2010

Är nu inne på sista timmarna! Hoppas att 2011 blir minst lika bra som det här året har varit!

GOTT NYTT ÅR kära vänner!




Idag för ett år sen..

... Var jag i Luleå med Emma och Tessi och shoppade inför nyår, och min mens var sen så jag bestämde mig (efter lite övertalning från Emma och Tessi) att köpa ett grav.test.
Tog testet när jag kom hem och det visade positivt!! Vi anade väl att det kanske skulle vara det men det var som ändå en total överraskning =) Vilken chock alltså.. hihi. Men efter att chocken hade lagt sig så kändes det bara såå bra!

Kan inte fatta att det här året har gott så oerhört fort!! Men det har varit ett riktigt bra år, jag har jobbat lite grann men mest varit ledig (sjukskriven och nu mammaledig), har gjort några super mysiga mini semestrar med min älskling, umgåtts med fina vänner, varit en höggravid brudtärna, och så klart haft en underbar graviditet, men framför allt så har vi fått våran underbara son!



Idag har jag och lillmannen äntligen vågat oss ut! Vi har varit en sväng på dollarstore och sen var vi och handlade. Och nu har ju ganska nyss kommit in från en promenad med voffan. Så jäkla skönt det var att få komma ut! Har ju bara suttit inne i flera dagar när det har varit så himla kallt, jag vill inte dra ut lillmannen när det är så kallt. Tönk om bilen skulle frysa ihop så man blir stående eller nåt.. är ju nog hemskt och jobbigt om det händer när man är själv, skulle ju vara total katastrof om det hände när han är med!

Imorgon fyller min fina pappa år så vi ska dit och fira på dagen och sen på kvällen vet jag inte riktigt vad som händer. Hamnar ev i Luleå med några vänner men det beror lite på vad det är för väder och vilket humör lillmannen är på.
Lillmannen fyller ju hela 4 månader imorgon =)

Nu ska jag ta och göra middag.. blir tacos!


Nu får det vara nog!

Fy va äckligt kallt det är.. imorse när jag var upp och gjorde mat till lillmannen (kl 9) visade termometern -30 grader!! God damn thats cold! Så det har alltså inte blivit att gå ut idag heller. Och jag måste verkligen ut på stan snarast.. får hoppas på varmare väder imorgon. Får då måste jag ut.
Min fina pappa fyller ju år på nyårsafton så jag måste fixa hans present.. vet exakt vad han ska få =) Kommer nog bli riktigt bra.. hihi.

India har blivit helt koko sen typ 1-2 veckor tillbaka. Hon vill ut heela tiden, och hon brukar inte alls vilja gå ut när det är såhär kallt. Sen har hon en släng av skendräktighet och har mjölk, såfort lillmannen skriker så kommer hon springandes och buffar på honom. Hon är beredd att ge honom mat, ifall att jag av någon anledning inte skulle kunna ta hand om honom så är hon beredd att ta över. Är ju lite gulligt men jobbigt för henne och oss.
Tror dock att det är på bättringsvägen för hon är lite lugnare nu. Nu vill hon mest bara mysa en massa.
Igår ville hon vara ute hela tiden, hon sprang in och ut hela dagen och kvällen. Men hon håller ju på frysa ihjäl när hon är ute så det blir ganska korta stunder.

Nå.. nu ska jag ta och hoppa i duschen och få upp lite (tillfällig) värme..





28/12

Fyyy fasen va kallt det är idag -28 har termometern visat här! Typ 50 grader för kallt alltså! =) Tänk va skönt det skulle vara att  bo i typ thailand eller nåt på vintern.

Idag har vi alltså inte gjort ett skit! Några kompisar till älsklingen har varit här och så har vi suttit och surrat och fikat. Var riktigt sugen på att gå på stan men inte vill man gå ut när det är så jäkla kallt så jag väntar tills det blir liite varmare ute.
Sen blir det nog ikea en sväng nån dag.

Nä.. det blev inget vettigt av det här så jag slutar nu! =)



Glad liten skit

Oj va vi har busat för en stund sen! Har haft en riktigt glad liten skit till son idag =) Nu ligger han i sitt gym och busar medans jag och älsklingen försöker se pirates..




Mys morgon!

Vilken mysig morgon vi har haft! Jag och lillmannen tog sovmorgon sen har vi bara busat och myst, vi har inte ens kommit ur pyjamasen.. hihi.

Men vi skulle behöva klä på oss och fara in till stan och lämna igen filmen vi hyrde igår och svänga in på coop och snabb handla lite. Tänkte göra julskinka till middag men då behöver vi ströbröd till griljeringen. Julskinka och äppelmos.. det absolut bästa på julbordet =)

Sen behöver vi städa också.. men det tar vi när älsklingen kommer upp från garaget så  vi kan hjälpas åt. Han är ledig hela den här veckan! =)

Men nu ska vi sätta lite fart.


Annandagen

Så var annandagen avklarad också.. Snart har vi ett helt nytt år framför oss igen.

Idag har jag varit en super snabbis på stan och köpt ett par svarta byxor och en pyjamas till lillmannen. Sen har vi varit på middag hos min morbror och hans fru, himla gott och trevligt! Dock var inte lillmannen på sitt bästa humör för han var otroligt trött, han har knappt sovit nånting idag. Lyckades få honom att sova en liten stund därborta men inte alls så länge som han hade behövt. När vi var på väg hem så slocknade han i bilen och sov ett tag men då är han ju pigg nu istället, jag hoppades att han skulle sova för natten då för klockan var ju ändå runt 9 tiden då.
Jag och älsklingen hyrde film och har haft en liten myskväll nu, vi hyrde inception. Jag såg ju den när den gick på bio men jag behövde se den igen för att räta ut några frågetecken men tyvärr så hjälpte det inte utan dom blev bara fler! Haha..
Älsklingen bara ställde till det ännu mer för mig! Men den är himla bra ändå tycker jag.



Våran sötplutt i sin nya pyjamas! "my daddy <3 me"


Nu hoppas jag på att vi ska få gå och sova snart!

Sleep tight

Lite julklappar!

Här kommer lite bilder på saker som lillmannen fick i julklapp.. hur mycket fint som helst!







Det röda E:et har min syster gjort, det är ett lycko E! =) Grymt fint!

Vi måste ta och köpa en hylla som vi kan sätta upp vid hans säng där E:et och hans spar-skoter och spar-traktor och såna saker kan stå!





Juldagen

Så var julafton över för det här året. Vi hade det då jättebra igår och fick sååå mycket fina saker! Vi fick bla en köksfläkt!!  =)
Och lillmannen fick massor med grejer och kläder, oj va bortskämd han blir! =) Ska ta bilder och visa sen.. nu har jag en sovande bebis på benen.

Igår var vi först hos min familj och åt middag och öppnade paket, sen for vi vidare till kusån och var där ett tag och lillmannen fick mer paket. Efter det for vi till Bredåker och lillmannen fick sin sista julklapp för  dagen.

Idag är det bara slappa som gäller, jag sitter fortfarande i pyjamas..hihi. Älsklingen ska nog ut på farmen ikväll men jag stannar hemma med lillmannen, är inte sugen på att lämna bort min bebis för att gå ut. Är mycket hellre hemma och myser =)

Hoppas ni alla hade en fin julafton!

                                          

Dan före doppare dan

Imorgon är det alltså julafton! Det är så sjukt hur fort det här året har gått.
Det känns inte alls som jul nu.. måste vara för att jag inte har jobbat och missat julruschen på jobbet =)

Nu är iaf alla julklappar inslagna, granen klädd och nu sitter jag i soffan och spelar bingolotto, dricker glögg och äter pepparkakor och knäck. Och så har jag en sovande bebis i knät =)
Mysigt till tusen alltså.

Idag var jag och lillmannen in till stan en sväng och tog hand om lite sista minuten grejer, var fundersam på om jag skulle orka för jag trodde att det skulle vara massor med folk ute men det var inte alls farligt! Gick snabbt och smärtfritt =)

Ska snart ta och bada India.. Hon har bebis kräk i pälsen så just nu luktar hon riktigt illa. Men det ska det bli ändring på.. hon måste ju bli julfin hon också.


Vill passa på att önska alla en GOD JUL ifall jag inte hinner med det imorgon!








Ta hand om er!


Bärmarmelad

Håller på med ett litet experiment.. har gett mig i kast med att göra marmeladgodis! På blåbär.. hoppas det blir gott.
Sen skulle jag behöva göra mera knäck men det vet jag inte om jag ids.

Är svin sugen på att ha uppesittarkväll på torsdag och spela bingolotto också! =) Måste kolla om nån av mina vänner vill komma hit och nörda med mig.. hihi.
Dricka glögg och äta massa gotta!

Nu måste hag återgå till bakandet!


Bebis skratt!

Var bara tvungen att visa er den här underbara videon på lillmannen som jag filmade nyss =)
Har en riktigt kvällspigg och glad liten bebis!



Ett av dom första skratten i hans liv =) Underbara unge!



Julklappar!

Nu är jag klar med julklapparna! Blir nog bara en liten grej till bara =) Hihi..åh va jag älskar julen!
Vi har varit i Luleå idag och fixat det sista, så nu är det bara inslagningen kvar och det är ju sååå roligt! Måste bara köpa fina band först.

Nu har vi kommit hem för ett tag sen och ätit pizza till middag och nu ligger vi i soffan och ser på "Jul med Ernst" han är ju bara bäst! =) Lillmannen ligger på sin filt på golvet och pratar med sig själv i sin leksaks spegel.. sötnosen.

Jo.. på vägen hem från Luleå hade vi en polisbil efter oss hela vägen och i gammelstad ungefär så kom den upp brevid oss och lyste in i våran bil! Sen la den sig framför oss och saktade in.. vi låg bakom en liten stund men den körde ju så sakta så vi körde om den då och sen var den bakom oss hela vägen till Boden.
Det lustigaste är att vi var och handlade lite innan vi for och köpte pizza och när vi kom till pizzerian så kommer samma polisbil dit, så då frågade älsklingen varför dom hade lyst på oss och då berättade dom att dom letade efter nån. Undrar vad den människan hade gjort? Var ju som rätt komiskt att både poliserna och vi hamnade på samma pizzeria =)

Nåja.. nu ska jag koncentrera mig på Ernst!


Legion

Vi har just sett filmen Legion.. den var faktiskt riktigt bra! Brukar inte tycka om såna filmer men den här var bra.
Annars har det inte hänt mycket idag.. vi tog en ordentlig sovmorgon. Sen har jag och lillmannen och India varit till mamma och pappa en sväng.

Imorgon blir det mest troligt en liten tripp till Luleå och kika runt lite, blir ev att köpa nån julklapp också =)
Och så måste jag ta tag i bakandet av bärmarmelads godisarna! Och så hade jag ju tänkt göra marshmellows också.

Nåväl.. hade inte så mycket mer att säga idag.

Sleep tight!

Första skrattet..

Idag fick vi höra lillmannen skratta för första gången, det var helt underbart! Han låg på skötbordet och jag busade med honom och killade honom på magen och då kom det härliga gurgel skrattet. Man blir så rörd och glad över allt han gör. Det händer ju så fruktansvärt mycket i utvecklingen nu! Det är helt otroligt hur mycket man förundras av att se sin lilla bebis utvecklas och lära sig nya saker.

Och så gjorde vi hand och fotavtryck ikväll, han fick ju ett avtrycksset av garbror och mister i namngivningspresent med lera och ram med plats för avtryck och foto. Himla kul!

Idag lyckades jag ju få fingrarna ur och koka knäck, synd bara att det tar så lång tid att koka.. är ju därför man drar sig för att göra det.

Annars har det inte skett mycket idag. Nu sitter vi och har glögg mys i soffan, alkoholfri såklart! Helt ärligt så tycker jag att den är godare än den med alkohol i.

Men nu ska jag försöka övertyga lillmannen om att det faktiskt är läggdags, men det kan bli svårt för han är jätte busig och inte ett dugg sugen på att sova.



4:e advent!

Haha.. blir som så konstigt när 4:e advent inte blir på julafton.. man är ju som inställd på att det alltid ska vara så! Men nu är det bara 5 dagar till julafton! Helt sjukt va fort det har gått! Måste ta mig ut på stan i veckan och handla julklappar. Har ju som inte gjort det än. Eller jo.. några är avklarade men det finns ju några kvar.
Är alltid ute i sista sekunden med sånt..

Idag är jag "skoteränka".. älsklingen är ute och kör skoter, dom drog iväg ett gäng tidigt imorse. Fast det är så kallt! Jag väntar på att min lillebror ska komma hit och hämta mig och lillmannen ochskjutsa oss till coop så vi kan handla lite bla knäckformar! Tänkte baka knäck.. och hoppas på att jag lyckas med det! Kan ju vara lite klurigt att få dom bra. Är sugen på att prova göra fruktmarmelad också men vi får se om jag hittar allt som ska vara i.

Och så måste jag skicka ut älsklingen på gran jakt i veckan också! För i år SKA jag ha en julgran.. iaf en liten en!

Nåja.. nu ska jag mata sonen!

Hoppas ni har en fin 4:e advent!


Namngivningskalas!

Ja så var då den här dagen avklarad och jag (vi) tycker att den blev väldigt lyckad! Våran lilla prins har officiellt fått sitt namn, Emil som tilltalsnamn och Tomas i mellannamn, Tomas fick han efter min pappa =)

När alla hade kommit så välkomnade vi allihopa och sen fick dom gå och ta sig smörgåstårta och kaffe/läsk/vin/öl.  När alla hade ätit färdigt så presenterade vi honom och berättade om hans namn och varför han fått dom och så läste jag en dikt för honom och så tände vi ett ljus för honom, sen avslutade vi "talet" med en skål. Sen gick vi ut och sköt några raketer. Sen gick vi in igen och minglade runt lite och sen öppnade vi alla paketen och sen var det fika med saffarnsbullar, massa kakor, daimrulltårta och så tårtor! Tror inte att det var någon som gick hungrig från kalaset =)
Himla skönt att min familj agerade "kökspersonal"..hihi. Dom fixade typ allt, vi behövde inte göra mycket =)
Tack så hemskt mycket för det! =)

Sen när alla hade farit så städade vi ihop och så for vi hem.

Men herre jösses va mycket presenter han har fått.. vi har så snälla släkter och vänner! Tusen tack alla som kom och förgyllde Emils (och våran) dag!!

Har ägnat senaste timmarna åt att packa upp och fota alla presenterna och ta reda på alla kort och på pengarna han fick. Pengarna åker in på hans fond konto så fort banken öppnar.
Lillmannen var himla trött nu när vi kom hem kan jag lova! Han sov jätte dålig natten till idag och så har han inte sovit så mycket under dagen heller, bara korta stunder i vagnen. Men nu ligger han däckad i sin säng =) Tvivlar dock på att han sover för natten nu utan han sover nog bara en timme eller två och sen är det nog kvällsgympa som gäller.

Haha.. hann bara skriva det där så vaknade han igen! Men nu blir det att ta det himla lugnt..


Här kommer iaf en massa bilder på presenterna som han fick idag!


   
  
  
  
  
  
  

Massor med presenter! Tusen tack allihopa!

Vette fasen om jag fick med alla presenter.. men jag får väl lägga in mer bilder sen om det är nåt jag missat =)


Sleep tight!




 

Smörgåstårta

Idag har jag handlat och fixat med det sista inför morgondagen! Ska bli så himla kul och jag hoppas att allt blir som vi har tänkt =)
Har suttit och knåpat lite nu på kvällen och idag har vi bakat smörgåstårta.
Det enda somska göras imorgon är att sätta ihop dom vanliga tårtorna och ställa iordning alltid och det borde gå rätt fort. Jag har ju ganska många som hjälper till =)

Nu måste jag ta och hoppa i säng så jag orkar med allt imorgon!

Sleep tight!



Nybakad smörgåstårta =)



Baka baka baka

Sådär ja.. nu har jag bakat färdigt daimrulltårtan till lillmannens namngivningskalas! Imorgon blir det att baka smörgåstårtan och göra dom vanliga tårtorna. Fullt upp med andra ord! Har dock en känsla av att jag har bakat "för mycket" och att det kommer bli över en hel del men det gör ju inget =) Hellre det än att det blir för lite!

Tror jag ska ta och packa ner lillmannen i vagnen och ta voffan och gå en liten promenad.. det är sjukt varmt här inne när ugnen varit igång så länge. Och så kanske ett fönster får stå på glänt en stund under tiden.

Ska ta och börja äta järntabletter igen tror jag.. är sjukt sjukt trött trots att vi har fått sova bra 2 nätter i rad, hade iof bra hbvärde (130) när jag var på efterkontroll men sånt ändras ju ganska fort. Känns ju värdelöst att gå och vara trött när lillmannen sover så bra =)



Daimrulltårta... Mmmm


Nä.. om man skulle bylta på sig lite då, är ju inte kallt men det blåser och snöar ju en hel del!




Julmust

Igår kväll/natt när jag väntade på att sonen skulle tycka att det var säng dags så satt jag och frossade i choklad och julmust och gissa nån som var sugen på julmusten =) Fast han tyckte nog bara att etiketten var himla fin..

I natt har han sovit runt 7 timmar i sträck! Heeelt underbart =) Vi somnade väl kanske runt 2 och sen sov vi till kl 9 då han vaknade och ville ha mat! Och nu ligger vi och pratar och myser. Hoppas på att kanske få slumra liiite till bara =)
Men han verkar rätt pigg..




Min utsikt just nu =)

Hade planer på en promenad idag men det är ju snöstorm ute.. men vi tar oss nog ut ändå. Men vi får se vad vi hittar på.

God morgon på er!


Övertrött bebis

Hujja vilken övertrött bebis vi har. Han har sovit himla dåligt idag och natten till idag ska vi inte ens prata om! Så nu är han riktigt gnällig, men han vägrar ändå att sova.

Vi har haft fin besök av Lollo och Rolle i kväll också, skit kul att dom kom förbi =) Lillmannen fick så fina kläder av dom också.. skit cool body bla annat. Tusen tack verkligen =)

Annars idag så har jag faktiskt äntligen fått fingrarna ur det berömda och städat! Grymt välbehövligt! Annars har vi inte gjort nånting.. var för kallt för att gå ut idag också. Men imorgon måste jag till stan en sväng och fixa det sista inför namngivningskalaset. Känner liiite stress för det men jag tror att vi ligger bra till i planeringen för det =) Är bara kvar att baka det sista och det gör jag nog på torsdag och fredag.

Aahh.. just fasen! Har ju sängkläderna ute på vädring.. kannske är dags att ta in dom nu så dom hinner tina innan vi går och lägger oss!

Blir tyvärr inga bilder idag för datorn muppar sig så mycket, hade velat visa vad vi fick idag. Men vi får ta det en annan gång.

Nää.. hämta in sängkläderna då!

Slepp tight friends!


Myyys!

Åh va söta mina små älsklingar är! =)
Lillmannen ligger i älsklingens famn och äter och India ligger brevid och myser. Han ligger och pillar henne i örat och nyper henne lite i nosen men hon tycker det är så mysigt att få vara med så hon bryr sig inte. Hon är så himla fin och snäll! Finare hund kan man inte hitta! Dock får man ju hålla lite koll så lillmannen inte drar för hårt i henne och gör illa henne. Han tycker att det är såå mysigt att ligga och pilla i hennes mjuka päls =)






Jag älskar min lilla familj så otroligt mycket!



Lucia!

Imorse steg jag upp kl 7 och satte mig i soffan och tittade på lucia, himla mysigt! Efter en stund vaknade lillmannen också och då fick han joina mig i soffan.. han tyckte också att lucia var himla bra =) Han låg som ett litet ljus i min famn och åt och lyssnade på dom som sjöng. Min underbara sötnos. Sen kom India och kurade ihop sig i soffan med oss så vi var nästan hela familjen samlad, älsklingen hade ju hunnit åka iväg på jobbet.

Idag är det ju äckligt kallt ute så det blir inte att gå ut alls tror jag. Ska städa och pyssla på inne istället.






India tyckte att det var alldelens för tidigt att stiga upp =)

Hoppas ni har en mysig lucia!


Älskade bebis


Så älskad från första stund!














Jag kommer hålla din hand livet ut.



Julmarknad

Idag skulle vi ha gått på julmarknaden men det var ju så jäkla kallt så det blev inte av och jag är sjukt besviken!! Ville så gärna gå på den. Har inte varit på en enda julmarknad i år.. förutom skyltsöndagen då, och skyltsöndag i Boden är värdelös.. butikerna anstränger sig inte alls för att göra fina skyltningar. När jag bodde i Piteå gick jag alltid på skyltsöndagen och där anstränger sig butikerna och det brukade vara jättefint och man fick verkligen julstämning. Skulle vara kul om det blev så här också.

Annars har vi inte gjort mycket idag.. men imorgon hoppas jag att jag ska få lite gjort! Har en lång lista med saker att göra.

Nåja.. hoppas ni har en bra kväll!


I natt gick det bättre!

I natt har det gått bättre, han somnade väl inte förens vid 2 men då var det brevid mig och inte på mig så jag är nöjd =) Sen var han inte alls lika ledsen heller. Och nu ligger han och sover middag i sin egen säng och har sovit i ca 1 timme! Wiihoo!

Har ett linne som jag har använt några dagar som han har fått som "snuttefilt" vet inte om det hjälper så mycket men kanske att han känner sig lite tryggare. Sen har han några gosedjur och en annan snuttefilt. Men det verkar ju som att det är mer ok att sova själv på dagarna.

Jaa.. annars har det inte hänt så mycket idag. Vi har bara tagit det lugnt och myst en massa. Lillmannen har fått för sig att han ska suga på min tröja när han är i min famn så jag är i princip alltid blöt på ena ärmen och axeln =)
Jo.. och så kan vi konstatera att plutten är en tumsugare! Vi har kämpat för att få han att suga på tutte istället men det funkar väldigt dåligt och vi har provat typ alla olika tutt sorter. Men men.. hade ju föredragit att han hade tutte men det får tydligen inte vi bestämma =)

Nää.. men så att.. ja.. hade väl inte så mycket mer att säga då..

Ha en härlig helg allihopa.. och imorgon är det 3:e advent, shit va fort det går!



Separationsångest

Kan lillmannen ha separationsångest? Han är ju bara 14 veckor..

Han sover mer än gärna på mig och verkar då lugn och trygg men när han sover själv så kan han skriika rakt ut utan att vara riktigt vaken och så fort jag lägger en hand på honom så bllir han lugn! Det verkar inte vara magknip eller nåt sånt då..
Senaste nätterna så somnar han som vanligt i famnen när jag sitter i soffan och när jag sen gå och lägger mig med honom så blir han hysterisk och när jag sätter mig i sängen med honom mot min mage så lugnar han sig fort och somnar om. Mat vill han inte ha då heller. Sen när jag lägger ner honom igen så blir han tokig igen.
Natten till idag sov han på mig i nån timme innan jag lyckades lägga ner honom..

Och han sover nära mig i våran säng, vi har hudkontakt i princip hela natten. Vi har inte ändrat på nånting, vi har alltid gjort såhär. Han får mat när han vill också.

Jag kan ju inte sitta och sova på nätterna.

Kan ju tillägga att han oftast inte sover så mycket på dagarna och när han gör det så händer det också att han blir ledsen och bara skriker rakt ut men blir lugn när jag tar i honom.

Så alla föräldrar där ute.. hjälp mig! Lämna gärna tips =)
Kan det vara separationsångest?





Idol final..

Blev aldrig att vi for och hälsade på släktingarna, och vi tog oss inte iväg till Tessi för att se idol heller.
Vi blev så trötta och sega efter maten så vi skippade släkt besöket och sen blev lillmannen så trött och lite gnällig så då kände jag att det var bättre att stanna hemma ikväll för hans skull. Nu har han faktiskt somnat i sin säng! Tvivlar ju dock på att han sover där så länge.. brukar bara bli lite kortare stunder han sover där sen vill han komma nära istället. Men man vet ju aldrig.

Måste säga att jag faktiskt tycker att Minnah var bäst ikväll också, annars är ju min favorit definitivt Jay. Men ikväll känns det som att Minnah lyckades liite bättre. Aja.. får se vem som vinner! =) Jay är ju sjuuukt bra när han sjunger like a prayer så.. dom andra 2 låtarna han sjöng ikväll var väl lite sisådär.

Nåja.. åter till soffan, ska bara kolla till plutten först!

Sleep tight!

Zombie

Mm.. så har jag känt mig (och förmodligen sett ut som!) senaste dagarna. Har ju haft ganska dåliga nätter senaste tiden så man blir lite sliten. Hoppas verkligen att det vänder snart!! Det var ju så himla bra där ett tag.

Imorse vaknade lillmannen strax innan 8 och tyckte att det var morgon, annars brukar ju inte det hända förens vid 10 tiden. Igår kväll somnade han på mig i soffan men när vi gick och la oss vaknade han när jag la ner honom i sängen och blev hysterisk, så det slutade med att jag fick halvsitta och sova med honom på min mage. Efter nån timme så lyckades jag iaf lägga ner honom men då ville han ha mat hela tiden istället.
Haha.. usch va gnällig jag låter men man blir ju som det av konstant sömnbrist!

Vid lunch tog iaf älsklingen med lillmannen in till stan på fredags lunchen så då satte jag igång en tvättmaskin och sen gick jag och la mig och sooov! =) Så nu känns det bättre. Vaknade för n stund sen av att magen värkte av hunger så det är vääl dags att  göra nånting åt det nu. Sen blir det hopp i duschen och sen städa lite om jag hinner innan dom kommer hem igen. Sen måste vi fara och hälsa på lite släkt och ikväll far vi förhoppningsvis till Tessi och ser idol finalen.

Nä nu ska jag hänga tvätten och sen äta!

Ha en härlig fredag allihopa!


Sådär ja..

Då var vi hemma igen efter massagen och ett besök hos min mormor, dock missade jag bussen hem och fick vänta en timme på nästa. Lite segt men det gick ju bra ändå.. dumt bara att typ alla jag känner har flyttat ut från centrum så vi hade ingen att hälsa på.

Blev iaf bara att köpa några tuggisar till India (skälet till att vi missade bussen!!) så jag hoppas hon tycker om dom =)

Skulle verkligen behöva städa men jag får se om jag orkar det idag.. annars måste jag göra det i morgon.
Trots kylan  så är jag vansinnigt sugen på glass!! Åhh.. choklad glass eler daim glass eller nån Ben&Jerry´s.. mmmm =) Tyvärr har vi inget av dom alternativen hemma.. inte ens lite sketen vaniljglass.

Snart ska iaf lilleman få sig ett bad men först hoppas jag att vi kan vila på soffan lite =)

Haha.. höll ju på glömma att säga att när vi kom hem så såg jag att det hade varit en väsk tjuv i farten! Orkade inte släpa med min egen väska idag så jag lämnade den hemma men när vi kom hem så såg jag att India har lyckats ta den från en stol och släpa in på sin bädd där hon har tömt den på lite saker och lagt sig i den!! Hon är ju bara för härlig min tös =)


Och så har hon ju i vanlig ordning tagit en av mina skor och amningskudden =)
Tur att hon inte biter på saker iaf utan bara ligger på dom!


Nä.. vila lite nu då va..




Brrr..

Men fy fan.. idag blir det täckbyxor på! Måste dock sno älsklingens för jag har inga =( Måste köpa det snarast!
Skönt iaf att åka buss till massagen idag.. slippa dra igång en iskall bil.
Tur att sonen har voksin så han håller sig varm iaf =)
Och när jag klev upp så visade termometern 18 grader inne.. huuuu!

I natt hade jag ju hoppast lite extra på att få sova någorlunda bra men icke! Hoppas hoppas hoppas lilleman kommer i en bra sov period snart!


Nu blir det frukost iaf!

Ha en bra dag i kylan!

Onsdag

Idag är det onsdag vilket betyder att älsklingen har varit ledig idag =)
Vi har först varit på vårdcentralen och kollat upp utslagen som lilleman har och dom tror att det bara är värmeutslag, så med lite hydrokortison och propyless så ska det nog försvinna snart! Hoppas det iaf för lillstackaren tycker det kliar och är jätte jobbigt. Undrar om det är därför han har varit så gormig senaste nätterna?

Efter det var vi till storheden och barnens hus och shoppade lite, älsklingen fick sig lite nya kläder och lilleman fick en ny skötväska, han tackar sin snälla mormor för den! =)
För mig blev det ingenting, men jag är så sjukt nöjd över skötväskan så det gör ingenting..hihi.



Skötväskan framifrån och uppfälld från fram och baksida. Den har också ett fack med kylning för flaskor. Kommer nog bli skitbra =)

Var ju en sväng på stan med mamma igår och då fick lilleman dom här byxorna av sin mormor. Tuusen tack! =)


Super fina =)


Nu hoppas jag att vi får gå och sova snart eftersom vi ska upp ganska tidigt imorgon och fara iväg på sista babymassagen. Usch va trist att den är slut nu, men jag tror nog vi kommer träffas alla mammor ändå =)
Sen blir det ju förhoppningsvis babysim här framöver också!

Nåja.. ska busa med lilleman nu så han förhoppningsvis blir trött =)


Sleep tight!


Färdig!

Nu är jag äntligen klar med inbjudningskorten! Nu ska dom bara ta sig till sina rätta brevlådor =)
Ska in till stan idag och köpa kuvert..

I natt fick lilleman för sig att han skulle vara vaken och busa mellan typ 01.30-03.00 vet inte varför för han var jätte trött när vi gick och la oss vid 12 men då åt han och små slummrade lite och sen blev det full fart =)
Så det blev en massa bus mitt i natten. Han var så söt när jag gjorde ett ljud som han lyckades göra innan, men när jag gjorde det blev han rädd.. hihi. Söt ungen!


Här kommer en video från i natt.





Nu ska jag ta och göra mig klar och sen måste vi sätta lite fart!

Hoppas ni har en bra dag!

En bättre dag

Idag har varit en bättre dag än igår, tack och lov!! Först tog vi sovmorgon efter en lite orolig natt, lilleman sov lite oroligt och jag fick ligga nära nära och hålla handen på honom nästan hela natten. Sen kom mamma och syrran och hämtade oss och så for vi på scraptime och handlade lite grejs, sen for vi hem till mamma och pappa och jag började scrappa. Efter det var jag hem en snabbis och åt palt och sen skjutsade jag syrran till arcus och sen var det tjejkväll hos Magda.. lika trevligt som alltid! =)

Så jag har alltså ganska nyss kommit hem, lilleman har såklart varit med och han har varit nöjd och glad nästan hela dagen. Han tycker om att vara i farten! Nu ligger han och sover i bilstolen men vi ska snart ta och krypa ner i sängen, hoppas han sover vidare då!

Imorgon blir det stan en sväng om vi orkar annars laddar vi bara för spädismassagen på torsdag! =)

Sleep tight!


Skit dag

Hujja.. idag har varit en riktigt skit dag. Har varit/är sur och irriterad hela dagen av vissa anledningar. Vilket säkert har smittat av sig lite på sonen för han har varit lite ledsen också.
Har iaf varit på en himla skön promenad, packade ner bebis i vagnen och tog voffsan och gick en ganska lång promenad. Trots att det var ganka kallt så var det riktigt skönt! Och India fick hälsa på en liten dvärgpudel =)

Sen har jag bara varit inne och myst med bebis och voffsan. Tyvärr så är chokladen slut. eller det finns kvar lite av vintervit eller vad den hette men den tyckte jag faktiskt inte att den var så god.

Imorgon måste jag förbi scraptime och köpa lite mer grejer så jag kan göra klart dom sista inbjudningskorten till namnkalaset. Börjar som vara hög tid för det!!

Och så kruppar datorn nu också.. ahhhh!!!!!! Vill bara gå och dra täcket över huvudet och sova några dagar och vakna upp på bra humör.



Såhär snygg är jag idag..

Jag hoppas verkligen att svullnaden och smärtan är borta tills imorgon för jag skulle behöva på stan en sväng förutom besöket på scraptime och jag känner ju inte för att visa mig bland folk nu! Får ju inte ens upp ögat ordentligt.


Nåja.. ska slöa i soffan nu och invänta beck filmen.



Igensvullet öga.

Hmm.. vaknade i morse och hade ont i ögat och när jag steg upp kollade i spegeln så ser jag att ögat är jätte svullet. Har absolut ingen aning om varför. Men det är inte direkt bekvämt och så ser det ju ut som jag har gått en boxnings rond!
Blir det inte bättre snart så måste jag nog åka och kolla upp vad det är.
Och lilleman har nå knottror på magen och bröstet som jag inte heller vet vad det är så blir det inte bättre så åker jag in med honom också. Fast han verkar ju inte bry sig om dom och är ju pigg och glad. Vette tusan vad det är, har ju inte gjort nånting annorlunda.. inte bytt tvättmedel eller så heller.

Nåja.. det blir nog bra =)

Ha en bra 2:a advent vänner!

Tänkvärt!

Måste bara länka till Natali som skriver så bra om säkerhet för barn i bilen!Och video klippet hon har lagt upp får en verkligen att tänka till. Emil kommer då garanterat att få åka bakåtvänd så länge det bara går!
Om jag så måste byta bil för att han ska rymmas bättre så kommer jag att göra det, hellre att levande och friskt barn än en häftig/snygg bil.
Misstänker att min bmw inte skulle funka för en 4åring att sitta bakåtvänd i, den är definitivt inte så rymlig som man kan tro. Men så kommer jag ju byta bort den snarast möjligt =) Är så less på skiten.

Nåja.. se det där klippet iaf!

Sleep tight!


Lördag

Natten till idag har varit riktigt bra! Han åt/vi gick och la oss vid 01.30 och sen sov han till nästan 8 innan han vaknade och ville ha mat igen. Såå grymt skönt att få sov lite mer ordentligt. Hoppas nu bara att det här håller i sig =)

Idag har vi först tagit sovmorgon, han somnade om efter att han åt där vid 8 och så sov vi till typ 11. Sen steg vi upp och lilleman fick bada och sen klädde vi på oss och for till Marie och satt och surrade en massa där.. myys!
Och när vi kom dit så väntade ett paket på oss där! Det var gulliga Marre som hade skickat ett paket till Emil! =)
Tuuusen tack gumman! =)

Efter att vi for från Marie så var vi bara och handlade och sen for vi hem och gjorde mat. Och nu kommer jag nog spendera resten av kvällen i soffan med choklad och julmust och min älskade lilla son och så älsklings vovven.
Älsklingen ska fara iväg och spela lite poker så vi ska skjutsa honom och senare ska jag hämta mamma som har varit på glögg provning. Men förutom det så blir det lugnt. Lilla sonen älskar ju att åka bil så det blir bra.

Imorgon är det söndag och vi har inga planer alls, skulle behöva städa lite så det är väl det som sker. Sen blir det nog bara att ha 2:a advents mys =)





Fina kläder från Marre =)


Nu ska jag mysa med choklad och julmust =)

Ha en bra lördag allihopa!






Saffransbullar.

Åh yes nu har jag bakat saffransbullar, skönt att det är gjort för det tar en sån jäkla tid! Var hos mamma och bakade så jag kunde låna hennes hushållsassisent och så fick hon underhålla lilleman medans jag bakade =)
Har inte hunnit med något annat än det idag.. vi åt middag hos mamma och pappa också så det blev en heldag hos dom.. myys =)

Imorgon tänkte jag åka till Marie och se hur dom har fått det och surra lite. Hoppas lilleman sover bättre i natt så man orkar vara social =)
Natten till idag sov han helt sjukt dåligt.. skrek och var ledsen större delen av natten. Stackarrs lilla plutt!
Beror förhoppningsvis "bara" på vaccinationen.. då borde det gå över snart.
Nu ligger han iaf på min mage och sover.. törs inte röra mig en millimeter. Vill ju inte väcka honom då det garanterat resulterar i skrik och gråt. Fast jag skulle verkligen behöva gå och kissa! Kateter till bebis föräldrar skulle inte vara så dumt! Och att man bara behövde äta en gång i veckan eller så.. haha, det skulle vara kalas bra! Som det är nu är jag hungrig typ alltid men har aldrig tid att äta när jag vill.. och när jag har tid så kommer jag på att jag måste göra nåt annat först =)

Nä nu ska jag försöka lägga ner bebis och gå på toa och sen käka en macka!

Sleep tight!


Hon är ju för söt!

India är ju bara för söt.. härom natten vaknade jag av att hon bökade och hade sig och när jag satte mig upp för att kolla vad hon gjorde så såg jag att hon höll på att bädda i Emils badbalja som står under hans spjälsäng! =)
Så hon la sig och sov där istället för på sin egen bädd.


Tydligen jätte mysigt =)

Bebis har sovit super dåligt i natt.. han skrek i flera timmar när vi gick och la oss. Vet inte riktigt vad det var men jag misstänker ju såklart magen. Han har varit ganska gnällig och ledsen senaste typ 5 dagarna så jag hoppas det vänder snarast!

Idag ska jag iaf baka saffransbullar med philadelpihiaost klegg i =) Mmm.. mums

Ha en bra dag allihopa!

Spädismassage

Idag har vi varit på näst sista spädismassagen. Fy fasen va jag kommer sakna dom här träffarna, men vi ska ju fortsätta träffas hemma hos varandra istället men det känns så bra att vara på bvc där sköterskorna finns som man kan fråga och prata med =)

Vi åkte ju buss idag eftersom att älsklingen jobbar och då är jag utan bil men det funkar ju bra med buss också.. himla smidigt faktiskt när man ska ha med vagnen! Gott om plats och man slipper fälla ihop och stuva runt vagnen.
Efter massagen gick vi en snabbis på stan i väntan på bussen hem och jag shoppade en tröja till lilleman och en långärmad body och två linnebodysar. Älskar linnebodysarna, dom är perfekta att ha under en tröja/t-shirt eller om han har en huvtröja på sig.

Han är fortfarande rätt grinig efter sprutorna, han hade lite feber i natt men var pigg och glad imorse men nu är han ledsen igen. Stackars liten.

Så nu resten av dagen blir det nog bara att sitta och mysa och kramas med lilleman och imorgon ska jag nog baka! =)

Ha en bra dag!


3 månaders kollen

Idag har vi varit på 3 månaders kollen och vaccination. Det gick bra, han växer som ogräs våran lilla älskling =)
Nu väger han 6330g och är 61cm lång, så jag kom som rätt nära mina gissningar igår!
Så nu åker stl 56 kläderna i en låda och så blir det att gå upp till stl 3 på blöjorna =)

Vaccineringen gick rätt bra också, han blev jätte ledsen när dom stack honom men det gick över ganska fort när hsn fick leka med en grön apa =)
Dock har han varit lite mer gnällig än vanligt nu men han har ju haft några dåliga dagar nu så det kan ju lika gärna vara det också.

Hoppas han slipper feber och sånt bara efter sprutorna! Imorgon är det ju spädismassage och öppnis som jag hoppas att vi kan fara på.

Nä nu ska jag stoppa ner bebis i vagnen och gå ut och få lite luft!


RSS 2.0