Planering..

Hmm.. vi sitter och funderar på Emils namnkalas. När var och hur typ.. Vi båda har ju ganska stora släkter och så bor vi ju i ett pytte hus just nu så vi måste hitta nåt bra ställe att vara på. Tänkte att forsgården här i trångfors skulle vara bra men då var den bokad den helg vi funderade på. Typiskt! Vad ska vi nu hitta på?
Och så måste jag åka till Luleå och köpa papper och grejer så jag kan göra inbjudningskorten.
Så måste vi bestämma vad han ska ha för andra namn också.. aaahhh!

Massor att fixa och planera alltså!

Ikväll är det iaf mys som gäller, beck filmen och lite snarra =)

Ha en mysig söndag!


Vad är klockan??

Hmm.. råder llite förvirring här nu. Vet inte riktigt vad klockan är, några grejer ställer ju om sig själv men andra inte och jag minns ju aldrig vilka som gör vad! Tur att man kan kolla på tvn vad klockan är på riktigt =)

I natt har det gått riktigt bra också, bortsett från 2 timmar mellan 2-4 som lillskrutt ville vara vaken. Men han skrek inte iaf utan låg bara och sprattlade och pratade på som tusan =) Sötnosen.
Lyckades tillslut få honom att somna om i sin egen säng.

Nu ska vi snart klä på oss och gå en promenad in till stan med voffsan och hälsa på min mormor. Sen kommer min snälla mamma hit och ska hjälpa mig sy ett överdrag till vagnen så det inte regnar och snöar på den när den står på bron. Inte så kul att komma ut och upptäcka att vagnen är full med snö.

Och så måste jag ju fråga.. Hade ni kul igår och vad gjorde ni? =)


Nu ska vi sätta fart här!

Skön natt..

Vi har haft en bra natt igen.. himla skönt! Han var jättepigg igår kväll/natt och ville inte alls sova utan låg och skrattade och surrade på. Men vid 1 i natt bestämde jag att nu jäklar ska vi sova! Så vi gick och la oss och han fick lite mat, sen skrek han en stund men sen somnade han och sov bra. En grej bara som oroar mig lite är att han har börjat sova så nära mig. Han vill sova likadant som han ligger när jag ammar honom på natten.. allstå att han ligger på sidan ihopkrupen mot min mage. Visst är det ju jättemysigt men jag sover ju inte direkt bra när han ligger så man får ju ligga så konstigt. Men men.. är väl bara nån idé han har just nu.

Tänkte försöka ta mig till stan och köpa vantar idag.. så jag borde väl ta och sätta lite fart nu då =)
Annars händer det inte mycket idag, dom flesta andra ska väl ut och fira halloween antar jag, hade ju vart himla kul men jag känner inte att jag vill lämna bort lillen så länge än. Då är jag hellre hemma och myser med honom! Älsklingen blir då också hemma för han ska jobba imorgon.

Jo just ja.. nu är det exakt ett år sen vi flyttade in här! Shit va fort tiden går.. och god damn va mycket som har hunnit hända under det här året! =) Helt galet.

Hoppas ni får skit kul ikväll alla som ska ut och festa! =)


God morgon!

Wihoo.. igår kom vi i säng ganska tidigt för att vara oss! Halv 12 låg vi i sängen.. himla skönt.
Lillskrutt hade ju somnat i babysittern och jag vågade inte lyfta upp honom ur den med risk för att han skulle vakna så jag lyfte upp hela babysittern och ställde den i hans säng istället. Funka skit bra =) Bara det att han vakna och var hungrig en liten stund senare men då lyfte jag över honom till oss och så fick han mat och sen låg jag och höll hans hand och strök den och då somnade han om så skönt. Han älskar verkligen när man håller handen hans, och gärna lägger en hand på hans bröstkorg också. Mys ungen min. Så natten har faktiskt varit helt okey.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, skulle ju köpa vantar och en halsduk igår på stan men det hann jag ju inte innan dom stängde så jag funderar på om jag skulle åka ner och göra det. Men vi får se, borde verkligen städa också men det var inte riktigt lika kul..


Vinterstövlarna jag köpte igår.


Nä.. om man skulle ta och röja upp lite här då..

Ha en bra fredag allihopa!


Tjejkväll!

Nu har vi kommit hem från tjejkvällen på stan.. eller ja.. vi kom ju hem för ett tag sen men jag har pysslat på med lite grejer tills nu.
Var super nice att träffa brudarna och surra och kika runt i butikerna och såklart fika lite =)
Blev att jag köpte ett par vinter stövlar.. visar bild imorgon, orkar inte fota dom nu. Var/är vansinnigt sugen på ett till par skor också men jag tror min älskling skulle mörda mig om jag kom hem med 2 par skor. Vinterskorna har han tillåtit efter som jag faktiskt behöver nya =) Eller rättare sagt.. jag har inga vinter stövlar alls!

Var iaf himla härligt att träffa mina vänner och surra och bara mysa! Mycket välbehövligt! Och lillskrutt sov hela tiden, han älskar verkligen att ligga i vagnen. Han vaknade bara till och ville ha mat alldelens på slutet. Funderar allvarligt på om han skulle få prova sova i den på nätterna också, haha!

Lillskrutt ligger och sover i sin sitter nu och jag tror jag ska vara våghalsig och prova flytta honom till våran säng och se om jag också med lite tur får sova för kvällen! *håller alla tummar och tår jag har för det* Skulle vara grymt skönt om han gick med på det!


God natt! (förhoppningsvis)

Bara gråt idag..

Hujja va ledsen lillskrutt har varit/är idag! Ingenting har hjälpt..
Hoppas att han mår bättre i magen snart för det är tänkt att vi ska ner och ta en fika på stan med brudarna på tjejkvällen som är ikväll. Inge kul att ha med en gråt bebis då.

Ska ju till bvc på måndag och då tänker jag inte gå därifrån förens dom anting kan skriva ut nånting åt honom eller ge några bra tips på vad jag kan göra för honom. Finns ju huuur mycket som helst till vuxna med gaser  i magen så nog fan måste det finnas nånting för en bebis också. Han fiser ju som en hel elefant lillstackarn.

Tänkte försöka hitta mig nå bra vinterskor ikväll på stan.. börjar ju bli lite kallt om fossingarna nu!

Nu måste jag börja göra mig klar för stan.. ska vara där kl 19! Och som alla med en bebis vet så går det ju inte alltid som planerat så det är bäst att börja i goood tid =)

Ha en bra kväll allihopa, kanske vi ses på stan?


Gränslös kärlek..

Alltså det är fascinerande hur mycket man kan älska någon som bara funnits i ens liv i ynka 8 veckor! Att all kärlek till den här lilla människan liksom redan finns där. Visst har han legat i min mage i 9 månader och så men då är ju allt så overkligt fortfarande.
Man skulle utan tvekan ge sitt liv för den här lilla plutten..




Sleep tight!

Stora stygga stridsvagnen..

Idag har jag haft "India dag", går en lång promenad med henne och tar med nåt gott till henne och bara myser lite extra med henne. Så hon inte ska känna sig bortglömd nu när lillskrutt tar upp så mycket tid. Passar på en dag då älsklingen är ledig och kan ta hand om lillskrutt.
Hon älskar det =)

Idag då när vi gick lång promenaden så på slutet av prommisen så gick vi på ett stort fält och India var ju såklart lös, precis när vi nästan är ute på vägen igen så kommer det 2 stridsvagnar i full fart och kör om oss. Stannade och bad India sitta vid mina ben och var beredd på att ta fast henne om hon skulle få panik och springa iväg men trots att marken vibrerade och hon blev rädd och orolig så vek hon inte en millimeter från min sida! Så duktig liten voffsa =)

Nu sitter jag i soffan med en bebis på magen.. magen hans kniper lite extra så han sover en stund och så vaknar han till och gråter och så somnar han om igen. Min stackars lillplutt.
Men natten har iaf varit bra!

Måste ta och betala räkningar idag också.. hujja!

Hoppas ni har en bra dag vänner!


Haircut!

Oh yes.. nu var man nyklippt och fräsch i håret. Himla nice.. tusen tack Frida! Är super nöjd men shit va konstigt det kommer kännas nästa gång jag tvättar håret =)





Det blir bara kortare och kortare för varje gång jag klipper mig nu =) Men det är skööönt!

Det hade då gått jättebra för mamma att vara barnvakt, han hade sovit nästan hela tiden sen hade han vaknat och smällt i sig 150ml mat! Haha.. hungrig liten pys =) Och han blev så glad när jag kom och skulle hämta honom.. sken upp i ett leende när han såg mig! Kan lova att det värmde i hjärtat =) Min fina lilla pys.

Nu ska jag mysa med min lilla familj!

Ha en mysig tisdag kväll allihopa.


Utvilad..

Åh va skönt.. natten har varit riktigt bra! Lillskrutt sov först 4 timmar innan han ville ha mat och sen somnade han om och sov riktigt bra.. inte ett skrik på hela natten! =)
Dock har älsklingen hostat och haft sig hela natten så jag har vaknat av det några gånger, men lillskrutten har inte vaknat och det är ju det viktigaste!

Var ute på en timmes prommis igår kväll, himla skönt och mysigt med snön som föll. Vart ju då lite sent bara (gick ut 22.15) så India tyckte att det var lite jobbigt.. hon ville ju sova istället. Men lillskrutt sov då så gott i vagnen. Men folksom körde förbi mig lär ju ha undrat vad tusan jag gjorde ute på promenad med en bebis så sent.. haha.

Nä nu ska jag göra mig klar och sen idag är det klippning som gäller. Nice!

Vad ska ni hitta på idag?


Jul&Nyårs outfit

Vi hann in till stan innan dom stängde =) Fast vi fick nästan springa till bussen, som tur var så var den också lite sen så..
Var in till Frida och bokade in en klipptid imorgon.. iihhh!! =) Får se just vad vi hittar på då! Himla kul och skönt att bli av med risbusken jag har på skallen nu.
Mamma ska vara barnvakt till lillskrutt medans jag klipper mig, kommer nog kännas lite skumt att inte ha honom med sig =) Men det går ju ganska fort att klippa sig så jag överlever nog..haha.

Hittade så sjukt söta kläder till lillskrutten! En vit skjorta med blå fluga och en svart väst till den =) Och så bara svarta byxor eller jenas till det. Han kommer garanterat vara snyggast i jul och nyår! Sen köpte jag en body i linne modell också.. bra att ha när han har vanliga tröjor så det inte blir så bart i ryggen och på magen om tröjan åker upp, vilket dom alltid gör när man lyfter honom.

Imorgon kommer en försäkrings gubbe hit och ska surra om försäkringar till lillskrutt. Vi har inte lyckats få fingrarna ur och fixat det än. Men nu så =)



Sjukt söta va =)


Nu ska jag göra lite mera te.. usch va det inte var gott förresten! Men om det funkar så är det lätt värt det!


Knark..

Nu har amningsteét jag beställde kommit, men det ser ju ut som att det är knark jag har beställt =) En påse med massa krossade blad och jox i.. haha.
Håller på att gör en kopp nu, hoppas det är gott.. jag tycker ju inte jätte mycket om te men det är ju värt att prova iaf!

Natten har varit hemsk.. igen. Vi hade en bra kväll och kl 1 hade han somnat så jag trodde att det skulle bli en bra natt men jag hann bara sova 20min så vaknade han och skrek. Sen höll det på till 4.30 tiden ungefär, inte att han skrek hela tiden men han var vaken och gnydde och skrek omvartannat. När han väl somnade igen så har han vaknat med ca 2 timmars mellanrum och velat ha mat. Hoppas verkligen att teét hjälper hans mage också!!


Man kan ju börja undra..


Tänkte ta mig ner till stan på ett tag, ska bara dricka te, gå med India och packa ihop bebis först. Vilket betyder att vi kanske inte hinner innan stan stänger..haha!
Nä jag ska försöka vara snabb.


Nu ska jag sätta fart så vi hinner göra nånting idag.


A trip down memory lane..

Har suttit och kollat genom bilder på min externa hårddisk och hittade mina mag bilder. Känns jätte konstigt att se dom bilderna nu!
Sista bilden på magen tex.. tänk att det bara är 2 månader sen jag såg ut så. Kan faktiskt sakna magen himla mycket ibland, det var ju så himla mysigt att vara gravid! =)
Visst var det ju tungt att släpa runt på alla extra kilon och så men ändå.. är ju som en så häftig känsla att det faktiskt bor nån liten filur där inne.
Och ännu häftigare var det ju när han föddes! När han kom ut och dom la upp honom på min mage, helt overkligt! Vill tillbaka till den stunden och till tiden på bb ibland, allt var så lugnt och mysigt. Det är ju fortfarande mysigt och man gläds och förundras över alla framsteg och hur snabbt lillskrutten utvecklas men det är ju just det också, att det går så otroligt fort! Nu kämpar man ju på för att få en fungerande vardag med rutiner.. inte alls lätt med en liten bebis =)
Man hinner verkligen inte alls med, han har ju hunnit bli nästan 2 månader nu. Helt galet.

Sitter och väntar på att lillskrutt ska tycka att det är lägg dax men det ser ut som det kommer dröja en stund till, men hellre kvällspigg än morgon pigg iaf! Och ikväll har han ju varit på bra humör.. hittills iaf!

Ska byta på honom och ge honom lite mer mat nu så kanske han med lite tur somnar sen =)


Känns som en evighet sen!

Sleep tight!

Snarkande bebis!

Lillskrutt kan verkligen snarka =) Filmade det här i natt när han sova på mig när vi låg på soffan..



Imorgon om natten har varit hyfsad så tänkte jag att vi skulle försöka ta oss ner på stan en sväng eller nånting, vi har ju bara varit hemma och inne så länge nu så vi skulle behöva komma ut lite! Men vi får väl se..

Hoppas ni har haft en bra helg kära vänner =)


Koma..

Fy fasen vilken jobbig natt det har varit! Känns som jag har supit en vecka i sträck typ, fy vilken huvudvärk!
Lillskrutt somnade på mig i soffan strax efter 2 i natt men när jag la ner honom i hans säng så vaknade han och var ledsen igen, provade med allt men inget hjälpte. Tillslut la jag mig i sängen med honom på magen och då somnade han tillslut men det är ju inte så lätt att sova med en bebis på magen. Sen vaknade han ju som vanligt och ville ha mat några gånger och hade svårt att somna om. Vet inte vad det var i natt.. verkade inte vara magen alla gånger men man vet ju aldrig riktigt.

Nu sover han iaf i min famn och jag tror jag ska lägga mig på soffan och vila lite jag också.




Så var det lördag..

Oj va veckorna flyger fram! Tyckte nyss det helg.

Är grymt trött  idag, lillskrutt har inte alls velat sova så mycket i natt. Så idag har det inte hänt mycket, har duschat medans lillskrutten satt i sin sitter och tittade på.. han tyckte det var ganska fascinerande att titta p vattnet som rann på duschväggen =)

Min mamma och pappa var hit vid lunch och kidnappade India och pappa skulle gå lång promenad med henne. Skönt att slippa tänka på att inte behöva gå ut med henne idag när jag är så trött!

Måste ringa och boka en klipp tid hos Frida snart också! Har inte ens en frisyr just nu.. bara en hemsk utväxt härva. Så nu ska det bli nåt nytt =)

Ja.. hade väl inte så mycket att säga just nu!


Skönt! (???)

LIllskrutten har legat och sovit på mig ett tag nu efter middagen, jätteskönt tyckte han men jag tycker inte det ser så bekvämt ut..


Han sov då gott iaf =)

Han vaknade för en stund sen av sin egen prutt, han skrämde sig själv =)

Nu sitter vi och väntar på att Idol ska börja, skulle bara ha haft lite godis att mumsa på också!

Have a nice friday!




22 oktober

Idag jobbar älsklingen igen, bra att han mår bättre men det är ju så härligt att ha honom hemma med oss =)
Ska iaf ta mig ut på en promenad idag.. lillskrutt mår säkert bra av lite frisk luft. Tror att han börjar må lite bättre nu, hoppas iaf det.

En sak som jag har funderat lite på sen lillskrutt föddes. Varför i helvete är bröstvårtor så känsliga?? Jag menar.. en bebis ska ju suga på dom typ oavbrutet i flera månader! Borde det inte vara bra om dom var lite tåligare så det inte gör så jävla ont!
Efter allt snuttade senaste dagarna känns det som han har truten full i rakblad när jag ammar.

Nä.. om man skulle ta tag i den här dagen. Man hinner ju som inte med så mycket när vi sover så länge, men det är skönt att han inte är morgonpigg!

C ya!

Snuttig plutt..

Lillskrutt är fortfarande sjuk, han har sovit mest hela dagen. Och legat och snuttat på mig såklart =) Märks jätte tydligt nu när han är sjuk att snutt behovet har ökat massor! I vanliga fall äter han och när han är klar somnar han eller släpper och vill surra istället, men nu vill han bara ligga kvar och hålla tag och snutta lite då och då. Och tar man bort honom blir han jätte ledsen! Och nu när han inte mår bra så tycker jag att han kan få göra det.

Ska ta och bada honom ikväll också, han svettas hur mycket som helst nu så det behövs! Sen tycker han att det är så skönt också =)

Var till apoteket nyss och köpte ersättning till skrutt, han är ju lite slö på att äta nu när han är sjuk och det funkar inte att pumpa ut mjölk för mig just nu, vet inte varför för det har ju funkat hur bra som helst tidigare. Nåja, det ger väl med sig. Är iaf skönt att ha mat hemma till honom om det skulle behövas!

Nu är det dags för middag!


Lillskrutt har vänt på sig =)

Åh mitt lilla hjärta har vänt på sig för första gången idag! =) Han låg och sov på sidan i våran säng och när jag gick in och tittade till honom för en stund sen så låg han på mage med benen uppdragna under sig. Så jäkla typiskt bara att jag inte fick se när han gjorde det! Men det lär ju hända fler gånger =)


Från:


Till:


Våran lilla söt plutt =)

Idag händer det inte mycket här.. vi ska bara kurera oss, eller jag är ju fortfarande frisk men resten av familjen ska kurera sig.
Blir kanske nån liten promenad bara för att få lite luft men vi får se vad lillskrutt tycker att vi ska göra.

Nu ska jag iaf röja undan lite här..


Amningste

Nu har jag beställt amningste! Har läst mycket bra om det nu så det känns som det kan vara värt att prova.. känns ju som att jag har lite mjölk nu. Sen ska det visst vara bra mot onda bebis magar också så då är det ju absolut värt ett försök. Så nu ska det drickas te kan jag lova! =)

Gav ju lillpysen bricanyl för ett par timmar sen och det gjorde tydligen susen för sömnen.. han har sovit som en klubbad säl sen dess. Så skönt för honom.. han behöver ju sova ordentligt så han blilr frisk fort. Sen är det ju lite skönt för oss också så vi får vila lite =)

Så nu tycker jag att vi allihopa håller tummarna för amningsteet och snabbt tillfrisknande av bebis!

Kram

Sjuk lillskrutt

Har varit till vårdcentralen med lillskrutten, han har ju hostat lite och rosslat så det kändes bäst att åka dit, hes som tusan är han också. Läkaren lyssnade på hans lungor och hjärta och som vanligt när man är hos läkaren eller bvc så är han huuur lugn och snäll som helst, han sov sig igenom hela läkar undersökningen idag.. trots kalla stetoskop =)
Vi fick iaf bricanyl utskrivet så hans luftrör slipper bli så ansträngda med hosta och rossel.
Och just nu nr jag för en gångs skulle inte har blivit sjuk (än iaf) så hade det tydligen varit bättre om jag hade varit det för då hade min kropp producerat antikroppar mot förkylningen som då hade gått över till lillskrutt med bröstmjölken och han hade blivit frisk fortare eller helt sluppit bli sjuk. Typiskt.
Så nu hoppas vi på att han blir frisk fort, är han inte bättre om nån dag så blir det att åka till sunderbyn med honom. Men jag tror nog han blir frisk snart.

Så nu blir det att mysa och krya på oss inne några dagar.. skönt att älsklingen inte behöver jobba förens på fredag så man är två om att sköta om lillskrutt nu.

Ikväll hade vi tänkt se mio min mio om vi lyckas få "film datorn" att funka, den här datorn går inte att koppla till tv:n men älsklingen försöker fixa den andra nu så..

Well.. hoppas ni mår bra!

Sleep tight




Regning dag..

Hujja vilket tråkigt väder vi har idag! Regn och grått och kallt, hade velat gå på en promenad men det blir det då inget av. Inne mys för hela slanten blir det istället.. men det är ju inte helt fel det heller =)

Tror att lillpysen kanske börjar må lite bättre nu, han var då glad och pigg när han vaknade tidigare idag men igår kväll var han himla ledsen. Verkar han må dåligt idag också så ska jag ta och ringa till barnläkaren och höra om vi måste komma upp med honom eller om vi kan göra nånting annat för honom. Älsklingen mår lite bättre också och än så länge så har jag inte blivit sjuk så jag håller tummar och tår att jag klarar mig!
India verkar då inte vara halt längre, vette tusan vad hon hade gjort. Men som hon hoppar och far så har hon säkert bara slagit i benet eller trampat lite fel.

Igår kväll såg vi en film.. Eden lake hette den, nån rysare som var rätt bra. Men jag fixar inte att se såna filmer längre tydligen.. fasen va jag har drömt i natt! =)
Ända sen förlossningen och kanske nån vecka innan så har jag varit jätte känslig! Blir jätte påverkad av filmer och vad folk säger och allt sånt.. hoppas det blir bättre sen när alla hormoner lugnar sig.

Nä.. nu ska jag röja lite och sen mysa mer med mina sjuklingar.


Sjukstuga..

Vi har sjukstuga här hemma.. älsklingen är sjuk med feber och halsont, India är halt, lillen är lite små risig med lite hosta och så är han lite grinig. Bara jag som mår okey.. än iaf =)
Så nu håller vi tummarna att den här skiten försvinner fort!

Idag har han inte alls velat amma så mycket utan jag har fått pumpa ur och ge honom, men så länge han äter och får i sig tillräckligt med mat så är jag nöjd. Jobbigt bara att det ska krångla.

Nåväl..

Sleep tight!


Promenad i solen..

Nu har vi ganska nyss kommit in efter en promenad med Lina. Det var så jäkla skönt, solen värmde faktiskt riktigt mycket. Tänk om hela vintern kunde vara såhär och man slapp snön och kylan! =)
Lillen ligger kvar i vagnen ute och sover.. ser så himla skönt och mysigt ut.
India var förresten jätte skum nu när vi var ute och gick.. vet inte vad det var med henne. Hon gick på fel sida om mig flera gånger óch så gick hon bakom mig med nosen i knävecken och var allmänt konstig. Annars går hon ju alltid på vänster sida om mig en typ en meter framför mig. 

Och älsklingen har blivit sjuk, ont i halsen och feber.. hoppas att jag och lilleman klarar oss! Men alla är ju sjuka nu så det är väl inte så troligt att vi skulle klara oss. Men hoppas kan man ju =)

Nu blir det vila lite på soffan och slö titta på tv..



Söndag

Idag har varit en skön dag. Har pysslat på lite hemma och sen har min mamma och pappa och syskon varit här och ätit middag. Älsklingen och pappa har byggt upp en carport till husvagnen så nu börjar vi vara redo för vintern. Eller ja.. så redo man nu kan bli för kyla och snö eländet. Hujja, jag tycker verkligen inte om vintern!

Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på, älsklingen jobbar så vi är ensamna. Kanske far en vända på stan eller nåt.. skulle behöva en ny fleece tröja! Eller så är vi bara hemma och myser.. får se vad vi känner för =) Och vad vi orkar.. natten till idag var en lite halv jobbig. Han var ganska ledsen och grinig, jobbiga mage. Men jag tror att lullabub tassarna hjälpte.. kändes som att han lugnade sig och somnade om ganska fort.

Ja.. lillskrutt sover nu sen ett tag tillbaka så jag tänkte ta och krypa ner nu också. Men då kommer han garanterat att vakna och vilja ha mat.. men jag gör ett försök =)

Sleep tight!

Försök att fånga ett leende..

Att lyckas fånga ett bebis leende på bild är inte det enklaste! Gjorde ett tapper försök nyss men det gick väl sisådär..


Blev ju ett litet leende här iaf.. hann inte riktigt fånga det =)


Såhär söt är vi i i nya pyjamasen.



Och så vinkar vi till dom som läser mamis blogg! =)


Idag kommer vi ägna oss åt städning och mys.. ska försöka klämma in en promenad också.

Ha en skön söndag allihopa!



EFTERLYSNING!!

Nu är det så att jag undrar om det är någon som har/haft en kolikgunga/babysitter typ acta graco sweetpeace?
Och vad ni tycker om den? Vi har en vanlig sitter nu men han tycker inte att den är så jätte rolig.
Lullabub tassarna funkar ju fint hittills iaf men det kan ju vara trevligt att ha han sittandes med oss när han är vaken och vill gunga också!

Så.. let me know!!

Ny pyjamas..

Idag har jag och lillpysen varit på stan en sväng, vi har inhandlat varsin pyjamas =) Senaste nätterna har jag hållt på frysa ihjäl trots vårat tjocka täcke.

Natten till idag har varit helt underbar också.. lillen har sovit himla bra och hela natten i egen säng, vaggad av lullabub! Så det verkar som han gillar den! Hoppas verkligen att det fortsätter såhär nu! Visst kommer det komma dåliga nätter också men sålänge större delen av nätterna är bra så är det lugnt =)


Lillens nya pyjamas.


Hoppas ni har en bra helg allihopa!


Grabb fest..

Emil har varit på sin första fest =) Var en sväng med brudarna hos Frida och när vi for därifrån så kikade vi förbi på grabb festen som älsklingen var på. Kul att se när flera killar kastar sig ner på golvet och gosar med bebis =)
Var iaf himla trevligt att träffa lite folk.

Var ju iväg till Piteå och köpte lullabub tassarna till bebis sängen också.. så nu håller vi tummarna för att han gillar det! Ville ju ha sällskap dit men älsklingen hade så mycket att göra hemma men då följde min fina lillebror med så jag fick sällskap iaf! =) Himla bra!
Nu återstår bara att skaffa nån liten radio eller nånting som man kan ha vid bebis säng med lugnande ljud.. tror det skulle vara uppskattat med typ hjärtljud och sånt.

Men nu verkar pysen ha somnat för natten så jag ska skynda mig och hoppa i säng jag också!

Bjuder på några bilder först bara..


India myser med bebis =)



Bebis hos sin morbror.



Sleep tight!


Nu jävlar! =)

Nu ska jag göra slag i saken och fara till Piteå och köpa lullabub till lillpysen! Satt och vaggade lillskrutt i sängen i natt i typ en timme drygt och då tänkte jag.. nope.. nu jävlar är det dags att investera i lullabub innan mina armar trillar av! =)
Dom är ju så jäkla dyra, men då hittade jag en som sålde såna i Piteå i nyskick! Klockers! Så det blir en liten roadtrip dit..
Hoppas lillen kommer uppskatta dom men det tror jag verkligen.. han älskar ju när jag gungar hans säng så.

Hoppas älsklingen kan följa också.. läskigt att åka ensam, tycker inte om att åka till folk jag inte känner ensam =)
Nä.. nu ska jag göra mig klar för att åka! Tar ju som ett tag nu när man ska göra en bebis klar också!



Huu.. tidig morgon!

Lillen har vaknat tidigt för att vara han idag. För typ en halvtimme sen tyckte han att det var dags att starta dagen. Var upp och bytte blöja och hoppasdes på att han skulle somna om efter det men han ligger och "skrattar" och surrar med sängmobilen =)
Men nu vill han ha mat så jag hoppas han kan somna om nån timme efter det.. vi somnade ju inte förens vid 2 i natt så..


God morgon!

Öppnis!

Idag har vi besökt öppna förskolan! Himla trevligt att komma ut och träffa andra mammor och umgås och surra av sig lite. Efter öppnis så promenerade jag och Jossan hem.. himla skönt med en promenad.. i snön! Hujja.. trodde att snön skulle ha hunnit tina bort under dagen med icke.. den ligger vit på backen fortfarande! Men det var iaf skönt att promenera och surra!
Kommer då absolut att bli fler besök på öppnis.. kanske inte varje vecka nu när han är så liten men lite då och då iaf!
Blev att vi tog bussen in till stan.. ville inte köra när det är så halt och snöigt, älsklingen hade tagit bmwn till jobbet och det är bara sommardäck på commodoren så det var inte aktuellt att ta den!

Ikväll blir det mys framför tvn och se simpsons filmen som går på 6:an.. har redan sett den men det är ju som rätt kul så =)
Sen är ju ändå lillpysen uppe till runt midnatt så då får man roa sig med tv och film tills han vill sova för natten och inte bara ligga och mysa på oss.


Igår när pysens farfar och hans fru var förbi så fick en en mobil som han kan ligga och titta på i sängen. Tusen tack! Han verkar tycka att det är himla spännande =)




Nä nu blir det att slumra på soffan lite!

Have a nice day!


Ny jacka..

Såhär ser jackan som jag köpte igår ut. Men den är brun så färgen på bilden stämmer inte riktigt =)


Nu ska jag väl inte frysa i vinter! =)


Just nu sitter jag och söver bebis.. han ville inte somna själv så nu ligger han på mina ben och vaggas till sömns, funkar typ alltid =)
Vi hann med en prommis idag också.. var ute i ca 45min och det var sååå skönt! =)
Jackan jag köpte är 2 jackor i 1.. tar man lös dun jackan innuti så har man en skaljacka också.. perfekt med en fleece under nu på höst prommisarna! Slapp jag köpa en skaljacka också.
Håller även på att tvätta upp våra andra vinter jackor så man är redo för kylan.. hujja!

Funderar på om man skulle ta sig iväg till öppna imorgon.. får se hur natten blir och på vilket humör pysen är imorgon.


Nä.. nu är det dags att stoppa i sig nå mat!

See ya

Ny dag nya möjligheter..

I natt har Emil sovit riktigt bra också.. Han har bara varit lite ledsen. Fast han ville inte sova i sin säng så han har sovit med oss.. men det är ju himla mysigt så det gör ju ingenting. Skönt att man får själv nångång då och då bara iaf =)
Nu har vi ganska nyss klivit upp.. vi har vänt dygnet lite grann. Lillskrutt somnar inte för natten förens vid 12-1 tiden och så vaknar han några gånger sen och vill ha mat och sen vid 5-6 tiden vaknar han och äter och sen är han vaken en stund och ligger och "pratar" =)
Men det är verkligen jätte skönt att han går med på att sova länge på morgonen!

Ska snart ta tag i dagen.. får se vad vi hittar på idag. Blir iaf en promenad! Sen blir det massa mys också =) Vi var ju ute och flängde hela dagen i går så det skulle vara skönt att bara ta det lugnt idag. Lillskrutt sitter i sin stol och surrar med tv:n.

Hoppas ni har en bra dag!





Rustad för vinter!

Yey.. idag har jag köpt en vinter jacka! Så nu ska jag förhoppningsvis inte frysa i vinter.. synd bara att det ska vara så jäkla dyrt! 2000kr fick jag betala.. och då var den ändå på rea. Nåväl.. lätt värt det för att få vara varm =)
Ids inte visa nån bild på den just nu.. ni får se den imorgon kanske =)

Och lill pysen vart så beundrad av alla vi mötte på stan idag.. våran lilla sötnos! Han var så lugn och snäll och sov hela tiden.. öppnade bara ögonen nångång och kollade läget innan han sov vidare.

Nu blir det lite mys i soffan!

Underbart!

Åh vilken underbar natt vi har haft! Pysen har inte skrikigt en enda gång utan bara knorrat när han ville ha mat, och så har han sovit i sin säng hela natten! =) Kan lova att jag är en helt ny människa idag.

Men igårkväll var det inte kul.. precis när jag hade badat klart lillen och skulle ta upp honom på skötbordet och svepa in honom i handduken så går strömmen! Så jag står med en blöt bebis i famnen i bäcksvart mörker! Kan lova att paniken kom.. vågade inte gå nånstans för jag var rädd att snubbla över nånting med honom i famnen. Som tur var så kom älsklingen upp springandes (han var i garaget) med en ficklampa och räddade oss =)
Men fyy faaaan va hemskt det kändes när man kollade ut och såg att det var snöstorm! Vill verkligen inte ha vinter.

Idag blir det nog att fara in till stan en sväng.. måste handla och så tänkte jag kika efter en vinter jacka.

Nåja.. god morgon och ha en bra dag allihopa!




Ny design!

Var så less på min gamla design så jag letade upp en ny.. eftersom jag är helt värdelös på att göra sånt själv så hittade jag en här istället =)

2 små videoklipp =)

Filmade min lilla nakenfis lite för en stund sen.. han fick vädra rumpan lite medans jag skulle göra annat men jag kunde inte slita mig från honom =)



Min lilla surr prick!




Inte så kul att ligga på mage..




Lång prommis!

Åh vilken härlig prommis jag och India har varit på! Älsklingen var hemma med Emil så vi passade på att gå genom den gigantiska sandgropen här ute, en av Indias favvo ställen. Hon sprang och nosade och vi busade hur mycket som helst sen gick vi upp genom skogen och sen började vi gå hemåt, hade med lite skinka till henne också så hon var kanon nöjd =)
Nu ligger hon och sover vid mina fötter i soffan, hon blev helt slut av allt bus =)

Annars då.. hmm.. ja natten har varit ganska bra, pysen har inte haft riktigt lika ont i magen som tidigare nätter och så är ju älsklingen ledig idag så jag har inte behövt "sova" på soffan, grymt skönt att få ligga i sängen hela natten iaf =)

Och så ska jag äntligen få pengar från fk! Blir ju bara för typ en vecka eller nåt nu men iaf. Då har det ju kommit igång iaf, bara hoppas att det funkar i fortsättningen.

Nu blir det att slappa på soffan och mysa med mina älsklingar!

Ha en bra måndag allihopa.




Storm!

Shit pommes va det blåser ute! Trodde både jag och India skulle blåsa bort när vi gick ner på ängen i morse så hon skulle få snabb kissa. Lillpysen låg och sov så han fick stanna inne.. vågar inte ta ut han när det stormar såhär, sen var vi ju bara ute i typ 3 min =) India tyckte också att det var alldelens för blåsigt för att vara ute. Hon tycker inte om när det blåser en massa i öronen..

I natt har pysen varit ledsen och haft ont i magen igen.. men tror inte det var lika farligt som natten till igår iaf. Satt/låg iaf uppe i soffan med honom till runt 4 tiden imorse då verkade han sova ganska lugnt så då gick vi till sängen och la oss och då fick jag ligga och vagga honom ett bra tag innan han somnade om och sov på riktigt. Så vi har legat i sängen och vilat och sovit länge idag också.

Nu är älsklingen ledig nästan hela veckan, han jobbar bara onsdag och torsdag. Yeey! =) Är jättesugen på att åka till Luleå och shoppa och kika runt men det är ju lite svårt när jag fortfarande(!!!) inte har fått några pengar från försäkringskassan. Gaaahhh va irriterande det är.. trodde domskulle vara lite snabbare när det gäller föräldrapenningen.. då behöver dom ju inte hålla på och kolla om man har rätt till det. Nåja.. hoppas det kommer snart iaf!

Nä.. nu ska jag slänga igång en tvättmaskin innan pysen vaknar.

Kram på er!

----------------------------------------------

Hmm... skrev det där inlägget i morse men såg nu att det inte blivit publicerat. Aja.. bättre sent än aldrig =)


Hujja..

Hujja va trött jag är.. i natt har det inte varit kul kan jag lova. Lill pysen har varit så ledsen och bara skrikit.. Gick och la mig på soffanmed honom så älsklingen skulle få sova när han skulle upp och jobba idag.
Lyckades iaf få nån timmes sömnpå soffan med pysen på magen iaf, sen har vi legat i sängen och vilat hela förmiddagen också.

Igår som var en så himla bra dag! Nåja.. bara hoppas han mår bättre i lill magen snart! Han har iaf bjudit på några leenden idag så =) Han är så vansinnigt söt när han ligger och tittar på mig och ler!

Nu ska jag nog ta och lägga mig på soffan med pysen och vila lite och se på tv.

Ha en bra helg allihopa!


Morgon mys

Åh vilken härlig morgon vi har haft! Steg upp vid 9 och så slappade vi i soffan en stund och lillpysen satt i sittern och kollade på tv. Efter en stund somnade han om och då passade jag på att fixa lite stuff under tiden och sen när han vaknade så bytte jag på honom och tog på kläder och sen låg han på skötbordet och busade lite och så bjöd han på massa joller och några leenden! Alltså att hjärtat smälter såfort han drar på munnen =) Min underbara sötnos!

Nu har vi ätit båda två och pysen sover igen så jag ska sätta igång en tvättmaskin och diskmaskin och sen så lägger jag mig på soffan och vilar lite om jag hinner innan han vaknar =)

Ikväll ska vi ut till bredåker och käka tacos och så ska älsklingen klippa sig! Borde verkligen jag också göra men jag vet inte hur jag vill ha håret!! Gaahhh!

Hoppas ni har en underbar fredag!

See ya.

Usch å fyyy!

Hujja.. kör ju på helt mjölkfri diet nu, och jag kan ju bara konstatera att soya mjölk är inte alls nå vidare gott =(
Till frulle blev det havregrynsgröt med sylt och soya mjölk.. nja.. det funkar men inte tusan är det gott, haha.
Men vad gör man inte för sin lilla skrutt! Hoppas bara han mår bättre nu.

Vi hade ju tänkt fara till öppna förskolan idag men vi skjuter upp det till nästa vecka istället. Jossan och Dylan mår inte helt bra och min lilla pys är ju inte på topp heller så då är det lika bra att vara hemma och mysa istället =)
Vi har då tagit ordentlig sovmorgon idag.. jag klev upp vid 11.30 och pysen ligger fortfarande i sängen.. men snart kommer han nog vilja komma upp och få lite mera mat.
Han äter som en best =)
Ska fara på apoteket och se om dom har nån bra ersättning som han kan få en slurk av på natten så han är mätt lite längre.. som det är nu ammar jag typ varje timma och det blir man ju lite trött av så det skulle vara skönt om han kunde få nånting som håller honom mätt lite längre blandat med bröstmjölk.

Nä nu ska jag plocka undan lite disk och göra mig klar medans pysen sover!


Sover i sin nya babysitter =)



Prommis..

Idag har vi varit på en kort prommis.. blåste ju så jäkla mycket så det var inte så kul att vara ute! Älsklingen är ledig idag och det är sååå skönt att ha honom hemma =)
Sen idag skulle vi behöva ta oss iväg och handla lite.. måste införskaffa mjölkfri mat! Ska prova att vara utan allt som innehåller mjölk för att se om det kanske hjälper lill pysens mage. Men jag älskar ju mjölk så det här kommer inte bli lätt! Inte ens laktosfritt får jag dricka nu under prövotiden..
Någon som har några tips på god mjölkfri mat??

Var in med honom igår på bvc och dom kikade på honomför att se att det inte var nåt annat än magen som besvärade honom.  Dom gjorde en kontroll vikt på honom också för att se så han får i sig nog med mat också.. och det kan vi ju lätt konstatera att han får! På drygt en vecka har han gått upp nästan 400g!! Så han är ju då inte hungrig iaf =)

Hihi.. imorse gjorde vi fotavtryck med vattenfärg på lill pysen.. fasen va svårt det var! Ska göra handavtryck också men då måste han sova för annars är det helt omöjligt =)

Annars blir det en lugn dag med massa vila i soffan..måste verkligen bli bättre på att ta det lugnt och vila när pysen sover!




Nä.. nu ska jag leta upp något att stoppa i magen.



Lill pysen..

Hujja.. våran lilla pys har kolik. Stackars liten. Han har varit så himla ledsen och gring senste veckan och i natt har han varit jätte ledsen. Fy fasen va jobbigt det är! Man blir helt knäckt av att han mår dåligt och skriker och av att inte få sova.
Nåja.. nu har han just ätit och jag tänkte lägga han i vagnen och ta en liten promenad såå voffsan får komma ut lite också.

Sen ska jag ringa på en annons på en babysitter.. tror han skulle gilla att sitta i den! Hoppas den finns kvar bara!

See ya!

Bebis video!

Så ja.. nu har jag äntligen efter lite tjat lyckats lägga upp en video =) Den är från i morse när han låg och gympade och surrade på.. tyvärr så hann jag inte få med när han gympade som mest.





Mitt lilla hjärta!

Långväga besök!

Idag har vi haft besök av min barndoms kompis Jenny och hennes 7månaders son Adrian. Har inte träffat henne på massor med år då hon bor i Uppsala nu så det var himla trevligt att sitta och surra =)
Kul att prata bebis med någon också.. hihi.

Annars har jag faktiskt skurat och röjt upp lite här hemma.. var verkligen på tiden! Men det är så svårt att hinna med nånting annat än bebis just nu så för det mesta ser det ut som fasen hemma, men men det är ju inte hela världen.

Imorse vaknade han klockan 5 och ville ha mat och sen låg han och hade morgongympa och pratade en hel massa.. så jädra söt =) Kunde inte låta bli att ta massa bilder och filma honom lite. Han fick vara en nakenfis också och vädra rumpan lite.. la honom på frotteplasten och tur var det för det tog inte lång stund så duschade han sig själv och min kudde.. hihi.
Så då blev det att ta ett morgonbad, han tycker det är supermysigt att bada!

Imorgon funderar jag på att åka och köpa en babysitter, tror han skulle gilla att sitta i en sån nån stund då och då. Skulle vara bra om han gjorde det så jag kanske hinner göra nånting annat den stunden.


Sekunden innan kiss duschen =)


Nu blir det soffmys och sen tidig kväll!

Take care!





A good night!

Åh va skönt det är att få sova några timmar i sträck! =) Natten började med ganska mycket skrik och magknip men när han fick sova på min mage så blev det bättre och sen vaknade han och åt och sen fick han ligga på sin plats i sängen och då sova han bra. Sen när han skulle äta nästa gång så skickade jag upp älsklingen så han fick värma lite urpumpad mjölk och mata honom så jag fick sova lite mer. Och här och häpna men lillskrutt sover fortfarande så jag (vi) tar tillfället i akt och ligger och drar oss ordentligt i sängen.. ligger med datorn på magen och lyssnar på lillpysens snarkningar =)

Idag ska jag verkligen försöka hinna dammsuga och skura! Har tänkt göra det i flera dagar men det har inte hunnits med och så har pysen haft några dagar då han vägrar ligga själv på golvet eller soffan utan bara ska vara i min famn. Och då blir det ju lite svårt att få saker gjorda =)

Sen skulle jag vilja hinna baka lite också! =) Frysen är lensad på fika så det är verkligen dags att fylla på!

Men nu ska här mysas lite mer innan det är dags att ta tag i dagen!

See ya!


Sömntuta!

Tänk om man kunde sova lika bra på nätterna som han gör på dagarna =)
Men just nu hoppas jag att han vaknar och vill ha mat snart för det känns som brösten ska sprängas!

Sen skulle vi behöva städa ordentligt!


Snart en hungrig liten pys!




Leksand!

Jepp.. det är där vi har befunnit oss. Och därför jag inte har uppdaterat nånting här.
I onsdags kväll hoppade vi på tåget ner till Leksand och köpte en bil.. eller älsklingen köpte en bil, en commodore! Den var faktiskt riktigt fin.. annars brukar jag ju inte vara så förtjust i såna blar. Gillar mer nya biilar =)
Sen så har vi ju då bilat upp från Leksand.. lillskrutt var såååå duktigt! Både på¨tåget och i bilen.
Tåget tyckte han var superhärligt! Det gungade ju och lät lite så han myste på hur mycket som helst där och låg i mitt knä och tittade ut genom fönstret hur länge som helst. Så söt =)



Åh va mysigt att sova på tåg  =)

Vi hade en egen sovkupé så vi skulle få vara ensamma och slippa massa annat folk.. himla mysigt!

Vi kom hem imorse vid 6 tiden.. kan lova att vi är himla trötta både jag och älsklingen, lillpysen har ju sovit så bra både på tåget och i bilen så han är ganska pigg. Däremot har han lite ont i magen nu.. stackars liten!

Idag blir det alltså inte mycket gjort utan vi ska vila och må gott =)

Hoppas ni har det bra!






RSS 2.0