är såhär kallt. Vill ju inte dra ut lillmannen i kylan. Men men.. ibland måste man ändå och samtidigt är det ju skönt att få lämna hemmet och se nå annat en stund =)
Än så länge ligger vi faktiskt kvar i sängen och busar lite.. är så varmt och skönt under täcket, tänk om man fick ligga kvar såhär tills det blir vår.. =)

Så målet idag är att ta oss till affären och handla oss lite mat.. haha.

Sen skulle jag gärna vilja scrappa lite också men det tvivlar jag på att jag får för lillmannen. Han tycker att jag är så tråkig när jag sitter och pysslar med det!

Och så står dammsugning högt upp på prio-listan också, India släpper vansinnigt mycket päls nu så det rullar runt små päls valpar på golvet. Jag ger henne b-vitamin i förhoppning om att det ska minska pälsfällningen men jag vette tusan om det hjälper just nu.

Nå.. nu ska vi väl ta och börja stiga upp!


Så var det snart läggdags..

Så var snart den här dagen slut.. har inte blivit jättemycket gjort idag direkt. Har mest blivit att mysa med lillmannen =) Men det är ju verkligen inte fy skam.. hihi. Han är så go och kramig just nu.

Men nu ska jag se I am legend som går på 6.an.. har iof sett den några gånger men den är ju rätt bra.

Sleep tight!

Gårdagens layouter

Sådär ja.. nu har jag lyckats få lite tid till att fixa bilderna på layouterna,


Den här hade jag börjat på tidigare men fick klar i gårkväll.


Och den här gjorde jag på kursen.

Så nu har ni fått se dom. Nu ska jag städa lite här hemma medans lillmannen sover.


Ispinne..

Hujja va jag har frusit i natt!! Ungefär halva natten har jag legat som ett plåster mot älsklingen för att sno lite värme av honom =) Sen vaknade lillmannen och var himla ledsen och inte ens flaskan hjälpte så då fick han komma över till oss och då blev han lugn och somnade om efter en stund. Tur att jag hade hunnit få upp värmen då.. haha.

Nu ligger lillmannen brevid mig här i sängen och surrar  på.. sötnosen. Men jag hoppas att vi kan få somna om ett tag till om en stund, känner inte alls för att stiga upp nu =) Var upp och värmde en flaska till honom och såg då att det stod -30,5 grader på termometern.. fiii fan när ska det ge sig??! Så helst av allt skulle jag vilja ligga kvar under täcket hela dagen.

Har fått reda på att jag har några läsare utanför Sveriges gränser också, himla kul! =) Ni är så välkomna!


Nä.. nu ska jag försöka övertala lillmannen om att vi ska sova ett tag till!

 (När vi har stigit upp så kommer bilderna på layouterna jag gjorde igår)

Äntligen!!

Wihoo.. idag har vi äntligen kommit ut lite grann. Vi har varit hos Marie och Adam och lilla Loke.. shit va fort man glömmer att dom små är SÅ små från början =) Tänk att våran lilla Emil bara för 5 månader sen bara var 48cm lång.. och nu är han ca 66cm lång! Min älskade lilla plutt <3

Sen ikväll har jag varit på scrapkursen.. näst sista gången var det ikväll! Så grymt tråkigt att det bara är en gång kvar!! Men jag får väl gå en till kurs.. hihi. Och så är det ju scrapträff en gång i månaden som man kan fara på, så jag överlever nog.
Ikväll har jag iaf fått färdigt två layouter, men den ena hade jag påbörjat hemma men fixade färdigt det sista nu ikväll. Den andra layouten var den vi fick i "uppgift" att göra ikväll på kursen. Och den blev jag riktigt nöjd med.. är nog en av dom jag tycker bäst om faktiskt.

Imorgon får ni se bilder på båda layouterna.. för nu ska jag hoppa i säng!

Sleep tight!

Jaaa..

Vad ska man uppdatera om när man bara är inne och inte gör något? Jaa.. haha har väl inte direkt nånting att skriva. Förutom att jag äntligen kom ihåg att ringa veterinären och kolla vad man ska göra med Indias klor (pulpan är rätt lång) och så kom jag ihåg att jag lovat Tessi att berätta vad dom sa när jag pratat med dom.
Och nu har jag alltså äntligen ringt!

Veterinären sa iaf att jag skulle boka in ett vanligt kloklippnings besök och att man då skulle kolla hur det ser ut och om man måste göra nånting åt det. Har hunden stora problem med långa pulpor så kan dom bränna pulporna men det är väldigt smärtsamt för hunden och den har ordentligt ont efteråt också. Annars är det bara klippa så nära pulpan man kan utan att det börjar blöda och göra det ofta! Då drar sig pulpan långsamt tillbaka. Jag visste ju iof redan det här men man vill ju ändå höra med dom som jobbar med det. Jag ska iaf boka in ett kloklippnings besök snart så får vi se vad dom tycker. Och så eftersom att India kan vara lite bökig att klippa på så ska jag be dom visa nå bra knep =)

Så nu har jag iaf fixat det! Vad kvällen har att erbjuda.. det får vi väl se =)

Jobbig natt

I natt har varit en jobbig natt. Men det beror nog på att det blev en lite konstig kväll igår. Vi for iväg till Luleå och hämtade en massa lagerhyllor som Önska butiken gav bort.. vi ska ha dom i garaget. Så lillmannen somnade i bilen på vägen hem strax efter kl 20.00 och då somnade han för natten vilket inte var dåligt eller så men när vi kom hem så ville jag ju inte börja bråka med honom så han vaknade så han fick sova i sin overall =) Så det blev ju lite konstigt! Han har sovit lite oroligt också, inte att han har vaknat men han har gnällt i sömnen och velat snutta på flaskan väldigt ofta. Men vi fick iaf sova lite längre på morgonen =) Så jag känner mig hyfsat som en människa idag ändå.

Men det var ju mindre kul att stiga upp och se att det är -30 grader idag också.. Jag vill uuuut!!

Så vad vi ska roa oss med idag vet jag inte än..

 

Vad gör ni en så här kall dag?

 

 


Alla hjärtans dag!

Är det ju idag, så jag vill önska alla mina söta läsare en glad och lycklig alla hjärtans dag! Himla synd bara att den inföll på en sketen måndag i år. Måndagar är den värsta dagen på hela veckan i våran familj, älsklingen har super mycket att göra på jobbet och är jätte trött när han kommer hem så vi hinner knappt ses alls innan han stupar i säng. Men då är tisdagar och onsdagar mycket bättre =)

Är sugen på att baka idag men vi har nog inte alla ingredienser hemma och jag tänker då absolut inte gå ut idag om jag inte måste =)

Lillmannen har sovit i sin egen säng senaste 2 nätterna nu.. tror faktiskt att både han och jag sover bättre när han gör det. Fast jag ska erkänna att jag tycker det känns lite sorgligt.. är ju så otroligt mysigt att sova tillsammans! Men det viktigaste är ju att vi får sova så bra som möjligt, och det betyder ju inte att han kan sova i våran säng ibland ändå =)
Natten till igår sova han i sin säng till ca 05.30 tiden men självklart ville han ju ha mat några gånger under natten. I natt har han sovit i sin säng hela natten tills kl 08.00 då han gjorde morgon och då lyfte jag över honom till mig så vi kunde kramas lite. Han har ju givetvis ätit under natten i natt också men inte lika mycket som natten innan så det får ju hemskt gärna fortsätta att gå framåt såhär!

Nu ska jag återgå till tvätten.





Krama varandra lite extra mycket idag!



Kallt

Men vet att det är riktigt kallt ute när man vaknar och fönstret ser ut såhär:




Det blir en ännu en dag inomhus med andra ord!

 

 


Några badbilder.

Idag kom vi ihåg att ta med kameran till babysimmet och här kommer några bilder därifrån!







Så ser vi ut när vi badar =)

Nu är det snart dags för wallander och mera snarra.. och fan va solsidan är bra!! Love it =)


Babysim

Nu ska vi snart iväg på babysim.. vi trotsar kylan och ger oss ut ändå =) Fast nu är det ju "bara" -22 grader.
Men har man betalat en dyr kursavgift så har man.. haha. Men det är ju så himla kul också så vi vill inte missa nånting!

Men först ska vi kasta i oss lite mat så vi orkar med att bada och busa!


Var visst lite otydlig!

Ojoj.. så fel det kan bli när jag skriver ibland =) I förra inlägget syftade jag på melodifestivalen!! Brukar ju inte vara så intresserad av den men såg det iaf igår och det var ju tragiskt va dåligt det var. Riktigt pinsamt, var tex babsan ett seriöst bidrag? Tänkte dom alltså att "hon" hade nån chans att vinna i tyskland? Nä lägg ner skiten säger jag bara =) Har ju ändå bara blivit fiasko av alltihopa senaste åren.

Så dåhar vi rett ut det =)

Nu ska jag ta och äta medans lillmannen sover sin förmiddags vila, sen blir det hopp i duschen!

Förutom babysim i eftermiddag vet jag inte vad vi ska hitta på, borde iof ta och städa lite så det blir väl det!


Men vilken skit

Ja.. va säger man? Är iof inte förvånad.. det blir ju bara värre och värre. Men nu börjar det ju faktiskt vara riktigt pinsamt. Suck.
Känns som att det bara är att lägga ner eländet nu, inte direkt så man missar nånting värt att uppleva.

What a joke!


Nu tror jag nästan att jag ska ta och krypa ner!


Sleep tight!

Liite shopping =)

Idag har vi varit på stan (igen) och shoppat lite. Blev badbrallor till lillmannen, ett halsband till mig och så bytte vi halsbandet som älsklingen fick i present av mig.
Sen köpte vi lite mera barnmat.. banangröt och morot och potatispuré, det är så himla kul att stå och välja bland allt som finns och se när han äter och hälften kommer ut igen och den skeptiska blicken han får när det är en ny smak! =)

Nu ska vi vila lite sen blir det middag och mys och ladda för babysim imorgon!









Hoppas ni ha en bra helg!




Fredagsmys... not.

Nä.. här är det inget fredagsmys direkt. Lillmannen har just somnat och förhoppningsvis sover han gott många timmar nu! Dock så sover han i sin egen säng så jag tvivlar starkt på att det blir så mycket sömn.
Och min sambo(?) är i...... *trumvirvel*...... garaget. Så jag sitter alltså ensam i soffan och glor på tv.
Men jag är rätt trött så jag tror att jag kryper ner i sängen strax, var ju ändå inget bra på tv =)
Längtar btw himla mycket tills på söndag då det är babysim igen!




Hoppas ni har en mysig fredag!



Bloggtorka!

Idag var det motigt att blogga så det blir bara en snabb liten update nu.

Jag och mamma (och plutten såklart) har varit en sväng på stan, vi var nästan en timme inne på gilla dom har sååå mycket fint! Jag fick en jättefin liten bebis prydnad av mamma som vi hittade där. Tack snälla mamma =)
Sen var vi ner till barnvagnsbutiken och lämnade igen lillmannens badbrallor som tyvärr varför stora! Så nu måste vi dra iväg till barnens hus innan söndag och köpa några där istället.

 

Ja.. var väl ungefär det jag ides skriva nu. Kanske får lite inspiration senare annars hörs vi imorgon!



Prydnaden jag fick av mamma!

 


Ohhh.

Ojoj.. har suttit och kikat runt på panduros hemsida.. finns myycket saker där som ska beställas hem. Tyvärr inte allt på en gång för då blir jag skuldsatt för livet typ ;)
Men nu i första svängen blir det scrapbooking grejer och ev lite annat också. Men sen finns det ju så mycket roligt som att göra egna tvålar och karameller tex. Det måste jag absolut prova på! Himla kul att ge bort och ha framme hemma och "skryta" med att man gjort själv.. hihi. Jag älskar ju sånt där pyssligt så jag sörjer verkligen att vi inte har nån panduro här uppe i kalla norr! Fast å andra sidan kanske det är tur ;)

Idag har vi inte gjort ett skit.. det enda vettiga jag har gjort är att tvätta..är inne på 3:e tvätten nu. Har ett stoooort berg med tvätt.

Men nu ska jag börja med mat!

Morrn´ morrn´

Så var ännu en ny dag här.. vad vi ska hitta på idag har jag ingen aning om! Man blir ju sugen på att vara ute när solen strålar från klarblå himmel... meeen så tittar man på termometern och så är man helt plötsligt inte alls speciellt sugen på det längre! 25 minus grader.. hujja då stannar vi nog inne och tvättar istället =)
Men det är ju som bra härligt att se solen genom fönstret iaf.

Annars får vi väl se vad som händer.

Hoppas ni får en bra torsdag!

God natt..

... hoppas jag iaf att det blir! =) Längtar sjukt mycket tills jag får krypa ner under täcket. Förhoppningsvis blir det ganska snart också, dock är det en pigg och glad liten kille som står i mitt knä! Men john blund brukar ju komma väldigt hastigt till dom små liven.. hihi.

Hann iaf börja scrappa på en ny layout ikväll.. kunde tyvärr inte göra den klar för jag saknar lite grejer för det, men jag har idén klar och det är bara dekorationerna kvar att göra. Det är ju jäkla kul att sitta och pyssla på!!

Nu ska jag försöka få sonen att somna!

 

I väntan på fuskbyggarna!

Så.. nu har vi varit och handlat,älsklingen har fixat en bil, jag har hunnit titta in på kontex och så har vi varit hos mamma och pappa och fått middag =)

Jag skrev även ut några bilder som jag ska scrappa med när vi var hos mamma och pappa! Känns himla konstigt att sitta hemma en onsdagkväll och inte vara på scraptime och låta kreativiteten flöda =) Får se om jag kanske kan göra lite här hemma ikväll istället medans jag väntar på att fuskbyggarna ska börja. Lillmannen har ju somnat, dock vet man ju aldrig hur länge han behagar sova..

Nå.. nu ska jag inte slöa tid här!!


Go kväll på er =)

Layout från igår.

Så nu har jag äntligen fått lite tid att blogga på! Har städat och donat på idag och så har lillmannen varit gnällig och krävt massor av uppmärksamhet =) Vilket han såklart har fått också. Men han var såå duktig och satt i sin sitter medans jag dammsög utan att ge ifrån sig ett pip! Senaste tiden så vill han ju bara vara i min famn hela tiden och så har han fått för sig att han är lite rädd för dammsugaren också men idag gick det himla bra. Han satt och tittade på bebis tv och det var tydligen väldigt spännande =) Var nåt färgglatt tåg som for fram och tillbaka och lät lite grann.. passade tydligen honom perfekt.



India fick en sida.

Nu ska vi åka och handla och så vill jag åka förbi kontex och kika lite =)

 

 

 

 


Home again

Så var jag hemma igen efter scrappingen, lika kul som vanligt har vi haft det =)
Gjorde en layout med India.. har ju bara gjort med lillmannen hittills men idag kände jag att India behövde få en också!
Måste dock skaffa mig ett till album, just nu är det massa olika layouter i lillmannens album och där ska ju bara hans layouter finnas. Ska kika runt och se om jag hittar nåt fint =)

Layouten som jag gjorde ikväll kommer jag fota och lägga upp imorgon. Det får vara nog med bilder för idag.. haha.

Hihi.. måste ju berätta vad som hände när jag kom hem! Lillmannen och älsklingen satt i soffan och myste och busade när jag kom in och lillmannen såg mig ju på en gång och blev jätteglad. Men sen tyckte han att jag varför sölig på att komma fram till honom för när jag höll på ta av mig ytterkläderna så började han stor gråta! Och så fort jag fick av mig kläderna och gick fram till honom så slutade han gråta och blev glad igen. Och sen ställde jag undan lite grejer och skulle sätta mig och äta och såfort han inte såg mig eller trodde att jag försvann så började han stor gråta igen.. mammas lilla hjärta =) Men sen när jag satt brevid honom och åt så var han glad och nöjd. Och så kom ju såklart min mys voffa och la sig i mitt knä medans jag åt.. hihi.

Men nu ska jag ta och krypa ner brevid mina killar i sängen och sova!


Sleep tight!

Bilder från promenaden

Här kommer en drös bilder från våran promenad. Blev visst mycket bilder och lite ord här på bloggen idag =)

Lyckohunden












Omgivningen









Och så en lite frusen jag =)






Lillmannen var såklart också med men han låg nerbäddad i vagnen och sov så gott så jag ville inte störa honom =)

Nu ska jag ta och hoppa i duschen och göra mig klar för att fara och scrappa sen ikväll, kursen är flyttad till idag för det funkade inte imorgon för Mari som håller i det. Men det gör inte mig nånting.. funkar precis lika bra idag!



Lillmannen




Kul att leka med mammas telefon!






Nu är det till att hålla stenkoll på plutten, han vänder sig tom i babysittern om man inte spänner fast honom =)


Gnäll plutt

Stackars min lilla plutt, han är så ledsen och gnällig. Imorse och i förmiddags var han på ganska glatt humör men nu är han inte alls glad. Har lagt han i sängen så han får vila lite om det är det som är felet men han har ju sovit ganska bra idag så jag är osäker på om det är trötthet. Men han såg himla trött ut när jag la ner honom så vi får väl se.
Vill bara att han ska bli pigg och glad igen!!


Ser inte till nån tand än iaf, kanske inte är det är stör honom? Men han har ju ingen feber eller så och han verkar inte vara förkyld heller. Himla svårt att veta vad det är med dom små liven när dom inte kan säga det.

Men blir det inte bättre på nån dag (eller att man ser en tand) så måste vi ju fara in med honom så dom får kolla upp honom för det här är inte alls likt honom.



Nu har han iaf somnat, hoppas han mår bättre när han vaknar! Älskade lilla plutt.

Undrar förresten om vi måste fara och handla sen när älsklingen kommer hem.. tror inte vi har nån middag hemma.
Och då kom nästa bekymmer... VAD ska vi äta till middag? =) Jag vet ju vad jag är sugen på iaf.. MAX!! Hihi

 

 

 


Early morning..

Hujja.. strax efter kl 7 ville lillmannen göra morgon! Det är tidigt för oss. Men jag ska absolut inte klaga för i natt sov han från strax innan kl 21 till kl 04.30... non stop!!

Helt galet skönt =) Tyvärr så är ju jag så dum att jag inte gick och la mig tidigt också, jag och älsklingen såg wallander och kom i säng vid 23.30 tiden men jag fick ju sova ganska länge ändå =)

 

Tänkte faktiskt försöka sova en stund snart när plutten sover lunch! Känner mig lite små risig och har ont i magen så jag hoppas det försvinner av en powernap.

 

God morgon!


Nybadade =)

Sådärja.. nu har vi varit på första gången på babysim kursen! Himla kul =) Tyckte Emil också men han blev lite blyg, sötnosen. Ville gömma sig lite hos sin mamma och pappa och titta lite på alla dom andra först.. hihi.
Sen tyckte nog både lillmannen och jag att det var liiite kallt i vattnet, vi brukar bada och duscha varmare =)

Men nu blir det middag och sen solsidan och wallander med tillhörande gotta!


Hoppas ni har haft en bra helg!

Laddar..

... upp inför babysimmet. Lillmannen är gnällig men mycket bättre än i natt så vi tänkte ta oss iväg iaf! Plutten sover nu och han hinner sova en timme drygt innan vi måste åka så det blir nog bra. Ska ge honom lite alvedon innan vi far så klarar han sig förhoppningsvis =) Men jag är ändå himla glad att han inte har feber eller nåt annat sånt som dom små liven kan drabbas av när tänderna spökar. Han har ju "bara" ont. Och av och till så är han hur glad som helst och skrattar och busar så jag tror han kommer tycka det är kul att fara och "simma", han älskar att bada så det är nog bra att han får göra det så kanske han glömmer bort att han har ont i munnen för en stund =)

Måste bara skriva ett stort tack till fina Sara som räddade våran dag och kom förbi med flytande alvedon och suppar! Tuuusen tack! Guld värt att få vila och slippa dra ut bilen för att fara på apoteket.

Dom hinner ju tyvärr stänga innan vi far förbi där på väg till babysimmet.


Nä.. nu blir det att packa badväskorna och sen vila lite.


Tänder på g?

Fy vilken hemsk natt vi har haft! Lillmannen har skrikit hysteriskt i flera timmar och dreglat tok mycket och tagit mycket mot munnen, tyckte även att man kan ana en liten liten vit prick i underkäken. Provade att ge honom en panodil men den verkade inte hjälpa så tillslut ringde jag jouren och pratade med dom.
Fick rådet att ge honom en till panodil eftersom att en är för låg dos för honom. Sen tyckte hon att jag skulle ge honom något riktigt sött att suga på för det funkar också som smärtlindring, så jag doppade tutten i lite vit sirap och det verkade funka riktigt bra tills panodilen började verka och han äntligen fick somna! Han sov oroligt men han sov iaf.

Så typiskt att det här skulle komma just i natt! Dels pga att det är babysim i eftermiddag och så för att det var min sov natt och älsklingen skulle ta hand om lillmannen. Men nu blev det att vara vaken ändå.
Han har iaf ingen feber och det verkar bättre nu så jag hoppas vi kan åka och simma ändå!
Han ligger och sover i min famn nu.. lillhjärtat.

Nu hoppas jag att han slipper ha ont på ett bra tag!

Men suuuck!

Hade skrivit ett ganska långt inlägg och när jag ska publicera det så gormar sidan och så försvinner allt!! Sjukt störande!! Morr.

Idag har iaf jag och mamma och lillmannen haft en mys lördag på stan. Blev inte direkt nån shopping, men plutten fick sig en tuggring iaf =) Det är en sån som har en del fylld med vatten och så om man vill kan man lägga den i kylen och så kyler den sen ett ömmande tandkött! Himla bra. Tror att han gillar att tugga på den också. Jag hoppas att det duger som ersättning istället för mina knogar, för det börjar göra så ont när han biter på dom! Än så länge har han ju ingen tand iaf.. =)

Vi satte oss och tog en fika på opalen också.. var massor med folk och lillmannen underhöll typ allihopa med sitt fejk skratt, lilla sötnosen =) Men sen blev han less och gormig istället men då var vi ändå på väg som tur var. Då gick vi in på coop och handlade lite katrinplommon puré och sen for vi hem men lillmannen blev då nöjd så fort vi rörde på oss igen.

Nu har iaf lillmannen fått sin middags gröt och lekt lite med sin sjungande hund och nu ligger han och ska vila lite.
Jag ska passa på att göra absolut ingenting i soffan =)

Ikväll blir det mest troligt bara lugnt, jag är så sjukt trött på kvällarna så jag däckar helst bara i soffan. Nu när vi håller på att pränta in lite rutiner för lillmannen så är det ju lite extra jobb också.

Nå.. nu ska jag tassa in till plutten och se om man har somnat och sen blir det att lägga sig raklång i soffan =)


Tur jag har mina små hjärtan.

Alltså jag hatar verkligen att vara själv på nätterna! Jag är mörkrädd och så vill jag helt enkelt ha någon hos mig. Men det har nog blivit värre sen jag och Magnus blev tillsammans, man är ju så van att för det mesta ha någon nära.
Fast det funkade ju bra när jag var singel och bodde i lägenheten. På ett sätt kan jag sakna den tiden lite.. att bara ha sig själv att bry sig om och inte behöva ta hänsyn till någon annan hela tiden. Att bara vara sin egen.

Just nu ser väl prioritets ordningen ut såhär:

1. Lillmannen, såklart =)

2. Ja.. där säger jag nog India.. haha, tur att älsklingen visste från början att hon nästan alltid kommer före =)

3. Älsklingen

4. Jag

 

Tänk på den tiden då det bara var jag och India =) Vi hade det som rätt mysigt! Och hon sov alltid tätt intill mig i sängen.. hihi.

 

Men ingenting slår ju såklart att ha en egen liten familj!


Nu ska jag krypa ner brevid min lilla son. Hoppas vi alla (3) får en god natts sömn! India blir också trött av jobbiga nätter.


Sleep tight!


Wiihoo =)

Åh min lilla plutt vände sig just från rygg till mage! Han låg och gormade på och så helt plötsligt hade han vänt sig =) Man blir så stolt! Hihi. Han rullar ju lätt från mage till rygg men det är ju lycket lättare, då vickar han ju som bara över.
Hihi.. det här var helt klart dagens höjdpunkt!
Han har ju iof gjort det förut för jättelänge sen men sen har han inte gjort det igen.

Vi har åkt buss till mamma och pappa idag, packade ner bebis i vagnen och tog voffan i kopplet och så åkte vi. Gick himla bra faktiskt, fast India tyckte det var hyfsat läskigt att åka buss. Hon har ju aldrig gjort det tidigare!
Men det gick bra ändå =)

Och ikväll och i natt blir jag ensam (förutom lillmannen och India då) älsklingen är ute och kör skoter och ska sova i en stuga. Well well.. vi ska nog klara oss ändå. Natten till söndag har älsklingen lovat att ta lillmannen så jag får sova. Fast jag vaknar ju ändå när lillmannen vaknar men det är ju skönt att bara kunna ligga kvar och inte behöva göra nånting =) Och så på söndag så börjar ju babysimmet!! Wihoo så kul det ska bli, hoppas lillen tycker det också!



India på bussen


Galen bebis som övar på sitt fejk-skratt =)

Nä.. nu ska jag mysa med India i soffan, bebis har somnat.. hoppas han sover riktigt bra i natt!

 

 





4:e februari

God morgon allihopa!

Jag hade rätt om min hängighet igår kväll.. var nog ryggen som spökade! Tog panodil och nu när jag vaknade så är det borta! =) Lite öm i ryggen bara.. men så blir det ju när man går och bär på en bebis hela dagarna =)

Idag blir det nog bara att vara hemma och ta det lugnt.. skulle egentligen behöva åka ner på stan och bla köpa en kylande tuggleksak till lillmannen. Men jag får se om jag orkar.

Hade förresten en vansinnigt mysig kramstund med lillmannen igår kväll! Det kommer jag leva länge på =)
Han tycker ju inte om att ligga på mage och kramas i soffan längre, men igår kväll gjorde han det ändå. Jag låg på rygg i soffan och så la jag ner honom på mig och då la han bara ner sitt lila huvud mot min bröstkorg och låg och pillade med sina små fingrar på min tröja. Vi låg ganska länge så och det var såååå mysigt! Låg och snosade på hans fjuniga huvud och drog in bebis lukten.
Förut låg vi ofta så men sen blev han ju "för stor" för det och ville hellre se sig omkring och inte bara ligga och kramas.

Måste dom små liven bli stora så fort??!

Seg som sirap.

Hujja va trött och seg jag blev för en stund sen! Fick tvär ont i ryggen också.. vette fasen vad som hände. Men jag blev alldelens matt ochh darrig i hela kroppen, frusen och lite feber känningar. Inte bra! Tror allt det där kommer från ryggen dock! Så några panodil, vila och värme borde råda bot på det hela =)

Annars idag har vi ju haft besök av Ehlin och Emil.. himla trevligt! Efter att dom gick hem så har vi inte gjort så mycket, lillmannen tog en tupplur och jag slöade i soffan =)

Nu har vi nyss ätit middag.. parisare!

Hupp hupp.. nu vill bebis ha underhållning =)


Layout!

Här kommer en bild på layouten jag gjorde igår. Är väl inte helt nöjd med den men så var det ju första gången jag jobbade med akrylfärg och stämplar och sånt! Är då hyfsat nöjd med den iaf =)




God morgon!

Idag ska jag  och Emil få besök av en annan liten Emil.. ska bli kul! Så nu ska vi dra en snabb röjning här hemma =)

Natten har varit rätt okey.. tror jag! Kommer aldrig ihåg exakt vad som har hänt under natten och vilka tider han har vaknat och så.. men jag har börjat skriva upp det nu. Kan va bra att hålla lite koll så jag ser om det blir bättre eller sämre av den nya rutinen.

Nä.. nu ska här ätas frukost!




Lovely night as always!

Nu är jag hemma igen (har iof vart hemma ett tag nu) efter ännu en underbar scrapping kväll! Dom här kvällarna är verkligen veckans höjdpunkt =)

Idag har vi kladdat med akrylfärg och stämplar, är helt nybörjare på den biten men grymt kul var det! Och det är ju alltid kul att lära sig nåt nytt också!

Ska fota layouten och visa men det får bli imorgon! Nu ska jag snart äta "middag" köttfärssås och spagetti.. mumma!

Annars idag har jag hunnit med att (ensam!!) ta en fika på stan med Tessi och Magda.. riktigt trevligt! Dock blev det lite otrevligt på slutet då jag var tvungen att skynda mig till lillmannens farmor där älsklingen och bebis var eftersom att plutten var helt hysterisk! Så jag fick himla bråttom. Men så fort jag kom dit och lyfte upp honom så lugnade han ner sig och efter ca 2minuter log han och skrattade mot mig.. han saknade väl sin mamma =)

Antar att hans utbrott hade lite att göra med sprutorna han fick tidigare idag.

 

Var lite orolig över att åka och lämna honom under kursen men det hade då gått hur bra som helst och han hade skrattat som en tok och busat massor med sin pappa =) Skönt!

 

Men nu blir det lite mat i magen och sen hopp i säng!

 

 


Pluggar sömn!

Sitter och pluggar sömn för fullt här =) Men jag har gjort upp ett "schema" för lillmannen över hans sömn och mat, har inga fasta tider eftersom att han varierar sig en hel del men det kanske kommer om ett tag när vi iaf har fått in rutinerna ordentligt.

I boken jag lånade igår "Somna utan gråt" av Elizabeth Pantley så står det lite om skrik metoden och hur en del (många) bebisar upplever det som jättehemskt och det kan jag ju bara tänka mig in i själv hur hemskt det måste vara att ligga och skrika och tro att man är helt övergiven.

Såhär har iaf Jean Liedloff om det, "ur en bebis synvinkel"

"Han vaknar i den ordlösa tystnadens fasa. Kan inte röra sig. Han skriker. Han är uppfylld av vilja, begär och kompromisslös otålighet. Han drar efter andan och skriker till huvudet fylls och ljuden bultar i öronen. Han skriker tills det värker i bröstet och halsen bränner. Han kan inte längre uthärda smärtan och hans gråt försvagas och dör bort. Han lyssnar efter ljud. Han öppnar och stänger händerna. Han vrider huvudet från sida till sida. Inget händer. Det är outhärdligt. Han börjar skrika igen men smärtan i halsen får honom att tystna fort. Han viftar med armarna och sparkar med benen. Han slutar. Han lider, men kan inte tänka, inte hoppas. Han lyssnar. Sen somnar han om igen."

Så vill jag absolut inte att min älskade lilla plutt ska känna sig! Han förstår ju inte att jag finns i hans närhet även fast han inte ser mig. I hans värld är jag ju borta när han inte ser mig.

Men det känns som den här boken är rätt bra, har vettiga planer och steg för hur man ska komma fram till attfå sova bättre på nätterna så både man själv och barnet mår bra och är utvilade.

Så nu ska vi prova oss fram lite här och se vad som verkar passa oss bäst. Känns iaf himla bra att ha en plan att följa även om han inte kommer sova bra och hela nätter på en gång. Men man  har nåt att sikta på iaf.


Lillmannen 5 månader

Så.. nu har vi kommit hem från bvc, det gick bra men han blev ju såklart himla ledsen när han fick sprutorna. Men det gick över ganska fort. Fyy va hemskt det känns att sitta och hålla fast honom samtidigt som han blir stucken och ledsen! Tur att man vet att det är för hans eget bästa.

På vägen hem så somnade han i bilen med flarran i munnen, hoppas han får sova ett tag nu så han är pigg och glad sen.
Natten har faktiskt varit rätt bra.. mycket bättre än vad dom har v arit senaste tiden!

Så lite update!

När han föddes vägde han: 3360g

Nu väger han: 7325g

När han föddes var han: 48cm lång

Nu är han: 66cm lång

Och han har hattstorlek 45.

Han har inte fått nån tand än men han dreglar och tuggar massor så det kan inte vara så långt borta. Han fick föressten en tandborste i present på bvc idag =) Hihi.. snart måste man börja borsta lilla tanden.

 

Han äter mest ersättning fortfarande men får lite gröt på kvällen men nu ska jag lägga upp ett schema med lite mer rutiner och så ska han få gröt till frukost också och så ska han få godnatt välling precis innan han går och lägger sig och sp gröt till middag. Får se om det kanske gör att han sover bättre!

 

I natt hade jag släckt fönsterlampan i sovrummet men lämnat lampan i hallen tänd så det inte blev helt becksvart i sovrummet, kanske var därför han sov bättre? Tidigare har vi ju inte fått släcka lampan för han har blivit så orolig när det blir mörkt men nu kanske han är mogen för att ha mörkt när han ska sova.

 

Han älskar att pilla och dra i allt han ser och älskar att stå upp, han vill inte alls sitta ner =) Han tycker fortfarande inte om att ligga på mage men det har börjat bli liiiite bättre med det.

Han ler mest hela tiden och ibland om man är riktigt rolig så skrattar han.. eller om man kittlar honom =)

 

Det var lite update om våran lilla älskling.

 

 


Somna utan gråt.

Så typiskt att "sova hela natten" boken var utlånad! Men jag lånade "somna utan gråt" i väntan på att den första boken ska komma in igen.. är bara ca 2 veckor tills jag får den.. har första tjing på kölistan på den =)
Fast jag hoppas ju verkligen att boken jag lånade idagkan hjälpa min lilla plutt! Eller att han börjar sova bra igen av sig själv =)

Missade bussen på vägen hem och det var så länge tills  nästa buss skulle gå så vi tog en promenad, och efter ca halva vägen fick vi sällskap an Lina som kom och mötte oss. Mycket roligare att promenera när man har sällskap. När vi kom hem så hämtade vi bara upp India och så gick vi en liten bit till! Så vi har varit riktigt hurtiga idag =)
Vet inte hur jag ska belöna mig själv nu.. blir nog att tina upp en riesenmuffin.. hihi.

Måste ju ta och läsa "somna utan gråt" så vi kan testa den ikväll eller imorgon.

Imorgon är ju älsklingen ledig och så har vi bvc kontroll och 5 månaders vaccinering. Usch usch! Men det ska ju iaf bli himla kul att se hur mycket han har vuxit sen sist!
Och på kvällen är det scrap kurs för mig... tjoo =) Onsdagar tycker vi om!!

Nu ska vi börja med middag.. fiskpinnar och potatis med spenat till! Är faktiskt gott ibland.. men inte för ofta!


Tisdag

God morgon kära vänner. Natten har varit liite bättre än tidigare.. Lillmannen somnade kl 20.00 och sov till ca 23.10 då vakande han och var vaken till kl 01.00 men han var väl nöjd större delen av tiden men det var ju såklart en hel del gråt och knorr också. När han somnade vid 01.00 så sov han till 03.50 och då började han gnälla och skruva på sig men vaknade inte på riktigt och sov vidare till kl 04.50 då vaknade han och åt men somnade tack och lov om nästan direkt när han var mätt. Och sen sov han till ca 08.00 och då fick vi göra morgon.
Hoppas verkligen att han fortsätter att sova bättre och bättre nu!

Idag ska vi iaf ta oss in till stan och gå på bibblan och lite sånt. Sen blir det hem och städa och tvätta, kan lova att det är grymt behövligt! =)


RSS 2.0