Tisdag

Tror jag att det är idag va? =)

Igår var vi ju och vägde och mätte våran lillskrutt.. han väger nu 4050g och är 52,5cm lång! En riktigt stor kille =)
Men det känns bra att han ökar så bra.. hans kurva går spikrakt uppåt!
Efter bvc var vi en sväng till Luleå, fast vi kom oss aldrig in till stan utan det blev bara barnens hus och storheden sen hann vi inget mer innan allt stängde. Men det var himla nice ändå.
Vi var förbi och hälsade på min pappa på hans jobb också så han fick visa upp lillskrutt =)

Och efter Luleå åkte vi direkt till Magda och hälsade på och gick husesyn! Himla fint dom har det och ännu bättre kommer det bli när dom blir klara =)

Åh fy fan va vi just har skrattat åt India! Hon låg och sov på soffan och älsklingen satt brevid och så petade han henne på nosen med en penna och hon blev så rädd, hon bara studsade upp =) Sen blängde hon på Magnus och så gick hon ner från soffan och kom och la sig brevid mig i soffan jag sitter i istället.. hihi =)

Och sonen ligger och sover i mitt knä med öppna ögon och tok snarkar... haha.
Han är så söt!

Idag har det inte varit mycket aktivitet här hemma, sonen har ätit i princip hela natten så jag har inte fått sova så mycket. Hade planer på att storstäda idag men det får bli en annan dag!

Nåja.. hoppas ni mår bra!

See ya!


Söndag

Idag har varit en riktigt lugn dag. Har städat lite i husvagnen men lillen var lite grinig så jag hann inte färdigt, sen har vi varit och ätit palt hos min mami och papi.. supergott! =)
Och i natt har han sovit 4 timmar i sträck! Superskönt så jag hoppas att han kan börja göra så varje natt nu!

Igår var vi ut och åt middag på far east ett litet gäng och lillskrutt fick följa med.. han skötte sig helt perfekt! enda som vart lite jobbigt var att han ville äta samtidigt som mig som vanligt =) Är ju lite jobbigt att mata bebis och äta själv med en hand samtidigt.. men det gick ju bra ändå. Fast det kändes himla skumt att sitta och amma sin bebis på ett ställe där jag för typ ett år sen var och festade ofta och söp =) Tänk va livet kan ändras fort!
Var iaf en himla nice kväll.. att få komma ut lite och äta goo mat och så var det 2 killar som sjöng och spelade gitarr efter att vi hade ätit klart också, super mysigt!

Imorgon ska vi på bvc och mäta och väga lillskrutt.. ska bli sjukt spännande för det känns som han har blivit jättestor! =)
Sen efter det så funderar vi på att åka en sväng till Luleå och kika runt lite, skulle vara kul men vi får väl se vad lillskrutt är på för humör. Men han brukar ju vara en glad bääse bus så =)


Bääse bus i husvagnen =)



India går till puss attack på sin matte =)


Nä nu blir det mys med mina älsklingar!

Hoppas ni har haft en bra helg!

Han log!!

Åh min lilla son log på riktigt idag! Tidigare har det bara varit magknips leenden.
Hade bytt blöja på honom och så lyfte jag upp honom och busade lite med honom och då tittade han på mig med stora ögon och så drog han på ett leende.. kan lova att varenda del av mig smälte! =) Så jäkla söt han är min lilla plutt =)

Idag hade vi tänkt försöka ta oss till stan en sväng.. och så måste vi handla lite mat. Måste bara duscha och vänta på att tvättmaskinen ska bli klar först.
Och så måste jag städa husvagnen.. och huset =) Nåja.. det hinns nog med..
Men nu måste jag sätta fart!





Hemma igen..

Nu har vi kommit hem igen efter våran lilla semester tripp med husvagnen. Vi har haft det helt underbart! Var inte alls sugen på att åka hem men vi var så illa tvugna för älsklingen skulle bort idag och vara borta tills imorgon. Så jag och lillskrutt blir själva tills imorgon nu.. tur att vi har India den skräckinjagande vakthunden =)

I tisdags så kopplade vi på husvagnen och for iväg till Edefors, vi stod superfint vid vattnet och på onsdagen var vi ute och promenerade hela dagen och njöt av det underbara vädret, sen grillade vi till middag och sen kröp vi ner i husvagnen och såg film och myste med godis och chirre =) Så himla mysigt!
Vi stannade 2 nätter i Edefors och sen for vi vidare mot Messaure där vi hittade ett mysigt ställe där vi stannade natten till idag. Tyvärr var inte vädret det bästa men på kvällen blev det bättre så då gjorde vi upp en eld och satt ute i mörkret och myste. Emil tyckte också att det var kanon mysigt att bo i husvagn.. han har sovit superbra alla 3 nätter vi har varit borta!


Lilla familjen på prommis i Edefors =)


Bonfire (Emil myser i bärsjalen under min jacka)


Såhär fint stod vi 3:e natten.


Har tagit en massa bilder och filmat lite men jag orkar inte lägga upp nåt mer nu utan det får ni se en annan dag =)

Nu ska jag mysa med min son och lilla voffan!

Hoppas ni har en bra fredag!


Mys!

Hur mysigt är det inte att ligga och lyssna på regnet och mysa med älsklingen, bebis och voffsan.. Familje mys på hög nivå! :)

Han kör varannan..

Huu.. i natt har det inte varit roligt att vara en liten bebis! Usch va han har skrikigt och gråtit.. verkar som att han kör varannan natt bra varannan dålig. Nåja.. han mår bra nu iaf. Han ligger i bärsjalen på min mage och sover, han tycker det är jätte mysigt att vara där =) Verkligen en kanon grej som jag kan rekomendera till alla!

Nu sitter vi i soffan och tok myser =) Jag med bebis på magen och India ligger halvt i mitt knä.. grymt mysigt kan jag lova!
Ska strax plocka undan lite här och vika ihop lite tvätt sen får vi se vad som händer.

Jo just ja.. nu har vi fått ett riktigt värsting larm installerat också.. så nu är det ingen jävel som kan göra inbrott hos oss eller i garaget utan att larmet går och polisen kommer! Känns rikigt bra!

Nä nu måste jag slita mig från myset och ta tag i lite pyssel!

See ya!

Kanon natt!

Åhh va skönt.. i natt har varit en riktigt bra natt! Lillskrutt har mått bra och inte haft ont i magen så vi har fått sova riktigt bra! =)
Ska prova att inte dricka mjölk eller äta mjölk produkter ett par dagar nu och se om det kanske hjälper hans mage.
Sen ger jag honom mer minifom också och det verkar också funka bättre så nu känner jag lite hopp igen..haha.

Idag kommer bvc sköterskan på hembesök.. känns lite läskigt faktiskt. Måste städa så allt är i tipptopp så hon inte tror att vi är dåliga föräldrar eller nåt =) Men hon verkar var riktigt bra och jag kommer jättebra överens med henne så det kommer säkert gå bra.

Sen ska vi åka ut till Magda och Mats och hälsa på. Är ju så jäkla nyfiken på att se deras nyköpta hus =)

Och sen imorgon tänkte vi ta husvagnen och åka ut på en liten semester tripp! Ska bli sååå mysigt! Vi har inte bestämt vart vi ska åka men vi hittar nog på nåt =) Vi ska iaf inte fara så jättelångt..

I´m happy happy happy =)
Tänk vad lite sömn kan göra för själen.. hihi!

Ha en bra dag allihopa!


Ont i magen..

Våran lilla plutt har haft så ont i magen natten till idag och det har inte blivit mycket sömn, därfär det inte blivit någon uppdatering förens nu.
Det är verkligen jättejätte jobbigt när han bara gråter och har ont.. det skär i hjärtat. Får se om vi kanske åker in på jouren och ser om vi kan ge honom nånting som hjälper.
Har redan provat magmassage och vyssa och vagga men det hjälper inte riktigt.

Annars idag har vi hunnit med att ta en promenad till röstlokalen och röstat och varit på kalas hos mormor. Sen har vi legat och vilat och halvsovit på soffan, en halvtimmes powernap och man är som en ny människa igen =)

Hoppas ni har en bra helg iaf!


Bilder

Jaa.. idag har jag inte så mycket att skriva. Är helt degig i skallen från förra nattens sömnbrist, fast i natt har vi fått sova ganska bra ändå! Var bara mot morgon sidan som han var ledsen ett tag, usch va frustrerad man blir när han gråter och har ont i magen! Men jag var upp och gick med honom och vyssade och då gick det över ganska fort. Vill ju bara ta bort det onda på en gång!

Idag kommer vi nog ha ganska mycket besök verkar det som.. kul =) Och så ska vi försöka klämma in en promenad och ett bad för lillskrutten. Och så måste jag dammsuga.. vi har en hel sandlåda inne känns det som! Nackdelen med att ha hund den här årstiden =)

Här kommer iaf lite bilder i brist på annat =)


Nakenfis som tittar på tv =)


India vaktar nakenfisen..


Mys med mami <3


Första gången han dricker mjölk ur flaska i papis famn =)




Nä.. snabeldraken väntar!



WHAT?!

Igår kväll blev jag biten av en fluga på foten flera gånger.. när jag berättade det för älsklingen så skrattade han och trodde mig inte, han sa bara att då är det ingen fluga.
Men sen på natten när vi låg och vyssade Emil så blev älsklingen också biten av den! Han hade tittat på den när den satt på hans arm och såg att det var en vanlig fluga och så bet den honom.
Är det något jag har missat eller.. inte fan kan väl vanliga flugor bitas??

Stackars lillskrutten har fortfarande lite magknip men vi har iaf lyckats vila på soffan lite men han vill inte slappna av om han inte får ligga hud mot hud. Vet inte riktigt vad jag ska göra.. minifom dropparna verkar ju inte funka.
På måndag kommer ju bvc sköterskan hit så jag får prata med henne om det inte blir bättre.
Men jag tycker så synd om honom.. min lilla skrutt.


Sömnbrist..

I natt har min stackars lillskrutt haft det ganska besvärligt i magen så det har inte blivit så mycket sova för min del. Trots minifom droppar så har det knipit en massa i lill magen.
Så idag kommer det bli att vila och ta varenda chans jag får till att sova =)

Och så måste jag skicka in så jag får föräldrapenning också.. fasen va gormigt det är! Men skönt att det går att fixa på internet iaf..

Idag är sista dagen som älsklingen jobbar också.. sen ska han vara hemma med oss i 2 veckor! =) Åh va underbart det ska bli!

Nä.. nu ska jag äta frukost!

 


Wiihoo!

Nu är vi hemma igen efter sjukhus besöket och det gick jättebra! =) En stor sten har ramlat från mina axlar.
Han har perfekta höfter.. det lite glappet som fanns har försvunnit helt. Så jäkla skönt.
Han var så duktig våran lilla skrutt, fast han blev jätte arg för att dom väckte honom och höll fast honom.. hihi. Han fick massa beröm också av läkarna, dom tyckte han var så fin och så sa dom att han var riktigt stark för att vara så liten =) Kul att höra!

Efter sjukhuset for vi och handlade på ica.. alltid lika kul att träffa alla jobbarkompisar igen =)
Nu ligger vi och vilar på soffan.. hela min lilla familj, mysigt värre!

Sen blir det middag.. köttfärssås och spagetti, mums! Och efter det blir det mera mys på soffan, och så måste vi ju installera våran nya tvättmaskin!

Hoppas ni har en bra dag.


Nervös och orolig

Huvva.. idag ska vi till sjukhuset och göra ultraljud på lillskruttens höfter. När dom kommer ut i säte så finns det en risk att dom blir ostabila i höfterna så då gör dom ett ultraljud efter nån vecka för att kolla.
Han var lite lite glapp i ena höften på BB men dom trodde att det nog skulle ha gått till sig av sig självt på nån vecka så nu hoppas jag verkligen att det har gjort det!
Men usch va nervös jag är nu!

Fast skulle det vara ostabilt fortfarande så är ju inte det hela världen egentligen för då sätter dom bara på en skena som håller höften på plats och så får han ha den i nån vecka. Men det skulle ju kännas jobbigt att ha han fast i den.

Nåja.. hoppas på det bästa!

Nu ropar lillen..



Ojoj då!

Blev väckt av att telefonen ringde i morse.. men det var privat nr så jag svarade inte. Orkar ju inte prata med n¨n jag inte vet vem de är när jag är helt nyvaken =)
Visade sig att det var försäkringskassan som ringde.. dom lämnade ett meddelande. Var en jätte trevlig kille som ringde och undrade hur jag mådde och om vi hade fått våran son än. Blev ju som positivt överraskad om man säger så.. har ju bara varit gorm och bråk med dom tidigare!
Bra start på dagen alltså =)

Och idag kommer vi nog få en ny tvättmaskin också! Ringde på en annons igår kväll och vi ska få komma och hämta den i eftermiddag! Wiihooo! =) Grymt skönt!

Annars blir det nog rätt lugnt idag.. är ju inte direkt bra väder. Måste iaf städa lite!


India är så himla fin med Emil! =)



Chill..


Såhär mysigt har vi det nu när vi ligger och tittar på Bygglov =)




Stor liten skrutt!

Nu har vi satt oss i soffan och ska mysa.. har ju flängt runt fram tills nu så det ska bli skönt att ligga och mysa nu =)

Vi var först på bvc och mätte och vägde lilla sonen och nu väger han 3650g och är ca 50cm lång! Det har alltså hänt en hel del på 2 veckor!
Sköterskan vi har känns jättebra och jag tror vi kommer trivas jättebra med henne! Hon var som lite imponerad över att Emil är med så mycket.. att han tittar och följer med blicken och sådär. Så då blir man ju lite stolt =)
Han älskar ju att ligga och titta och fundera.. och titta på tv är super spännande =)

Nä.. lite mat och massa mys nu!

See ya!

Looovely!

Åh vilken härlig dag det har varit! Strålande sol och varmt och skönt ute =) Gör verkligen underverk för sinnet!
Humöret och allt åker ju lite berg och dalbana just nu.. alla hormoner som rusar runt i kroppen gör en ju lite galen, haha! Är känsligare än någonsin just nu =)

Idag har lillskrutt fått sitt person nummer också! Vart nästan lite tårögd när jag läste igenom det brevet =) Så nu är han folkbokförd och har en egen identitet på riktigt.

Annars idag har vi varit på dollarstore med min mami och sen var vi och inhandlade en napp till lillskrutt! Han är ju väldigt "sugig" av sig och det funkar ju inte att han ska tutta på mig hel tiden när han inte ens är hungrig egentligen. Och ammningen funkar ju så pass bra så det känns som det är okey att börja ge han en napp lite då och då nu!
Efter det så for vi hem till mami och papi och fikade och sen gick vi på prommis med vagnen och voffsan i det underbara vädret!

Nu har vi ätit plättar till middag och ligger och myser på soffan. Ska slå på en film snart om vi orkar. Imorgon på morgonen ska vi till bvc och väga och mäta lillskrutt så det blir en tidig kväll! Och hoppas på att man får sova ordentligt inatt.. eller åtminstone 4 timmar på raken =) Det är lyx sen lilla Emil kom till världen! =)
Fast han sover ju ändå bra.. vaknar varannan eller var tredje timme och vill ha mat men melln det sover han rätt bra. Så vi ska absolut inte klaga =)

Hoppas ni har haft en bra dag!


Video klipp..

Har inte så mycket att säga idag så jag tänkte visa ett klipp på Emil som jag filmade igår kvälll. Han hade just ätit och låg på mina ben och tittade på tvn =)




Idag ska jag och lilleman och India åka till mami och tvätta lite, våran tvättmaskin är fortfarande trasig!
Sen skulle vi behöva hinna med att göra lite ärenden också..


Hoppas ni har en bra dag!


Lördag

Suck.. det här har inte varit en bra dag! Men det beror väl mycket på hur natten till idag var..
En bra sak har varit idag iaf och det var att vi fick besök av Sara och Ebba =) Emil fick hur mycket fint som helst av dom!! Tusen tack babe =)

Har fått lite feber också nu.. känns inte bra! Får se hur det känns imorgon, är det inte bättre då måste jag åka in och kolla upp så det inte är livmoderinflammation. Skulle ju vara grymt typiskt om jag drog på mig det! Nä.. positiva tankar nu!! =)

Sitter och kollar på jarhead som går på 6:an nu.. är sjukt trött men jag hatar att inte se färdigt filmer så jag tror jag håller ut tills den är slut. Har ju min mys plutt brevid mig här i soffan också.. fast han sover.
Helt sjukt va nojig man blir när man fått barn alltså! Petar på honom varannan minut typ bara för att se så han lever =)

En sak som jag har funderat på också.. dom säger ju att spädbarn ska sova på rygg för det är säkrast. Men våran lilla skrot unge sover helst på sidan! Lägger man honom på rygg så krullar han oftast ihop sig och rullar över på ena sidan istället.. och så vänder man tillbaka honom och en sekund senare ligger han på sidan igen =)
Men det borde ju inte göra nånting.


Hoppas ni har en härlig lördag allihopa!


Förbannade idioter!!

Alltså tänk va sjukt bra om jag kunde få åtalsimmunitet och ett vapen. Kan lova att världen skulle bli sjukt mycket bättre!

Pundar asen som är och härjar och stjäl saker här runt omkring har varit i farten varje natt hela den här veckan typ. Och nu i natt var dom här hos grannen. Och smög omkring här. Blir så jävla förbannad!!!

Har iaf pratat med polisen och dom var även här med 2 patruller i natt. Polisen och typ alla andra vet vilka det är som håller på men det händer ju ingenting ändå.

Jävla skit sverige med våra crappy brottsstraff!


Läkarbesök..

Idag har jag varit till läkaren och kollat upp min mage. Dom vet inte säkert vad det är men misstänker att det skulle kunna vara livmoderinflammation =(
Ska dock avvakta över helgen och se om det blir bättre.. och blir det sämre ska jag fara upp direkt. Men jag tror att det kanske är lite bättre! Fast nu när dom har varit och tryckt på magen så blir det ju mycket värre.. men det är ju inte så konstigt.

Har iaf tänkt ta mig ut på en kort prommis idag.. känner att jag behöver lite luft och få röra på mig lite. Man blir ju knäpp av att bara vara inne =)
Annars händer det nog inte så mycket idag.. är himla trött som hela tiden, tar nog ett tag att vänja sig vid att vakna flera gånger varje natt och agera mat station =) Men det är himla mysigt ändå!
Och det bästa är att ta en liten power nap på soffan mitt på dagen med lillen sovandes på min mage =)


India vaktar lillskrutten när mami plockar ut diskmaskinen =)
(Nej hon ligger inte på honom!!)

Hoppas ni får en bra helg!



Torsdag.

Fy fasen va jag har ont i magen idag.. grymt jobbigt! Är ju så fint väder ute så jag vill ju gå ut och promenera med bebis och voffsan! Nåja.. det är ju inte helt fel att ligga och mysa på soffan heller =)
Himla tråkigt att älsklingen måste jobba bara..

Provade att stoppa i navel piercingen igen igår.. gick inte så bra, den har hunnit läka igen för mycket. Känns ganska mycket som skit samma nu faktiskt.. har ju världens finaste bebis istället!


Våran lilla prins =)


Nu ropar lillskrutt på mig.. det är mat dags!


Onsdag

Gud va dagarna går fort! Lill skrutten har redan hunnit bli en vecka gammal.. känns som det var igår han kom ut =)

Igår kväll var vi hos Björn och Madde och kollade på idol.. gick himla bra. Emil var lite arg när vi kom och när vi skulle fara bara. När han kommer på att han är hungrig så ska maten serveras pronto annars blir han skit sur =) Tur att det går över så fort han får tutten i munnen.. hihi.

Idag har vi inte gjort mycket.. ätit och sovit typ. Jag har så jäkla ont i magen så jag känner inte för att göra så mycket.. var sugen på att ringa hit liute folk men jag orkar inte riktigt med det idag. 

Nu ska jag ta och dammsuga iaf.. sen när älsklingen kommer tillbaka från bilskroten så ska vi försöka ta oss iväg och handla lite mat. Älsklingen verkar äntligen ha hittat en styrbox till audin som vi dränkte i somras! Så nu håller vi tummarna att den finns där och att den funkar! Skulle vara skönt att ha 2 bilar igen.


Mami-bebi mys =)


Och India låg på soffryggen ovanför oss och myste hon också =)


Nä.. nu måste jag sätta fart medans bebis sover!

See ya!

Mysiga dagar!

Blir inte att uppdatera här speciellt mycket nu känner jag.. mina dagar består som bara av mys nu =)

Idag har i haft besök av mina kusiner, mysigt. Sen ikväll ska vi iväg till några vänner och kolla på idol. Ska bli intressant att se hur det går med lill skrutten, men det går säkert bra, han är så otroligt snäll och gnäller som bara när han är hungrig och det är ju lätt åtgärdat =)

Har tagit några mys bilder på lillen som jag tänkte visa men just nu sitter jag och ammar så det blev för jobbigt att nå kameran och fixa upp bilderna nu så jag tar det en annan gång =)

Hoppas ni har det fint!



Förlossnings berättelse..

Ska försöka sätta ord på min förlossning men det är fasen svårt! Dels så händer det ju så mycket så man inte minns och sen är det så himla svårt att beskriva känslan.

Here it goes anyway.

Måndagen den 30:e augusti var vi ute och cachade lite på dagen och sen såg vi film hos Sara och Johnny så det blev ganska sent, vi var inte hemma förens runt halv ett tiden och var väl inte i säng förens vid ett. Hann bara sova en timme innan jag vaknar av att det blir massa blött i sängen! Fattar inte först vad det är som händer men sen kvicknar jag till och fattar att det är ju vattnet som går!! Ropar till älsklingen att vattnet går, han flyger upp och och är total förvirrad och frågar: Vaddå, skämtar du? Ska vi få barn nu? och jag säger att nej jag skämtar inte! Och han frågar samma sak igen =) Jag börjar bara asgarva vilket resulterar i ännu mera vatten flöde, tur att jag hade tagit mig upp ur sängen fort så att inte madrassen blev förstörd! (det där med att det sipprar vatten var bara bullshit, kanske för att han låg i säte men det forsade verkligen!) Älsklingen hoppar upp och kommer med handdukar och jag lyckas ta mig till toan och ringer till förlossningen. Dom tycker att vi ska komma in inom 3 timmar. Jag kände inte av några värkar då så vi tog det ganska lugnt och gjorde mackor och packade ihop lite saker som inte redan var packade. Sen tog vi India och satte oss i bilen och for och lämnade av henne hos mina föräldrar (var tvungen påminna älskingen om att släppa av hunden först.. hihi) hon tyckte inte att vi var kloka på en fläck som drog ut henne på bilfärd mitt i natten! När vi sitter i bilen så känner jag att det kommer värkar, dom är inte så kraftiga men dom kommer med ca 4-6 minuters mellanrum.

När vi kommer fram till sjukhuset så får vi gå in genom akutintaget eftersom det var mitt i natten och sen fick vi virra oss genom en massa korridorer i källaren innan vi till slut kommer upp på förlossningen. Där tar dom en ctg kurva som visar att jag har regelbundna och ganska starka värkar. Jag tycker fortfarande att dom känns ganska lite och är mest bara fnittrig. Dock kommer läkarna fram till att dom tycker att jag ska sova och ger mig Bricanyl och Morfin och lägger in mig (på barnintensiven.. haha!) Där lyckas jag väl halvsova i ca 3 timmar med massa skumma morfin drömmar =) Helt vansinnigt vad hjärnan kan snurra till det, konstigt nog handlar inga av drömmarna om förlossning eller barn. Älsklingen blir hemskickad så att han också ska få lite sömn. Tycker det var himla dåligt att inte han fick stanna med mig!

När jag vaknar igen så känner jag inga värkar längre och ligger och drar mig ett tag och sen ringer jag älsklingen och säger att jag är vaken och att han kan komma tillbaka nu. Sen går jag upp och får frukost och surrar lite med mamma i telefonen. Då börjar även värkarna komma tillbaka och dom skickar över mig till förlossningen igen för en ny ctg kurva(ca kl. 15.00). Den visar hyfsat regelbundna och starka värkar och jag är då öppen 4cm ungefär, älsklingen har hunnit komma tillbaka och det känns grymt bra att ha han brevid mig igen! Vi får gå tillbaka till mitt rum på barnintensiven och ligger och myser och slappar ett tag. Sen blir vi hämtade och får ett förlossningsrum. Blir nog ganska luddigt härifrån för jag minns inte riktigt i vilken ordning saker och ting hände och så blev jag ju lite drogad =)

Kl. 16.15 kliver jag upp ur badet där jag har legat i ca 45 min kanske, då har jag riktigt starka värkar och vill ha bedövning! Jag börjar med lustgas med kommer inte riktigt överens med den men efter lite övning så blir det lite bättre och det funkar väl sådär. Tyckte mest jag blev flummig av det men det var skönt att koncentrera sig på masken och att suga i sig gasen. Ber om att få EDA och kl 16.50 förbereder dom mig för den. Tycker att det tog himla lång tid för dom att få dit den.. massa tvättande med kalla saker på ryggen =) Sen när hon sticker bedövings sprutan innan EDAn så lyckas hon pricka ett ställe där jag är kittlig som fasen så jag kan knappt ligga still.. haha.
Sen när hon väl sätter dit EDAn så känner jag ingenting av det.. bara knakandet. Märker inte av EDAn så mycket men tillsammans med lustgasen så funkar det bra ändå. Sen efter ett tag så känner jag ju inte topparna på värkarna lika starkt som innan bedövningen.

Jo just ja.. efter badet och innan EDAn så får jag in min middag.. potatis och nå kött i sås.. himla gott faktiskt. Lyckas tom få i mig allt mellan värkarna och lustgasen =) Fast när dom frågade om jag ville ha mat så bad jag bara om nyponsoppa eller nåt liknande men dom tyckte visst inte att det räckte. Kändes lite roligt att köra höger/vänster med lustgas och mat.. inte direkt den vanliga kombon =)

Efter att jag fått EDAn så ber jag om att få gå och kissa och efter massa kopplande av slangar hit och dit så får jag gå men då låg lillskrutten och tryckte så hårt på urinröret så det var omöjligt att kissa.. och när jag sitter på toan så känner jag bara att jag verkligen vill börja krysta! Men det är ju såklart en mindre bra idé så jag får gå tillbaka till sängen och så sätter dom kateter och tömmer mig, och säger att jag måste hålla mig från att krysta ett tag till så lillen får komma så långt ner som möjligt först. Med sätes barn får man absolut inte börja krysta för tidigt tydlgen. Är ju så lagomt lätt att låta bli med det men det funkade med lite vilja och andning =)

Kl 19.05 får jag äntligen börja krysta iaf. Fast då var jag så trött och slut så då ville jag bara gå hem och inte alls vara med längre! Stackars älsklingen tyckte det var jätte jobbigt att se mig ha så ont och inte kunna göra nånting. Efter lite coachning från läkaren och min älskling så vågar jag ändå börja ta i på riktigt, det är helt sjukt vilka krafter kroppen har! Och hur kroppen bara tar över om man liksom bara blir passagerare i sin egen kropp. Första krystvärkarna kämpade jag nog mera mot värkarna än med dom.. var så jäkla trött, slut och ville bara gå därifrån. Men sen var det bara ge järnet och då gick det hur bra som helst. Men fy fasen va jobbigt det var.. man tror liksom att det ska gå lättare men så ligger man där och tar i precis allt vad man orkar och känner hur bebisen kommer ner och utåt och när krystvärken går över så glider den tillbaka lite. Sjukt frustrerande men det är ju så det ska vara.. så man hinner tänjas ut lite.

Kl 19.31 så kommer äntligen våran lilla son ut helt och lättnaden/chocken/lyckan när dom lägger upp honom på min mage går inte att beskriva! Den lilla sprattlande varelsen som har legat i min mage i 9 långa månader ligger nu på min mage. Han var lite slö direkt när han kom ut så dom klippte navelsträngen och tog honom till ett bord brevid och gav honom lite syrgas och sög ut lite fostervatten ur halsen men efter det så mådde han prima och dom kom tillbaka och la honom på mitt bröst. Tårarna bara sprutade och det var så härligt att krama om min älskling och mysa med våran bebis.

Det är verkligen helt omöjligt att beskriva vad man känner efter förlossningen men det är total lycka och man tänker inte på nånting annat än det som händer just den sekunden.

Dom undersöker mig och konstaterar att jag inte behöver sys alls.. har inte ens fått en liten bristning! Tjoho! =)
Sen får vi in grattis brickan och får vara i fred och mysa och bara njuta av varann. Lill skrutten ligger brevid mig och har sökt reda på bröstet och ligger där och snuttar. Jag och älsklingen skålar i alkoholfri päroncider =)

Sen kommer det in en sköterska och kopplar bort alla slangar och grejs från mig och jag får gå och duscha innan vi får gå till BB. Att ta en snabb dusch har aldrig nånsin varit så jobbigt.. dels pga av att min pojkvän och min lilla bebis sitter i rummet brevid och man vill ju bara vara med dom och sen är alla muskler i kroppen totalt slutpumpade =)

Efter duschen så får vi gå till BB och lägga oss på sängen i vårat rum och bara mysa med bebis. Helt underbart!


Att föda barn är absolut det häftigaste jag någonsin gjort! Även om det gör riktigt ont och paniken kommer krypandes och man är helt säker på att det inte kommer gå, att man inte klarar det. Nu några dagar efter så minns jag inte ens hur ont det gjorde eller nånting sånt det enda jag minns är hur otroligt underbart det var!
Fick ju det finaste en människa kan få! =)


Är så glad och lycklig nu så det går inte att beskriva!

Slöa söndag..

Idag har det inte hänt mycket. Älskade sonen sov kanon bra i natt också.. helt underbart. Vi kom i säng sent, sista målet innan sängen var vid 2 tiden och sen har han sovit ända tills 6.45! Då vakande han och åt och sen somnade han om och så steg vi upp vid 10 tror jag det var.
Jag hoppas verkligen att det håller i sig =)

Har nyss varit på prommis med vagnen och voffsan.. helt själv den här gången =) Gick dock inte så lång för kroppen sa ifrån.. man kanske inte ska flänga runt och gå lång prommisar knappt 5 dagar efter en förlossning =)
Men jag mår ju så himla bra! Bara ont i bäckenet och fogarna fortfarande men det ger sig säkert snart.

Annars idag har jag städat lite och varit och hämtat ut ett paket på posten och köpt panodil.. med min lilla son, så himla mysigt =)

Nä nu vill sonen ha lite mat!

Hoppas ni har haft en bra helg!


Lite presenter..

Idag har vi minsann fått lite presenter! =) Eller ja.. lill skrutt har fått presenter =)



Vi fick ju som sagt en vinter overall av älsklingens mamma:i



Och så fick jag en jätteskön amningkudde av min mami och papi och lillebror och lillasyster:



Och så fick vi en jättefin "mitt första år" bok av min familj också:




Sen har jag ju glömt att vísa vad vi fick av Sara och Johnny när dom var här!


Superfina! =) Tusen tack!


Nu sitter jag och väntar på att min lilla son ska vakna så jag får mata honom.. känns som mina bröst exploderar snart!!


Hoppas ni har en bra lördags kväll!


Första promenaden..

Idag har vi varit på våran första promenad med barnvagnen.. huuur mysigt som helst! =)
Sen var vi till apoteket och så har vi varit och handlat massa mat, kylskåpet gapade tomt när vi kom hem.. vi skulle ju har storhandlat på tisdagen men då gick ju vattnet natten mot tisdagen så det sket sig med handlingen! =)

Ska ta och knåpa ihop en liten förlossningsberättelse nån dag också men nu vill jag som bara focusera på annat som ni kanske förstår =) Har ju fått världens finaste son!

India har då blivit sig själv lite mer nu.. så oerhört skönt! Nu är hon nyfiken och vill vara med och kolla vad man gör med bebisen. Det är bara när han börjar skrika som hon springer iväg.. och det kan man ju förstå, haha!

Mjölken har börjat rinna till ordentligt nu också och fy tusan va ömma brösten är! Shit pommes! När jag var upp på toa imorse så¨kände jag inte alls igen mina tuttar.. så vansinnigt uppsvullna och typ gigantiska.. haha.
Har iaf köpt bröstvärmare, himla skönt när dom är så ömma!

Lite bilder från prommisen idag..






Sen var vi förbi älsklingens mamma och fick en superfin vinter overall! Kommer bli perfekt i vinter.


Nu ska jag mysa vidare med mina killar och lilla voffsan.


Nu är vi hemma!

Nu har vi äntligen fått komma hem! Alltså vilken känsla när man tar sin bebis och går ut från BB och ut från sjukhuset! =) Känns underbart att få komma hem och bara njuta och mysa men samtidigt känns det superläskigt! Nu kan man inte bara ringa på en klocka och så kommer det nån som servar en med allt man behöver och undrar över =)

India tyckte det var en himla märklig liten pryl vi hade handlat med oss hem.. hon nosar och funderar =) Men hon är jätte försiktig och håller sig undan lite grann, det känns lite tråkigt, vill ju inte att hon ska känna sig utstött men hon kommer säkert vänja sig snabbt! Hon blev då super super glad när vi kom hem.. min lilla sötnos.

Tänkte visa några bilder på våran lilla kille..


Papi med sin lilla son hemma i soffan =)


En alldelens ny liten kille! 


Med mjölk mustache =)


Nu ska vi slappa lite på soffan.. och myyyysa =)

Sköt om er!




 

Vi är kvar på BB.

Vi mår bara fint allihopa men vi får inte åka hem riktigt ännu ändå. Jag har fått urinvägsinfektion och det betyder att jag hade det i kroppen under förlossningen också och då vill dom ha ett extra öga på oss och framför allt på Emil så att han inte får nån infektion också! Men jag ska absolut inte klaga.. Jag fick ju inte ens en bristning under förlossningen så lite urinvägsinfektion är ju ingen fara :) Sen är man ju riktigt uppassad här också! :)

Nu är våran lilla son här!!

Igår kväll kl 19.31 föddes äntligen våran lilla Emil! 3360g tung och 48cm lång. Allt har gått bra och vi har aldrig varit lyckligare! Vi vilar ut på BB nu och jag skriver och uppdaterar här så fort jag får tag i en dator eller när vi kommit hem.

RSS 2.0