Paket!

Yes! Mitt paket som jag beställde från Boozt har kommit nu.. finally! Har snabb provat kläderna och dom känns bra så det blir att behålla allt, dock var det i lite tunnare material än vad jag trodde men det är ju somriga kläder så det gör inget =)

Så har jag och lillmannen och min mamma varit på stan en sväng och kikat på lite modevisning och snabb kikat i lite butiker också. Lillmannen fick en Villervalla mössa och Lindbergs tossor av sin mormor så dom tackar han (vi) så mycket för! =)

Bilder på både mina och hans nya kläder kommer imorgon. Orkar inte ta bilder på det nu. Ska (förhoppningsvis) krypa i säng snart. Ska ju vara på vårdcentralen kl 10.30 imorgon.. usch tycker inte om att ha tider att passa på förmiddagen eftersom att vi gärna ligger kvar i sängen ett bra tag på morgonen. Är ju inte så ofta nuförtiden som lillmannen går med på det men med lite tur så kanman få dra sig till 09.30 iaf.

Så nu är det bara vänta på att skrutten ska bli på gå och sova humör.


Sleep tight!


Emil, 7 månader!

Idag fyller min älskade lilla plutt 7 månader!! Jag vet att jag säger det jämt.. men fan va tiden går fort. Är det verkligen 7 månader sen jag vaknade av ett splash mitt i natten? 7 månader sen jag fick träffa min son för första gången? Känns ju himla roligt att se hur fort han utvecklas och lär sig nya saker, men samtidigt tycker jag att det känns rätt vemodigt när man tänker tillbaka på spädis tiden. Att den aldrig mera kommer komma tillbaka. Vi hade iaf en sjukt mysig och fin spädis tid =) När han var 2 veckor var vi ju med husvagnen på en mini semester och det var helt underbart!

Och nu har vi massa roligt och spännande att se fram emot! =) Ska bli kul när man kan åka typ till Leos lekland och såna saker med honom tex. Och få se om han nånsin tänker krypa eller om han vill lära sig gå direkt.. haha. Han hatar ju fortfarande att vara på mage =)




Här är han 2 veckor.




7 veckor gammal..




ca 3,5 månad..




5 månader...




5,5 månader...



6 månader..




Och så idag.. 7 månader gammal!

Jag har ingen aktuell vikt eller längd på honom just nu tyvärr. Nästa gång vi ska till bvc är inte förens 3:e maj. Men jag gissar på att han väger runt 8,5kg och är runt 68cm lång =) Borde stämma ganska bra.



Grattis min lilla älskling! =)


 

 


Scrapbooking kväll

Guuud så skönt det var att komma till Scraptime ikväll!! Var verkligen välbehövligt att få komma dit och sitta och pyssla och surra med brudarna. Hittade motivationen direkt jag kom in genom dörren =) Så det blev en rolig kväll (som vanligt när man är där). Det "värsta" är bara att det kommer in massa nytt och rolig på måndag.. ajaj för plånboken.. hihi. Ska iaf fara dit då och se vad det är för fint som dykt upp.


Såhär ser kvällen verk ut =)



Bakgrunden består av ett ljus grått cardstock och så har jag lagt på det randíga mönstrade pappret (skurit ut det så jag får en ram av det ljusgråa bakom). Det randiga går i lite grå/svart/lila toner. Mellan det randiga och det lila pappret som korten ligger  på har jag en bit svart papper (cardstock både det lila och svarta) Mellan det svarta och det lila har jag limmat (dubbelhäftande tejp) dit det prickiga bandet och så dekorerat med vita glittriga blommor (som jag har fäst med glue dots) och en brads som håller tagens snöre på plats (uppe i vänstra hörnet). Bokstäverna till texten har jag stansat ut i samma gråa färg som det pappret längst bak och så har jag limmat fast dom på en svart 4-kant, blir lite finare effekt då + att jag har fäst 3D kuddar bakom 4-kanterna så att allt kommer ut från pappret en bit.

Klääärt! =)


Nu ska jag varva ner och sen blir det hopp i säng! Är väl inte ens nån idé att hoppas på en bra natt så jag får sova ordentligt.. men blir det inte bättre snart så ska jag ta och ringa bvc och höra om dom har nåt tips på hur jag ska få lillmannen att sova bättre. Är ju lite svårt när han drömmer och gråter i sömnen men man kan ju alltid höra. Annars funderar jag på att ta över honom till våran säng igen så han får ligga riktigt nära mig. Nu ligger han ju nära men vi har ju inte hud kontakt. Han ligger ju i sin sång men jaghar tagit bort ena långsidans spjälor och satt ihop hans säng med vår säng så han ska tro att han ligger i samma säng som oss =) Det funkade hur bra som helst till den här gorm perioden kom.


God natt mina fina läsare!
(Ni kan ju hålla en tumme på att han sover bra i natt iaf.. haha)


Crap

Fasen också vilken sugig dag det här blev då! Ingenting har gått som jag vill så jag är på lagomt bra humör nu. Crap. Strul strul och strul. Och inget paket har jag fått på posten heller.. morr.

En bra sak har hänt iaf och det är att jag ska få vara med i natusans baby bath och baby oil kampanj på buzzador! Så jag ska få ett paket därifrån med lite grejer och testa och se om det är nåt jag gillar. Det ska bli kul. Och helt perfekt timing eftersom att vi snart har slut baby olja =)
Återkommer om det när kampanjen är igång.

Nu ska jag packa ihop scrap grejerna och göra mig klar för att åka på kursen. Känner mig inte ens motiverad för det men det ska då bli skönt att komma ut lite.

Jepp.. det här blev ett gnäll inlägg.

Hepp hepp

Jaha ja.. vad ska man hitta på idag då tro? Ikväll är det ju scrapbooking iaf.. men vad ska jag fördriva tiden fram till dess? Ja.. vi får se vad vi hittar på för bus =)

Ska iaf ta och baka Magdas Rainbow cupcakes! Kanske börjar med det på en gång nu medans lillmannen sover.. och medans dom är i ugnen tar jag nog och drar en vända med snabeldraken!
Och vips så har jag sysselsättning under nån timme.. hihi.

Vill att min beställning från Boozt ska komma nu också! Men förhoppningsvis så kommer den i veckan iaf. Och så håller jag tummarna för att jag kan ha allt jag beställde också.. är lite svårt med storlekar nu sen lillmannen kom. Saknar mina gravid kilon lite grann.. har gått ner alldelens för mycket i vikt. Varför är det så jäkla svårt att gå upp i vikt??! Nåja.. får väl börja träna lite och bygga upp lite muskler iaf, behövs ju tills jag ska börja jobba om man säger så!

Men nu ska jag sätta fart!


Knas bebis!

Hihi.. senaste dagarna har lillmannen kommit på att det är jätte roligt att sitta och skaka på huvudet.. han ser hel knäpp ut när han gör det! Och så blir han yr också men det verkar han inte bry sig om så mycket.




Min älskade lilla knäpp gök!

Just nu ligger han och leker på golvet med några leksaker men snart är det dags för kvällgröt och sen hopp i sängen för hans del. Och jag håller alla mina tummar och tår för att han sover bra i natt! I really need some sleep!!

 

Sen blir det soffan med en chokladkaka för min del, cookies and creme från marabou såklart! =) Och kanske en lite skål med glass också.. hihi.

 

 


En dusch kanske?!

Åh vilken kanon härlig dag det har varit! Trots sömnbristen i natt. Tusen tack brudar för en kanon dag! Har blivit en massa eldning, surr och skratt. Helt klart välbehövligt! =)
Nu luktar man sådär härligt rökigt.. så det blir hopp i duschen för mig när sambon kommer hem!

Tror lillmannen uppskattade våran ute dag också. Han har sovit och så har han legat på sin voxi i snödrivan och kikat och små surrat. Super mys!



(vill ni inte vara med på bild här så säg till så tar jag bort!)


Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag har!


Ut och elda!

Kl 12 kommer det hit några mammor och bebisar och så ska vi sitta ute och elda och grilla korv och pinnbröd. Kommer säkert bli himla mysigt! Synd att det inte är så varmt men vi har ju en eld och så värmer säkert solen lite också.

Har fått sova en liten stund nu på morgonen så jag är liiite piggare nu men långt ifrån utvilad. Fast å andra sidan är det väl 8-9 månader sen jag kände mig utsövd =) Och en hel natt har jag inte sovit på lika länge. Men så kan det vara. Bara hoppas att han börjar sova bra snart!


Nu ska jag iaf ta och göra oss iordning för att gå ut.


Men suck!

Gaah vilken jobbig natt det har varit! Skrotungen har sovit riktigt dåligt.. Vaknat måånga gånger och skrikit. Är så trött nu att jag ser dubbelt. Hoppas verkligen att han somnar om snart och sover några timmar till! Vi ska ju ha mamma-bebis träff här hos oss idag så det hade ju varit kul om jag inte är helt död. Längtar sjukt mycket tills han sover hela nätterna.. Så man blir människa igen. Man får som lust att lägga honom i vagnen på bron såna här nätter men det skulle jag ju såklart aldrig göra!

En unge i minuten

Alltså vilket program! Man liksom kastas tillbaka 7 månader i tiden till när jag själv låg där.. får nästan lite fejk värkar.. haha! =)
Men huvva va hemskt det var i kvällen program när dom fick springa iväg med den lilla bebisen!! Hade fått panik om det hände mig, att inte veta vad som händer och så bara försvinner bebisen iväg. Fy va hemst. Men va skönt att det gick bra ändå.

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen med mina älsklingar. Lillmannen har knorrat på och gråtit lite i sömnen.. tror han drömmar läskiga drömmar =( Stackars plutten! Men han blir lugn när jag stryker på honom iaf.. hoppas bara jag slipper göra det hela natten. Vill ju gärna sova lite också.


God natt på er!


Härlig dag

Har haft en riktigt bra dag idag! Har inte gjort speciellt mycket men det har varit riktigt skönt. Har plockat lite här hemma och kört en disk och tvättmaskin. Sen hörde Lina av sig och så gick vi ut på en promenad.. riktigt skönt!
Och nu har jag ätit och planerar att bara slöa i soffan resten av kvällen. Är riktigt trött i huvudet också.. lillmannen övar på riktigt jobbiga och hemska ljud så det skär i hela skallen.. haha. Har köpte en fruktpuré som han har fått prova som mellanmål när han verkar vara sugen på annat än bara ersättning och han älskar den verkligen.. toppen bra!

 

Har ju glömt att säga att jag har råkat göra en liten beställning på 2st klänningar och en kofta.. hihi. Men jag har ju knappt nå kläder jag kan ha nu så jag måste verkligen ha lite nytt! Så jag hoppas att det paketet dyker upp snart =) Visar vad jag shoppat när det har kommit.

 

Annars blir det bara soffan resten av kvällen. Kanske tänder några ljus och bara myser.. känns som det är en rikigt bra idé. Sen blir det glass och så klart "en unge i minuten" också!

 

Ha en bra kväll!

 

 


Sov morgon!

Wiihoo.. idag fick jag minsann lite sov morgon! =) Grymt skönt! Lillmannen har sovit ganska bra i natt också så idag är jag lite piggare.

Idag blir det att ta det ganska lugnt.. vi har ju varit i gång hela helgen. Måste städa lite och köra nån tvättmaskin men det är nog allt jag kommer göra också =)

Och så måste jag ringa chefen nån dag och surra lite! Får se om jag kommer ihåg det idag.. haha.
Tror jag ska ta och baka också.. blev som sugen på det!



Bad bebis =)

 


Mini bloggpaus.

Jepp.. idag blev det en bloggfri dag! Dels har internet krånglat och så har jag helt enkelt inte hunnit. Idag har det varit babysim och födelsedags fika på schemat utöver det så har det varit lite städning och matlagning också =)

Nu ska jag iaf ta och göra mig klar för sängen och så hoppas vi på en braaa natt =)

Hörs imorgon!


Härliga lördag!

Vilken härlig dag vi har haft idag! Familje mys hela dagen. Först myste vi på hela morgonen sen for vi in en snabbis på stan, eller rättare sagt en snabbis på scraptime och dollarstore. När vi kom hem så åt vi lite och så scrapade jag lite. Sen kom mamma och min syster hit och provade lite kläder som jag hade rensat ut ur min garderob! Under tiden som dom gick igenom allt så gjorde jag pinnbröd och så klädde vi på oss och gick ut på gården och eldade och myste på. Sen kom pappa och joinade oss.. men dom stannade inte så länge men jag och älsklingen, lillmannen och voffsan satt ute ett bra tag tilll efter att dom for. Riktigt mysigt =)

Är såå himla trött nu.. fattar inte att man blir så trött av lite frisk luft! Nu blir det iaf att göra lite mat, sen skulle jag behöva duscha bort lite rök lukt! Sen ska vi ev åka och hälsa på en liten bebis =) Sen blir det såklart massa mys hela kvällen lång här hemma med pajen som vi var för trötta för att äta igår =)



Familje mys!

Hoppas ni har haft/har en lika bra lördag som jag!

 

 


God morgon!

Så var det lördag! Undrar vad man skulle hitta på idag? Vi har iaf tänkt hitta på nåt kul, lite familje mys såhär på en lördag =) Vad får vi hittar på för bus får vi se.

Måste iaf åka förbi scrap time och fixa lite grejer! Tror iaf att det här kommer bli en riktigt bra dag, kvalitets tid med min lilla familj, kan det bli bättre =)

Vad ska ni göra idag?

Fredags mys!

Puh.. vilken dag det blev! =) Men det har varit en bra dag. Huset är någolunda städat, mat inhandlat. scrapbooking påbörjat, tvättmaskinen varmkörd så nu tycker jag faktiskt att jag förtjänar en kväll i soffan.

Var tvungen att åka ner på stan en snabbis i eftermiddags, skulle hämta lite scrap grejer men när jag kom dit så kom jag på att hon har ju stängt på fredagar.. dooh!! Får åka dit imorgon istället =) For en sväng på dollarstore och köpte klädrollar och sköljmedel.. sen blev det en kartong till lillmannens urväxta kläder och en plastlåda till min sizzix maskin. Klädrollerna dom har på dollarstore är fasen dom bästa jag nånsin provat!! Och priset är ju absolut inget att klaga på heller.. 2st för 10kr! =)

Nu blir det iaf en massa sånt här:




Måste ju bara visa hur fin lillmannen är i en av sina nya bodys =) Så fina och fräscha vår färger!

Lillmannes outfit idag =)

 

 

Hoppas ni har en mysig fredag kväll allihopa!

 

 


Freeeedag!

Äntligen fredag! =) Iof så är jag ju alltid ledig men det är ju ändå lite extra skönt med fredag och helg =)

Snart kommer älsklingen hem och så ska han och lillmannen åka på fredags lunch inne i stan så jag får vila lite, och så tänkte jag scrapa lite.. hihi. Sen idag måste vi handla också.. suck. Har just kollat igonom räkningarna också.. fiii faan.. det här månaden har vi alla jobbiga skit räkningar, elen, VA-räkningen, och telefon räkningen.. plus en massa till också. Inte kul.

Men nu ska jag få i mig lite mat.. passar på när lillmannen har somnat =)

Hoppas ni har en riktigt bra fredag!



Inte god morgon

Och inte var det varit en bra natt heller! Lillmannen har varit ledsen en gång i timmen från kl 22.00 till strax efter 03.00 och efter det vaknade han 05.20 och ville inte somna om.. och vi är fortfarande vakna. Kan lova att jag är tröööött! Vet inte varför han gormar så mycket nu men det är väl mycket som ska bearbetas..
Men åååhh va jag längtar tills han sover hela nätterna, eller iaf tills han sover 5-6 timmar i sträck igen!

Har ju inte stigit upp än iaf utan vi ligger kvar i sängen och surrar så jag håller tummarna för att han somnar om snart, han börjar se liiite trött ut så det finns hopp =)


Men jag säger väl god morgon till er iaf!


God natt!

Nu ska jag faktiskt ta och krypa i säng, i tid för en gångs skull! Lillmannen sover fortfarande och jag hoppas verkligen att han fortsätter med det tills imorgon bitti.

Imorgon ska jag fortsätta rensa i garderoben och tvätta upp allting så det är vår fräscht! Och så ska jag klippa Indias klor. Påminn mig gärna om det!! Mitt minne är ju inte vad det borde vara om man säger så =)

 

Fan.. hann inte ens skriva klart det här så hör jag att lillmannen är vaken och ligger och surrar.. hoppas han somnar om fort! =)

 

 








Mera scrapbooking!

Här kommer lite mera scrapbooking bilder. Den här gången är det kortet jag gjorde förra veckan, det var till sambons bror och hans tjej som fick barn nyss.

Såhär blev det. (På biderna har jag inte lagt in texten i kortet än)





Idag har det varit full rulle hela dagen. Först var jag på vårdcentralen och tog ett rutin cellprov (usch!) och efter det mötte jag och lillmannen upp 2 andra mammor och bebisar på Opalen och satt och fikade och surrade på ett bra tag. Sen gick vi på Kapahl och jag fyndade lite till plutten. Han hade rätt ont om kläder i stl 74 och han har vuxit ur flera bodys i stl 68. 74 är lite stort på honom än men hellre det än att det är för litet =) Finns ju så galet mycket fint men det blev bara en svart/vit randig body, en svart body och en vit linne body. Sen blev det en turkos/vit randig body också.. super fin! Och en dregglis med stjärnor på.. hihi.


Sen när vi kom hem så tog jag och sambon tag i lite städning innan det var dags att göra middag. Hade tänkt städa färdigt nu men det orkar jag fasen inte! Får bli morgondagens problem.

Nu blir det bara slappa i soffan innan det är sängdags.. lillmannen har redan gått och lagt sig och förhoppningvis sover han för natten nu! Siktar iaf på en tidig kväll i kväll.

Kram på er!


Mini album

Sådär ja.. igår kväll innan jag gick och la mig så gjorde jag färdigt mini albumet som jag började med på scrapime! Är himla nöjd med det =)

Såhär blev det.



Så himla kul det är att sitta och pyssla!


Nu ska jag göra mig i ordning för att åka in till stan en vända.. lillmannen följer såklart med också!


Scraptime!

Så var jag hemma igen efter att ha spenderat kvällen på scraptime, i vanlig ordning! =) Ikväll var det veerkligen skit kul! Är ju alltid det men ikväll var det lite extra roligt, vi gjorde mini album. Hann dock inte göra klart det så bilder kommer imorgon då jag har gjort det helt klart. Då kan jag även visa bilder på kortet jag gjorde förra veckan, för nu har mottagaren av kortet fått det.

Har varit en bra dag idag iaf! Om än lite stressigt emellanåt =)

Nu blir det lite kvällsmat och sen hopp i säng. Hoppas att lillmannen tycker det är sovdags snart också.. han är nämligen superpigg just nu =)

Sov gott kära vänner!


Onsdag!

Idag kommer vi ha ganska fullt upp. Först ska vi dona på lite här hemma och sen blir det stan en sväng för att köpa lite presenter. Sen ska vi åka och hälsa på lillmannens lilla kusin! Hon föddes den 4:e men vi har ju varit sjuka så det är inte förens nu vi vågar åka dit =) Ska bli såå kul att träffa lillstumpan.
Ikväll har jag scrapbooking kursen också så det kommer alltså vara fullt upp hela dagen.. tur att vi har haft en lugn och skön morgon då! Natten hade dock gärna fått vara bättre!! Vet inte vad som flugit i lillmannen.. han har börjat tjorva en massa på nätterna igen, crap!! Han som hade börjat sova så bra. Men men.. bara hoppas att det går över fort. Det är ju såhär att ha en bebis =)

Men nu är det dags att ta tag i dagen!


Blivande bilmekaniker?

Är det kanske så att min lilla son är en blivande bilmekaniker? =)
Han älskar iaf att ligga och meka och gorma med saker. Och baby sittern är en stor favorit att meka med!





Nu ska vi börja göra lillmannen redo för sängen, får se om hans kvällsgröt får stanna i magen! Och sen när han sover tänkte vi se en film och äta lite choklad.

Ha en bra kväll!



Lång promenad!

Åh vilken härlig promenad vi har varit på.. gick en ny runda idag, till vittjärv och tillbaka! Kul att gå en ny runda. Blåste som fasen en liten bit av vägen men resten av vägen har det varit kanon väder och bar asfalt =)
På vägen till vittjärv sov lillmannen men hela vägen hem var han vaken men han satt bara och kikade och surrade och var så glad. Däremot vart det inte så kul när vi kom hem.. gav honom mat men en sekund efter sista tuggan så kom precis allting upp igen.. och genom näsan på lill stackaren också =( Inte alls kul så då blev det duschen direkt för honom. Hoppas verkligen inte att det är nå magsjuka eller liknande!! Törs då inte ge honom mer mat utan han får bara ersättning nu. Får prova igen med mat ikväll istället.

Nu ska jag bara vila lite och sen ta itu med garderoben!


Tisdag

Jaha.. tisdag idag. Vad ska man göra av den här dagen då? Är ju helt underbart väder ute så en promenad måste det iaf bli, blåser ju en hel del men det är säkert skönt ändå.
Sen ska jag nog gå igenom min garderob.. skulle verkligen behövas! Rensa bort gravid kläderna och rensa bort sånt som aldrig används. Vill rensa bort typ allt och bara ge mig ut och shoppa massa nytt men är man mamma ledig så tillåter inte riktigt ekonomin det =)

Lillmannen har hittat en ny favorit leksak.. ett av mina bälten =) Han ligger och tittar på det och så åker det in i munnen och sen viftar han med det som en liten galning. Min lilla älskling!

Nu ska jag stoppa i mig lite mat och sen börja göra nån nytta.


Flygande bebis!

Haha.. min lilla plutt tror nog att han kan flyga om han bara flaxar nog mycket =D Han övar då väldigt flitigt på det iaf.
För övrigt så har han varit en riktigt sömntuta idag.. men han sov ju ganska dåligt i natt så han tar väl igen det. Ska försöka hålla honom vaken ett tag till så han inte bara powernapar.. eller vaknar tidigt imorgon.







Rise and shine

Eller så inte.. fasen va svårt det är att vakna ordentligt idag! Beror kanske på vädret.. hur kul är det med regn liksom. Hade en tanke på att städa idag men hittills har jag inte gjort ett skit.. helt orkeslös idag.

Men jag har iaf fixat lite grejer ändå så helt oduglig har jag iaf inte varit =)

Å lillmannen var så duktig och somnade själv i sin säng nu när det var vila dags! La ner honom och så gick jag ut ur rummet och han låg och små surrade lite ett tag och sen somnade han. Så duktig är han min lilla kille =)

Känner att det kliar i kroppen efter att ta tag i nånting och uträtta nånting!! GAAHH!! Jag vill så mycket men idag finns det ingen energi till att göra nånting. Men att slöa på soffan ett tag kanske ändrar på det.


Vill ha lista!

Ååå va mycket fint jag har hittat nu som jag vill ha =)
Längtar som en galning till sommaren så man slipper bylta på sig massa kläder och kan mysa runt i härliga klänningar och lätta kläder!!






Nu ska jag få i mig lite mat och sen borde jag verkligen städa!


Helgen!

Så har den här helgen passerat också. Vi har ändå hunnit med lite grann.. därav dålig uppdatering!


* Fredagen var vi bara hemma och myste och så såg vi filmen Knowing, som var riktigt bra!

* Lördagen var ju jag och lillmannen ensamna och jag kände mig helt frisk så vi tog oss en skön promenad med voffsan. Sen myste och busade vi i soffan alla 3 ett tag innan lillmannen somnade och jag började göra mig klar för kvällen. Kvällen spenderade vi först hos mamma och pappa där jag fick middag och sen lämnade jag lillmannen hos dom och for på lite partaj! Jag var dock nykter men det var roligt ändå men nog hade det varit gott med en cider eller två =) När jag for och skulle hämta lillmannen vid 23 tiden så hade han somnat så gott på sin mormor och morfars säng så han fick stanna kvar där medans jag åkte hem och sov utan plutten för första gången, läskigt värre kan jag lova!! =) Men det hade gått såå bra, så det känns riktigt bra. Men jag vaknade som ändå flera gånger under natten.. på nästan samma tider som plutten brukar vakna till =) Kroppen är inkörd på hans mönster.. hihi.

* Söndagen började med att jag steg upp och klädde på mig sen begav jag mig direkt till mamma och pappa och hämtade upp plutten. Sen var vi där en stund innan vi for och hälsade på Sara och Niklas och spanade in hur deras kaos till hus såg ut =) Dom håller på att renovera och bygga om lite och det kommer bli sååå himla fint när det är klart! Sen var vi en snabbis på ica och handlade några burkar (och choklad!!) och surrade med några jobbar kompisar. När vi kom hem gick jag en promenad i solen så lillmannen fick sova i vagnen så han skulle vara utvilad innan babysimmet. Och så har vi då till sist varit på babysim =) Idag tyckte han att det var riktigt kul! Han plaskade som aldrig förr och log och skrattade hela tiden.. riktigt kul! Synd bara att hans pappa inte var med.

Nu har jag nyss tryckt i  mig ett skrovmål från max också =) Så nu blir det mysa med bebis och voffan och äta choklad.

Här kommer lite bilder tillslut!


Såhär såg jag ut i lördags. (fast jag hade ju såklart ett huvud också, men där var jag ofixad så jag ville inte visa det.. haha)



Dessa underbaringar prydde mina fötter.




Haha.. Förlåt Tessi men du var så jävla söt när du satt på golvet och sorterade skor!!



Ja det var min helg det. Hoppas ni har haft en härlig helg!




Läskigt värre!!

Ojoj.. i natt är jag alldelens ensammen hemma!! Eller inte helt ensam ju.. India är ju hemma med mig =)
När jag for till mamma och pappa efter festen så hade lillmannen somnat så vi beslutade att han skulle fåsova över där. Hoppas verkligen att det går bra nu! Men dom skulle ju såklart ringa om han vart ledsen och inte ville somna om så jag är redo att hoppa i skorna och åka och hämta honom.. hihi.
Undrar just hur jag kommer sova i natt.. kanske tar upp hunden i sängen så jag inte känner mig så ensam =) Tyvärr så vet hon ju att hon inte får det egentligen så det är svårt att få upp henne nu för tiden. Annat var det när det bara var jag och hon.. då sov hon vid min sida varje natt.

Var iaf himla kul att träffa brudarna och surra och skratta. Tror alla (utom jag då) Hann bli hyfsat glada i hatten.. hihi. Men snart nångång, typ till sommaren eller så då ska jag minsann ta mig nån drink och nån cider också.


Men nu ska jag iaf försöka sova! Bilder från kvällen kommer imorgon.

Sleep tight


Dags att börja göra sig i ordning kanske?

Hujja vilken slö dag det här har varit! Var på en liten promenad tidigare med plutten och voffan sen har jag duschat. Utöver det har jag inte gjort ett skit.. eller jo.. jag har målat naglarna.. haha!

Nu busar jag lite med plutten.. han ligger på golvet och jag kittlar honom på ryggen.. suuuuper roligt =)

Snart måste jag dock börja göra mig och plutten redo för kvällen. Mamma och pappa ska ha plutten medans jag umgås med brudarna ikväll. Och så ska vi äta middag hos mamma och pappa innan också. Dock blir det ingen alkohol för mig ikväll.. känns lite väl riskabelt att dricka när jag just blivit frisk och börjat kunna äta igen =) Kan bli lite väl spännande.. haha!


Får se om jag slänger upp nån outfit bild innan jag far.. får se hur nöjd jag blir!


Underbara nyheter!

Åh vilken rolig start på dagen jag fick idag.. hade ett sms i telefonen med så roliga nyheter! En kompis har fått barn i natt!! Så underbart roligt! =) Stort grattis till dom!!









Knowing

Vi har just sett filmen Knowing. Riktigt bra film tycker både jag och sambon!! Avslöjar inget mer utan ni får se den själva =)

 


Se den!! =)



Och så fick vi se hela filmen utan avbrott!!! Lillmannen somnade runt 21 tiden och sover så sött fortfarande och har inte knorrat en enda gång! Hoppas det här betyder att vi har börjat få ordning på kvällarna och nätterna nu. Min duktiga lilla kille!

Ska ta och göra mig klar för sängen nu jag också.

 

 

Sleep tight!

 

 

 


Shopping!

Shopping utan att ens lämna huset eller använda internet! Inte illa va??! =) Det är min super snälla mamma som har varit och hämtat kavajen till mig =) Tuusen tack mamma! =)

Hade ju tänkt försöka ta mig till en liten fest imorgon så då måste jag ju ha nånting att ha på mig. Känner mig hyfsat frisk nu så jag tror nog att det ska gå! Skulle vara himla kul iaf.
Sambon åker upp till Överkalix imorgon på förmiddagen så jag och lillmannen blir ensamma i helgen så då är det ju extra kul att träffa vännerna. Fast det känns fortfarande trist att vi inte kan följa med dit upp.. men men.

Min nya fina kavaj!




Wiihooo!

Jag tror alla snälla krya på dig önskningar som jag har fått har hjälpt! =) Idag känner jag mig bättre, knappt nån feber och inte alls lika ont i magen och kroppen. Så nu håller vi tummarna att det är helt borta tills ikväll!


Snart kommer sambon hem och då ska han ta med sig lillmannen och fara på fredags lunch så då blir jag ensam, borde ju verkligen vila och blir frisk men jag är sååå sugen på att scrappa lite. Hmm.. får se vad det blir.

Lillmannen var förresten jätte duktig och somnade alldelens själv nu när han skulle somna! Jag la bara ner honom och så gick jag och skulle göra en flaska till honom men nör jag gick in till honom igen så sov han redan =) Min duktiga lilla kille =)

Nu ska jag vila på soffan med India!


Kavajen..

Åhh.. har tänkt på kavajen jag la undan på Seeme typ heeela dagen!! Haha. Var ju till idag jag hade hängt undan den, men jag ringde faktsikt och sa som det är.. jag har magsjuka och vill att dom håller den ett tag till =) Och som vanligt så är dom skit gulliga där! Så nu får jag lite extra tid på mig att fundera också.. hihi.

Har då bara legat på soffan/sängen hela dagen, fy fasen. Och inte ens vatten har jag fått i mig men nu gör jag ett litet försök med nyponsoppa och håller tummarna!

Nä.. lägga sig ner igen då.


Galet synd om mig idag!

Oj va synd det är om mig idag, jag har blivit sjuk!! Jag som trodde att jag hade klarat mig men icke. Kände att jag inte mådde riktigt bra igårkväll när jag gick och la mig och sen under natten så blev det bara värre. Feber och ont  i huvudet och riktigt ont i magen och illamående. Har tom varit tvungen att spy och jag hatar verkligen det.

Som tur är så har min mamma tagit med sig plutten hem till dom så jag får vila. Himla tacksam för det! Men jisses vad jag saknar min lilla prins!! =)

Nu ska jag iaf vila vidare och vänta på sambon och lill priinsen!


Kort tillverkning!

Fasen så sjukt roligt det är att vara igång med en ny scrapkurs!! Ikväll har vi gjort kort, och det hade inte kunnat komma lägligare för mig =) Visste precis vem som ska få kortet och på ett ungefär hur jag ville lägga upp det.
Grymt kul har jag/vi haft det ikväll.. kul att träffa resten av gruppen igen också.
Och nästa gång kommer säkert bli minst lika rolig!!

Tänker inte lägga ut några bilder på kortet just nu, innan mottagaren har fått det. Vill ju inte avslöja hur det ser ut =)

Nu ska jag ta och äta lite kvällsmat och sen mysa på innan det är dags att krypa i säng, vilket känns som att det blir väldigt snart! Var ju upp kl 8 imorse med min lilla piggelin till son. Han är för övrigt vaken och pigg fortfarande! Han och sambon har visst haft det väldigt mysigt ikväll medans jag var borta också.. bara massa kramar och mys =) Och India var ju såklart med också.


Nåja.. sov gott kära vänner!


Lovely!

Helt underbart väder ute idag ju! Det fanns ju planer på att stor städa huset idag men jag vet inte riktigt vad som hände med dom.. skyller allt på det fina vädret =)

Vi har iaf varit på en lång promenad hela lilla familjen, så grymt skönt!

Nu ska jag försöka hitta motivation till att städa! Och så ska jag ladda inför scrapbooking kursen i kväll! =)



Coola killen!

Idag är vi uppe tidigt för att vara vi! =) Sambon har tagit lillmannen i natt så jag har fått sova lite bättre, jag vaknar ju ändå när lillmannen låter men jag slipper ju iaf stiga upp eller röra mig. Vaknade kl 07.50 av att lillmannen surrade på som tusan.. men vi lyckades ligga kvar i sängen tills typ kl 8.15 sen var det bara kliva upp, typ 3 timmar tidigare än vi brukar.. haha. Men så somnade han ju tidigare igår kväll också.

Köpte ju solbrillor till plutten igår och här kommer bilder på coola killen =)






Nu ska jag fixa lite frukost till oss och sen får vi se vad som händer idag!


God morgon!!

 


Tisdag!

Idag har vi haft en riktigt bra dag jag och lillmannen! Vi har varit på stan med Tessi och strosat runt och fikat lite.. lillmannen fick sig ett par solbrillor! Fy fan va söt han är i dom.. hihi. Är ju viktigt att skydda dom små ögonen mot den starka vår solen nu när man börjar vara ute mer! Och jag hittade en as snygg kavaj på SeeMe som jag viiillll haaaa!! Precis en sån som jag har varit ute efter, måste fasen börja jobba typ nyss så jag har råd att shoppa igen.. haha. Nä men jag ska iaf prata med chefen om att börja jobba varannan helg iaf, mjukstarta lite och så kan jag ju vara hemma längre då också. 
Får se över finanserna lite, om den fina kavajen får flytta hem till mig! Vill vill vill!!

Lillmannen var såå himla duktig idag också, han har bara powernapat några korta stunder men ändå var han go och glad hela tiden vi var på stan. Satt i vagnen och tittade på allt =) Mitt älskade hjärta.

Fanns ju planer på att åka till Överkalix till helgen men nu verkar det inte som att det blir av, inte för mig och lillmannen iaf. Skulle visst bli ganska många där och det finns inget sovrum som lillmannen får sova ifred i. Vart prat om att skaffa barnvakt och att bara jag och sambon skulle åka upp men det känner jag absolut inte för. Känns som så onödigt att första gången lillmannen ska sova borta så är vi flera timmar bort om det skulle vara nåt. Nej tack!! Speciellt inte nu när han är så himla mammig och små tjorvig på kvällen när han ska somna.
Och så skulle vi inte hinna tillbaka till babysimmet heller.. och den kursen var ju inte direkt billig så jag vill inte missa en gång till pga av en sån sak. Vi har ju bara 3 gånger kvar på babysimmet också så..
Bara synd för jag är bjuden på partaj på lördag och det hade varit himla kul att fara på men blir jag själv så går ju inte det heller.

Well well.. har ju världens finaste bebis och hund att mysa med iaf =)

Nu ska jag se färdigt bygglov och sen House!


Låg nivå

Usch va jag känner att det har varit låg nivå på mitt bloggande senaste tiden.. men jag gör ju inte så mycket intressant just nu! Man vill ju inte fara runt när inte alla i familjen är friska. Men snart så ska vi nog vara på banan igen =)
Idag hade jag ju tänkt städa och fixa hemma men jag har känt mig så seg och små hängig så det har inte blivit så mycket gjort.

Men imorgon om vi tar oss upp i tid så ska jag och lillmannen packa oss iväg till pagla och mysa med mammorna och bebisarna! Annars är jag sugen på att åka och bada bubbelpool på Nordpoolen.. så vi får helt enkelt se vad vi hittar på för bus.

Lillmannen sov då faktiskt riktigt bra i natt förresten! Kanske blev en bra ommöblering i sovrummet.. hoppas verkligen att han fortsätter sova bra nu också.

Nä.. nu ska vi vila vidare här! Och invänta att "en unge i minuten" ska börja!! Bara ladda upp med massa näsdukar igen då =)


Ny attack!!

Men fyyy faaan igen!! Hela min lilla familj låg och myste igårkväll på soffan, sambon var mitt ryggstöd och så låg lillmannen på mig och India låg vid mina ben och helt plötsligt så kommer det ett krypande litet äckel igen. Usch va hemskt det är när man inte bara kan flyga upp fly fältet utan måste ta det lugnt och varligt för att man har bebis i famnen.. haha. Sambon tycker att jag borde gå i terapi och bota min rädsla för spindlar men jag törs fan inte. Fast jag vet att jag egentligen borde göra det.. men men =)

Idag blir det att stor städa huset och försöka jaga bort alla monster! Passar bra att göra det idag när det ändå blåser så mycket ute =)


Ommöblering

Jepp.. har möblerat om lite i sovrummet nu på förmiddagen. Har tagit bort grind sidan på lillmannens säng och ställt den mot våran säng, så förhoppningsvis så vill han sova i sin säng nu. Blir ju nästan som att han sover med oss för han kommer ju så nära och det är ingen grind mellan oss heller. Börjar vara så himla trångt att ha honom i samma säng somoss för han sover med armar och ben rakt ut som en liten stjärna =)

Jag var med om en traumatisk upplevelse tidigt i morse också.. fy fan! Jag hade varit upp och värmt en flaska till lillmannen och när jag lägger mig i söngen och ska dra täcket över mig så kryper det en spindel på täcket!!! Fyyy faaan va hemskt det var! Skuttade upp igen och sa åt sambon att ta bort den. Sen tog det ett bra tag innan jag vågade lägga mig igen och sambon var tvungen att vända täcket och alla kuddar flera gånger och leta spindlar. Tur att jag har han som kan rädda mig =)
Jag är verkligen livrädd för spindlar!

Nu laddar vi för babysim och hoppas på att lillmannen sover ett bra tag nu så han orkar med det.


Ha en bra söndag!




30-års fest

I kväll har vi faktiskt varit på 60 års fest.. eller ja.. 30x2 fest =) Var ju då såklart väldigt lugnt för oss, lillmannen följde med och charmade alla som var där. Lillmannen skötte sig exemplariskt (förutom att han är så vansinnigt mammig bara, det är endast mammas famn som duger!) och visade upp sig från sin bästa sida! När vi kom hem så var han helt uppe i varv och surrade på som tusan och skrattade för att i nästa sekund bli arg och ledsen... hihi.. lillskrutten var nog en aning övertrött. Nu ligger han iaf här brevid mig och snarkar och jag ska strax ta och stänga ögonen också.

Var ju 2 kompisar till sambon som har fyllt 30 år så dom slog ihop sina fester och hade en brak fest med jätte god mat och massa dricka och lekar och hela faderullan! Himla trevligt var det, så kul att vi tog oss iväg ändå trots att sambon inte är helt frisk ännu. Som vanligt så höll jag mig ju till alkoholfritt och körde hem, fast ikväll drack knappt sambon nånting heller.. lika bra det när han inte är helt frisk! Eller är det kanske då man ska dra i sig riktigt ordentligt och hoppas på att alkoholen tar död på sjukan =)

Imorgon är det babysim.. ska bli skit kul!! Vi missade ju tyvärr förra gånger eftersom att lillmannen var sjuk.

Haha.. måste ju bara berätta vad som hände igår natt!! Precis när jag håller på att somna så märker jag att sambon rör sig och gör något så jag tittar upp och håller han upp lillmannens gosedjurs gris och säger: Jag trodde det var Emil som låg och stirrade på mig! Tror du jag blev nå jävla rädd!!

Fy fan jag höll på skratta ihjäl mig alltså!! Denna gosedjurs gris har alltså stora svarta ögon så jag förstår inte hur han kunde tro att det var lillmannens ögon men jag förstår att han blev rädd iaf.. haha!


Nu ska jág sooova!

God natt på er.


Men vad hände egentligen?

Underbart väder ute men vad hände egentligen med plus graderna?? Idag är det 5 minus grader, vilket iof är helt okey ändå men det är ju alltid trevligare med plus grader =)

Idag tror jag att vi ska sikta på att vara ute en massa iaf. Sambon ligger fortfarande (!!!) halv däckad så det blir jag och lillmannen och India som får hitta på bus! Känns som en lång promenad skulle sitta fin fint, kanske tar vagnen och går till mamma och pappa om dom är hemma.

Och på onsdag börjar fortsättnings kursen i scrapbooking!!! Såå jääävla roligt!! =)

Men nu ska vi göra oss i ordning för att gå ut!

Hoppas ni har en underbar lördag!


Fredags mys!

Nu är det fredags mys!!






Hoppas ni har en härlig fredag!


Glad liten skrutt

Hihi.. tror lillmannen läste mitt förra inlägg om att vara positiv! Han har varit en riktig solstråle idag =) Förutom att han krånglar en massa innan han kan somna men så länge han är glad i övrigt så kan jag leva med det.. haha

Den här dagen har hittills bestått av tvätt, tvätt och åter tvätt. Helt otroligt hur en sån liten människa kan producera så mycket tvätt.
Men om ett tag ska jag och lillmannen bege oss ner på stan och inhandla lite mat, det börjar vara tomt i kylen nu. Frågan är då vad tusan man ska hitta på till middag dom närmsta dagarna?? Hmm.. alltid lika klurigt =)

Men just idag känns det faktiskt som att det ska bli kul att handla.. haha, bara för att få komma ut lite. Var ju på öppnis igår men innan det är det lääänge sen vi vistades bland folk. Jag törstar efter att träffa folk.. hihi.

Till veckan tror jag att jag ska åka in på jobbet och prata lite med chefen om när jag ska börja jobba lite igen! Känns både grymt bra men samtidigt jäkligt hemskt! =) Snacka om att vara kluven.

Men om jag börjar jobba varannan helg så kan jag ju ta ut mycket färre mamma dagar vilket då betyder att jag kan vara nästan ledig mycket längre =) Sen tror jag att joba varannan helg faktiskt kan vara rätt kul nu när jag har varit hemma nästan ett helt år! Bara få komma ut och träffa folk och bara vara sig själv och inte mamma. Fast jag älskar ju att vara mamma också men ibland kan det vara skönt med lite "luft" också =)

Men nu ska jag skriva en shopping lista!

Puss på er!









Uppmaning!!

Har suttit och surfat runt på massa olika bloggar och läst massor med kommentarer och fruktansvärt många kommentarer är elaka/taskiga/hånfulla/fördomsfulla och en del rent av hotfulla!! Vad är det här för jävla skit egentligen?
Visst ska man få uttrycka sin åsikt men det är väl ändå förjävla onödigt att hoppa på och såra en annan människa bara pga nånting som personen skriver i en blogg. Att en del har samvete att "leva" på att såra och förnedra andra människor kan jag verkligen inte förstå! Nä.. en del är verkligen ryggradslösa som sitter bakom en dataskärm och tror sig vara allsmäktig och ha rätten att trycka ner andra.
Varför kan vi inte bara vara snälla och ärliga mot varandra istället?

Tänk att en positiv kommentar gör så mycket för fler än bara den som får den.

* Dom som får en positiv kommentar blir glad och en glad människa sprider vidare sin glädje till andra.
* Den som ger en positiv kommentar blir glad när den som får kommentaren blir glad.

Det blir alltså en glad och bubblande spiral =)

Leenden och vänliga ord smittar och sprids vidare.

Så nu uppmanar jag alla där ute att fredag ska vara en positiv dag! Möt alla med ett leende och ett vänligt ord!




Öppnis

Idag har vi varit iväg på öppna förskolan en sväng, grymt härligt att komma ut lite och träffa folk!!
Lillmannen tyckte också att det var himla kul. Han låg och sprattlade och surrade med Olle och sen satt han som ett litet ljus och lyssnade när det var sångstund =) Sötnosen. Sen blev han sååå hungrig, han åt rotfrukter med kyckling och så knaprade han i sig typ ett halvt rån, smaskens! Dock har det varit en massa krångel med sömnen idag (eller senaste veckorna egentligen) han ville inte sova nånting innan vi for till öppnis utan han sov typ 10 min i bilen på väg dit och så en pytteliten stund när vi kom dit. Sen sov han ca 20min i vagnen när vi drog en snabbis på stan. Så han är himla trött men för trött för att sova =(
Men nu tror jag äntligen att han har somnat!!

Nu blir det snart middag.. korv och stuvade makaroner. Sen funderar jag på att baka kärleksmums.. får se om det blir av =)

Hihi.. sitter och ser repriser av i en annan del av köping.. dom är ju så jäkla roliga!!

Nä.. laga lite mat då va.

Hoppas på en lugn kväll..

...Och en pigg och frisk morgondag!!

Är ju egentligen tänkt att jag och lillmannen ska till öppnis imorgon, men törs vi gå dit?? Jag känner mig ju inte alls sjuk och lillmannen är pigg och glad igen.
Ni som har barn.. törs man vistas bland andra barn när ena förälderna är sjuk? Han blev ju sjuk i söndags så han har ju alltså varit sjuk några dagar och då har väl den största smittorisken passerat, eller? Och han följer ju självklart inte med dit.
Tycker det är så himla svårt med sånt här, hur tusan ska man veta??!


Idag har vi iaf (äntligen!) köpt en örontermometer! Så nu kan vi snabbt och lätt se hur mycket feber som härjar i våra kroppar när vi är sjuka.

Nu blir det bara mys i soffan och förhoppningsvis en tidig kväll!



Suck..

Nu är vi hemma igen, eller vi har varit hemma ganska länge nu. Eller hemma och hemma, jag och lillmannen och India är hos mina föräldrar =)

Det gick väl rätt bra på akuten iaf.. det var ingen hjärnhinneinflammation iaf och det är ju bra!! Verkar som att sambon har åkt på samma virus som lillmannen har/haft så förhoppningsvis är han kry snart igen. Men har han inte blivit bättre på 3 dagar så ska vi dit igen.

Är så sjukt less på sjukdomar nu!

Akuten igen..

Fast den här gången med sambon! Han är riktigt dålig och det finns misstanke om hjärnhinneinflammation :( Lillmannen är hos sin mormor som så snällt ställde upp när jag ringde henne i morse. Tack mamma!! Håll nu tummarna för att det här bara är en riktig förkylning eller liknande ofarligt! Är himla orolig både för min sambo såklart och att det han har kan drabba lillmannen också...

Tisdag...

Och inte vilken tisdag som helst utan fettisdag! =)

Idag lär det ju gå åt några semlor om man säger så.. hihi. Får se om jag lyckas få tag i nån.


Idag har jag varit och kollat till spiralen och allt såg bra ut! Men jag har ju inte känt av den direkt heller så egentligen kändes det lite onödigt att göra den där kontrollen. Men men.. det är väl lika bra antar jag.

Tror att lillmannen är på bättringsvägen också nu!! Han har ganska nyss ätit mormors kalops med god aptit och så fick han lite päronpuré till efterrätt =) Och i morse åt han nästan en hel portion gröt till frukost. Det är länge sen han åt så här bra på en hel dag. Förra veckan fick jag ju bara i honom lite lite ersättning. Jag hoppas verkligen att det har vänt nu. Och nu får det lov att dröja lääänge tills han blir sjuk igen!

Sambon ligger däckad fortfarande dock, blir han inte bättre tills imorgon så ska jag skicka iväg honom till en läkare. Är ju livrädd att han ska smitta ner lillmannen igen. Men förmodligen så är det väl lillmannen som har smittat sin pappa och då borde han ju inte åka på somma virus igen tycker man. Jag känner då inte av nånting alls iaf.. lite konstigt eftersom att mitt immunförsvar är typ kasst =) Men jag är himla glad att jag har klarat mig.. skulle vara jobbigt att vara sjuk själv och behöva ta hand om en bebis också.

Nu ska jag hänga lite tvätt och sen funderar jag på om jag skulle baka nånting...


Have a nice day!

 

 





Lillmannens 6månaders kontroll!

Så ja.. nu är lillmannen 6 månader och 1 vecka gammal och vi har varit på kontroll på bvc. Tyvärr så var han inte alls sugen på att träffa fler läkare och sköterskor så han var inte så värst samarbetsvillig =) Men han var ändå duktig!!

Han väger nu 8110g

Han är 68cm lång

Och så har han hattstorlek 46,3



Så trots att han har varit sjuk och knappt velat äta så har han ökat på bra i både vikt och längd så det är himla skönt!


Vi har även fått svar på proverna vi tog idag och det var ingen direkt förändring men det betydde väl som egentligen ingenting förutom att han fortfarande har viruset i kroppen och han är ju lite små febrig av och till och hängig. Men läkaren sa att det borde ge sig snart och har han inte blivit bättre/bra om en vecka så ska vi höra av oss igen.

 


Så nu är det bara vänta och se och hoppas att viruset släpper greppet om honom fort som bara den!! Han ligger i vagnen och sover på bron nu och han har faktiskt sovit rätt länge så det är kanon bra, det behöver han.

 


Försöker sno mammas choklad!! =)





Underbara älskade unge!! <3


Väntar på provsvar

Sådär, nu har vi varit på sjukhuset och tagit nya prover och så har dom klämt och känt lite mer på lillmannen. Han var kanon duktig den här gången också men han blev ganska ledsen när dom tog blodprovet med stick i fingret. Men han var ju trött också så då är han ju känsligare, när vi satt och väntade på att läkaren skulle komma tillbaka så somnade han i min famn, älskade mys killen =)

På en timme ska vi fara till bvc på rutinkontroll också, mycket flänga runt idag men efter det ska vi då bara vara hemma och vila!

Men vi träffade iaf lillmannens alldelens nya kusin på sjukhuset också, men hon var så nerbäddad och vi ville inte komma så nära ifall vi skulle smitta och så träffade vi lillmannens farbror också, stackarn blev misshandlad i fredags och ligger inne fortfarande med bla okbenet krossat!! Vilka jävla idioter det finns alltså! Hoppas verkligen att dom blir straffade ordentligt!

Men nu ska jag vila innan det är dags att åka igen.


Men snark..

Fy fan vilken natt det har varit, lillmannen har skruvat på sig och gnällt hur mycket som helst. Extra jobbigt blir det ju när jag vet att jag måste stiga upp och fara iväg tidigt också. Blä!

Håller iaf på att göra iordning skötväskan och göra frukost innan mamma kommer och hämtar oss och skjutsar oss till sunderby sjukhus. Hoppas verkligen att det går bra och att proverna är bra.



Slö söndag

Idag har jag inte gjort många knop, jag och Emil var och hälsade på Jenny och satt och surrade massa bebis och förlossning =) Hon har nämligen beräknat datum och ca en vecka!! Sååå himla spännande =) Kan inte förstå att det är drygt 6 månader sen jag var höggravid och gick och väntade på att det skulle sätta igång.

Nu blir det snart middag.. spagetti och köttfärssås. Sen blir det mera slöa och solsidan och wallander. Har köpt Ben and Jerrys strawberry cheesecake som jag ska smaska i mig också =)

Och tidigt imorgon ska vi till Sunderby sjukhus med lillmannen och ta mer prover. Fast han har ju varit lite piggare igår och idag är det väl lite sådär, inte just nå feber men lite hängig och grinig. Iof så har han sovit väldigt lite under dagen idag så det är säkert därför han är grinig också. Men vi får väl se vad proverna säger imorgon. Hoppas iaf att allt är bra! Sen har vi egentligen bvc tid och läkar kontroll på efermiddagen också men vi får se om han orkar med det eller om vi får avboka det.

Men nu ska jag göra middag!


Ebbenjarka

Igår blev sambon och 2 av hans kompisar kidnappade (dom har fyllt 30 år) och tvingades dansa i klänningar på coop i Storheden. Fy fan va vi skrattade åt dom =)
Jag och lillmannen tog egen bil dit så vi kunde åka hem när vi ville, men han var så pigg och glad och tyckte det var skit kul att se när hans pappa och dom andra var så konstiga.. hihi.

Efter spexet på Storheden styrde vi kosan till Ebbenjarka där isracing, mat, bastu och badtunna väntade! Jag och lillmannen stod och tittade på och skrattade åt att killar runt 30 år väldigt snabbt sjunker sisdådär 20 år i ålder när dom får leka med motorfordon på is =) När dom hade kört färdigt så var det middag, grymt gott var det! Sen packade jag och lillmannen ihop och rörde oss hemåt och dom andra hoppade i badkläderna och bastade och badade badtunna.
Egentligen hade jag inte tänkt stanna så länge men lillmannen var så nöjd och glad så då blev det att vi var kvar längre. Var en bra dag med andra ord.

När jag och pluttis kom hem så hade han somnat i bilen så jag intog soffan med en påse snarra, tyvärr sov pluttis inte så länge men han var bara vaken ett tag innan han somnade om igen.

Idag är det ju egentligen babysim men vi står över den här gången. Lillmannen är ju alltid helt slut efter det och även om han är pigg nu så kan han ju ha viruset kvar i kroppen och bli sämre efter det så det känns lika bra att skippa det idag.


Hoppas ni har en mysig söndag!


Lördag!

Så var det lördag igen då. Sambon kommer vara borta hela dagen och kvällen (igen!) så vad jag och lillmannen ska hitta på vet jag inte. Han är ju hängig fortfarande så vi kan ju inte göra några stora grejer men jag ska tempa honom när han vaknar och har han bara låg feber så får han lite panodil och så ska vi banne mig ta oss ut! Tror både han och jag skulle må bra av det. Synd bara att det ska blåsa så mycket, annars är det ju helt underbart väder!

Just nu ligger jag och drar mig i sängen men en snarkande liten plutt brevid har haft jätte svårt att sova i natt, trött men inte nog trött.


Nu ska jag läsa några bloggar innan lillmannen vaknar och vill ha mig fulla uppmärksamhet =)


Stunder av glädje

Lillmannen har fått högre feber igen, tempade han för en stund sen och då hade han 39 grader. Han som har varit nästan feberfri sen igår kväll, då hade han bara runt 38 grader! Jäkla skit.

Men han var trots allt riktigt glad en stund ikväll! =) Och han har varit rätt glad hela dagen idag, men nu när feber stiger så är han ju såklart lite ledsen igen. Han har iaf fått panodil nu så förhoppningsvis så går febern ner strax.

Här är en liten video från det han skrattade ikväll.


Underbara älskade lilla plutt! Fy fan va jag älskar dig.


 



Oförändrat

Lillmannen är fortfarande hängig. Usch va hemskt det här är!! Skulle gladerligen byta med honom. Han äter knappt nånting och dricker inte så bra som jag skulle vilja heller.

Läkaren vi träffade på akuten igår ringde upp för en stund sen med provsvaren iaf och helhetsbilden tyder på en virus infektion men dom vita blodkropparna och trombocyterna var lägre än förväntat så han vill göra en uppföljning. Så på måndag ska vi dit igen och ta nya blodprover. Min stackars lilla älskling!

Men med tanke på att han har varit små risig till och från i nån vecka, så verkar det ju rimligt att det är ett virus som spökar. Jag hoppas verkligen att han blir av med skiten så fort som möjligt bara. Men det känns iaf himla bra att läkarna kollar upp honom ordentligt.

Men usch va det skär i mamma hjärtat att se honom såhär. Vill ha tillbaka min pigga och glada bebis!! Även fast det förmodligen bara är nån simpel virus infektion så är jag ju så orolig för honom.




Bli frisk nu min älskling!

 


5 timmar på akuten

Har kust kommit hem från akuten, åkte in med lillmannen då han är så slö och hängig. Visserligen har han lägre feber men jag känner inte igen min bebis och då tyckte dom att vi skulle komma in.
Så jag och lillmannen och min mamma har spenderat nästan 5 timmar där ikväll =( Men vi blev inte inlagda iaf så det är ju himla skönt! Lät lite som att vi skulle behöva stanna först.
Dom tog iaf massa prover på honom och tom urinprov och dom vi har fått svaren på var bra, tromocyterna var låga men det tyder tydligen på att det är nån virus infektion han har. Resten av provsvaren får vi nog reda på imorgon men förhoppningsvis är dom bra!!

Blir han inte bättre tills på måndag så ska vi åka in med honom igen och blir han sämre så åker vi ju såklart in på direkten!

Men nu ska jag ta och hoppa i säng, är vansinnigt trött.. har ju knappt fått sova på 3 dygn nu. Lillmannen har fått alvedon nu så jag hoppas att han sover bra ett par timmar i sträck iaf.

Men han var så otroligt duktig på akuten, trots att han är sjuk och var jätte trött så var han så medgörlig och duktig!! Min prins!

 


Testing, testing!

Har laddat hem ett nytt bildhanterings program som jag försöker lära mig nu!
Så här kommer en prov bild =)

 








Sjukt uttråkad!

Aaahhh.. usch va tråkigt det är att bara sitta hemma!! Lillmannen har ju iof nästan ingen feber och är på hyfsat gott humör så han hade säkerligen mått gott av att sova i vagnen medans jag letade en bikini på stan. Men det känns som dumt att dra ut honom innan han är helt 100 igen! Men imorgon däremot om febern är borta och han är pigg så måste jag verkligen ner på stan en snabbis.

Undrar verkligen vad det var för febertopp som hoppade på honom? Den verkar ju vara typ borta nu så 3-dagars feber kan det ju inte ha varit, eller? Han har ju inte fått dom röda prickara som dom brukar få när febern går ner efter den. Och nå tänder har han inte fått heller så det kan ju inte vara därför.
Men men, barn kan ju få plötslig hög feber som försvinner på en dag också utan att det är nåt annat.
Skulle bara vara kul att veta vad den berodde på.

Är galet sugen på godis och glass så jag ska nog ta bilen och köpa lite gotta när sambon kommer hem med bilen!


Stormar ute

Oj vad det blåser ute! Det visslar och tjuter i ventilationen och knakar i huset. Får nog sätta fast India så hon inte blåser bort när hon är ute =)

Lillmannen verkar vara liiite piggare just nu, han har ju iof panodil i kroppen så det kan ju vara därför och så har vi ganska nyss stigit upp. Han har ändå sovit ganska hyfsat trots allt!

Nu ska jag försöka få i honom lite mera mat idag och så hoppas jag verkligen att febern försvinner idag, tycker så synd om min lilla älskling när han är så hängig. Just nu sitter han och tittar på barnkanalen där om sjunger en massa.. det tycker han om =)


Hoppas ni har en bra dag och akta er så ni inte blåser bort.. hihi

Min fina pappa =)

Och såklart min fina mamma! Mamma pch min syster var ju här tidigare idag och mamma hjälpte mig att städa i köket och nu kom min pappa precis förbi med massa bebis mat och bebis saft till lillmannen =)

Sköterskan på Sunderby sjukhus tyckte ju att jag skulle ge honom bebis saft, för det är ju godare än vatten och då dricker han ju mer! Han tycker inte att bara vatten är så jätte spännande så..
Och nu när han har feber så är det ju bättre att han dricker gott och mycket än inte gott och lite =) Men i vanliga fall får han bara vatten. Nu spär jag ut bebis saften också.. hälften hälften med saft och vatten så det inte blir föör gott =) Men det ska ju vara rätt nyttig också så, innehåller inget socker eller tillsatta grejer utan bara frukt juice. Good stuff alltså!

Fasen så noga man är med var lillmannen får i sig, att det ska vara nyttigt och näringsrik och inte innehålla socker och allt sånt men samtidigt så stoppar jag i mig själv vad skit som helst.. haha =)
Men min son är ju mitt allt så =)


En full påse med massa gotta till lillmannen =)

 


40 graders feber

Det blev aldrig att åka in till stan idag. Lillmannen vaknade med 40 graders feber och var såklart gnällig och ledsen. Så självklart stannade vi hemma istället! Min mamma och syster var så snälla och kom hit och höll oss sällskap ett tag, sambon är och kör skoter och det kändes inte alls kul att vara ensam med lillmannen när han var så dålig. Nu är han iaf mycket svalare och jag har lyckats få i honom lite dricka men ingen mat.. men det är ju viktigare att han dricker.
Ger honom sempers pärondryck som jag spär ut med vatten.. mycket godare än bara vatten så då dricker han ju lite extra =)

Så nu blir det bara vara hemma och kramas och kurera lillmannen.

Har såklart också varit i kontakt med barnmottagningen på Sunderby sjukhus och fått lite tips och råd, pratade med en jättegullig kvinna! Så efter det samtalet kände jag mig mycket lugnare. Man blir ju som så orolig när han blir sjuk och får så pass hög feber.




Bikini??

Ska packa ner lillmannen och fara ner på stan och leta efter en bikini, är ju inte riktigt säsong för det nu så vi får väl se om jag hittar nån. Men jag behöver verkligen en ny!

Hade ju tänkt åka och bada på Nordpoolen idag men så kom jag på att det är sportlov och då sket vi i det.. orkar inte trängas med en massa annat folk, så vi tar det nästa vecka istället =)

Men nu ska jag göra oss redo för avfärd!


Han kan sitta själv!!

Åh min älskade lilla plutt kan sitta själv utan stöd!! Så himla duktig han och va stolt jag blir =) Satte honom på golvet på hans filt och där satt han! La en kudde mot bordet bara så han inte skulle slå sig i bordet om han tippade ditåt men han har inget stöd av den alls =) Han satt sådär i drygt en minut iaf.. min älskling börjar bli stor nu.
Dock är det ju vingligt att sitta själv fortfarande så man får ju se till så han inte kan slå sig när han tippar över, typ lägga kuddar runt honom eller sitta brevid så man hinner fånga upp honom.






<3 Min duktiga lilla älskling! <3





-----------------------------------------------------------------------


Och så en helt annan sak =)

Blir så glad när jag loggar in och ser att jag har fått sömn tips i kommentarerna! =) Alla tips tas tacksamt emot.. hihi. Ska prova knöla ner en filt eller nåt brevid honom i sängen och se om det blir bättre om han känner sig tryggare om det blir lite trångare.
Dock är det ingen idé att lägga en filt eller ett täcke på honom, det sparkar han bara av sig, tom om han ligger i våran säng. I bästa fall kan jag lägga en fleece filt över hans ben när han har somnat =) Men han är ju varm och go ändå så vill han vara utan täcke så får han väl det.

Har varit och handlat mer puré burkar till lillmannen också.. han älskar verkligen "riktigt" mat!!


Men nu ska jag göra en flaska till lillmannen och sen gå och natta honom!

Sleep tight!

Kyckling i lergryta

Idag blev det kyckling i lergryta till middag, himla gott och det sköter sig själv i ugnen så det är ju rätt enkelt att göra också. Använder tyvärr lergrytan alldelens för lite! Det blir ju så himla gott och saftigt allt man gör i den, måste verkligen börja använda den mer!

Tänkte iaf dela med mig av "receptet" på hur jag brukar göra grytan.



Hacka grönsaker, jag använder morötter, zuccini och hela mini champinjoner, ibland har jag även i några vitlöks klyftor också.




Glöm inte att lägga lergrytan i blöt en stund innan, annars riskerar den att spricka i ugnen.


Dela kycklingfilén i lagomt stora bitar. Varva grönsakerna och kycklingen i grytan.



Häll över krossade tomater


Sen brukar jag hälla över lite hönsbuljong också. Sen är den redo för ugnen!


Klaaar! =)



Servera med ris och nåt gott bröd. Jag brukar ha currysås till ibland också om man vill ha nåt mer än "såsen" som blir i grytan.


Den ser väl kanske inte jättegod ut men jag lovar att den är det! Man sätter ju såklart i precis vad man vill och det funkar ju även med kött och fisk.

Så nu vet ni det.. haha.


Synen jag möttes av i morse.

La ju aldrig in nån bild på plutten igår så då bjuder jag på en nu istället!
Den här synen möttes jag av i morse när jag vaknade =)



Tror knappast att en dag kan börja bättre!


Har inte blivit så mycket gjort idag som jag hade tänkt, tyvärr! Men vi har allihopa varit lite trötta från promenaden igår, tom India har mest varit inne och sovit =)
Men nu tänkte jag ta och klä på oss och gå ut en liten sväng.. vi kanske bara håller oss på gården, bara vi får lite frisk luft iaf.

Plutten har förresten sovit mycket lugnare i natt, vet inte om det beror på att han sov med oss eller? Hmm.. så himla svårt att veta. Men ska prova lägga honom i hans säng i kväll och se om han blir lika orolig igen eller om det går bra.
Är så hemskt när han skriker sådär uppgivet. Han somnar oftast ganska lugnt men så sover han bara ett tag och sen börjar han tok skrika, han vaknar inte riktigt utan det är mest i sömnen han skriker och han låter så uppgiven och rädd! När jag kommer in till honom och lägger handen på honom så lugnar han sig ganska fort och fortsätter sova igen och så gör han sådär nån timme men han skriker mindre och mindre för varje gång under kvällen. Kanske är nån form av separations ångest??

Nåväl.. nu ska vi bege oss ut i fin vädret!


Sizzix Big Shot

Glömde ju bort att visa stans maskinen jag köpte igår! Haha


Såhär ser den ut iaf, plattorna till höger lägger man diesen på och beroende på hur tjock diesen är så använder man olika plattor.




Nu har ni fått se den =)

Idag blir det att dra en städar vända här hemma och så måste jag tvätta lite också. Men nu måste jag lägga lillmannen först, han är så tröttis.

Ha en bra dag kära vänner!


RSS 2.0