Tittar på Bamse

Hihi.. vi satt hela lilla familjen och tittade på Bamse på datorn tidigare ikväll =)
Emil tyckte det var jätte spännande!





Grattis Emil på 3månaders dagen!

Idag fyller våran lilla plutt 3 månader! Kan inte förstå hur tiden kan ha gått såhär fort? Älskade lilla son =)
Han föddes ju den 31 augusti så det blir ju lite konstigt när endel månader bara har 30 dagar.. men då får han fira månads dagar den 30:e istället.

När han föddes så vägde han 3360g och var 48cm. Nu väger han nog drygt 6kg och borde vara runt 60-62cm lång. Vi ska på bvc imorgon och väga och mäta honom för 3 månaders kollen så jag får återkomma med exakta resultat =)
Han ska även få sin första vaccination då.. fy fan va jobbigt det känns. Tur som fasen att älsklingen följer med dit för jag tycker verkligen att det är jätte jätte jobbigt med sprutor, och ännu mer när det är min lilla älskade son dom ska plåga. Jag hoppas det går bra iaf.

Nu sover han oftast ganska bra på nätterna, vaknar typ en gång på natten och vill ha mat men sen somnar han om igen. Vi brukar sova till runt 10 tiden på morgonen. Men det skiljer ganska mycket på när vi kommer i säng på kvällen.. ibland somnar han vid 8-10 tiden och sover då för natten och ibland vill han inte göra natt förens vid 12-01 tiden.

Han äter ordentligt, måste man ju göra när man växer som ogräs =)
Han ammar på natten men på dagarna har han inte tid till det utan då får han ersättning och det jag pumpar ur. Så länge han är nöjd så är jag nöjd =)

Han följer saker med blicken och ler och "pratar" massor, han har också lärt sig att ta tag i saker nu, fast när han är trött eller nyvaken får han kämpa lite för att på handen att lyda.

Våran älskade lilla bebis!


Alldelens ny i världen


1 månad gammal..


2 månader gammal..


Och idag, 3 månader gammal =)





Lugn dag..

Idag har det inte blivit mycket gjort. Har haft en ganska ledsen bebis som bara vill vara i famnen hela tiden, vet inte vaför han är så ledsen. Verkar inte vara magen iaf. Nu sitter/halvligger han på sin pappa och sover iaf. Hoppas det hjälper mot ledsenheten!

Jag tog mig då ut på en liten promenad med vagnen och voffan iaf, vi gick inte så långt för kylan bet som tusan i mina kinder.
Lilleman fick ligga i sina vanliga innekläder +en kofta och mössa, vantar och tjocksockar i voksin och han hade hur varmt och mysigt som helst trots att det var rätt kallt ute. Så jag måste säga att jag är riktigt nöjd med den!

Imorgon ska jag till min barnmorska för efterkontroll efter förlossningen. Har som glömt bort att ringa och boka en tid så det är därför jag gör det först nu =) Men man har ju så mycket annat att tänka på så sånt där är lätt att glömma bort! Sen har jag ju mått bra och jag behövde ju inte sys eller nånting så det har ju inte varit bråttom att gå dit heller. Ska ev sätta in en kopparspiral då också.. men vi får se hur det blir med det. Men det skulle ju vara skönt att slippa oroa sig för att bli gravid nu. Känns som att Emil måste få bli liite större innan det är dags för en till =)

Här kommer lite bilder.


På väg ut på promenad..


Sover gott på papi =)

Nu ska jag se lite tv och sen blir det förhoppningsvis en tidig kväll eftersom jag ska vara hos bm kl 9 imorgon.


Sleep tight!


God morgon!

Idag har jag lust att ligga i sängen och sova bort hela dagen, är såå trött. Lilleman hr sovit lite sämre och igår kväll var han ju riktigt grinig. Men jag tror inte att han går med på att ligga i sängen hela dagen =)

Idag började ju älsklingen jobba igen, fy fasen va tråkigt! Han har ju varit ledig i 2 veckor och det har varit så grymt skönt! Men jag hoppas han får vara ledig lite mer om ett tag =)

Nä.. nu ska vi slöa lite mer.. tror lilleman håller på att somna om så då tar jag och gör samma sak!


1:a advent

Nu kommer det gå fort till det är julafton! =)

Idag har vi haft en mysig söndag, först tog vi sovmorgon och sen for vi in till stan och gick en sväng på skyltsöndagen. Sen handlade vi och for hem och gjorde porterstek som vi bjöd min mamma, pappa och lillasyster på. Himla gott =)

Igår var det ju personalfest som jag faktiskt följde med på, nykert då såklart! Men det var rätt trevligt. Skönt att få komma ut lite och träffa folk. Fast helt ärlligt så är det ju alltid bättre att vara hemma och mysa med mina älsklingar!
Vi var iaf på Bodensia och åt och lyssnade på en ståuppare som jag har glömt vad han heter. Sen hade vi bord och massa champange och drinkar som väntade på oss på Lotus. Jag var inte så länge på Lotus, känner mig alldelens för gammal och för mycket nybliven mamma för det =) Men det var kul en stund iaf.

Nu sitter jag med en trött och gnällig bebis i knät och väntar på att han ska vilja gå och sova. Han har varit ganska ledsen och grinig ikväll, vet inte vad som är så tråkigt, men förhoppningsvis så somnar han och sover bra snart!

Hoppas ni har haft en bra helg!


Julen är här! (snart iaf)

Nu är jag äntligen klar med storstädningen, har verkligen vänta upp och ner på hela huset. Och så har jag julpyntat idag också. Så nu är det supermysigt här hemma =)
Nu är det julbak och julklapps shopping som gäller! Wiihoo.. jag älskar julen!

Sitter och väntar på att älsklingen och sonen ska komma hem nu! Saknar dom hur mycket som helst, har aldrig varit ifrån sonen så här länge förut.. dom for vid 13 tiden så det är ju några timmar nu.  Men det är bra träning för mig.. haha.
Tur att jag har India att gosa med nu iaf =)




Mycket sömn i natt..

I natt har våran lilla skrutt sovit från ca 02.00 till 09.30.. utan att vakna en enda gång!! =) Han kanske trivs i sin lilla Co-Zee. Var ju första natten med larmet i natt också..  det verkar då funka. Det har då inte fel larmat nånting iaf. Och det känns bra att veta att man inte kan råka smälla till lilleman eller lägga sig på honom.

Nu har älsklingen och lillskrutt nyss farit in till stan för fredags lunchen, blir första gången för lillkskrutt. Medans dom är borta ska jag städa det sista och så ska jag julpynta! =) Äntligen!
Men jag måste erkänna att jag inte har nån jul känsla alls.. känns fortfarande som att det är läääänge till det är jul. Den här hösten har gått så vansinnigt fort så jag har inte alls hunnit med.

Imorgon kväll är det personal fest, är ju tänkt att jag ska fara men det känns jätte konstigt att åka iväg och lämna min lilla bebis. Jag vill ju på ett sätt åka för det brukar ju vara skit kul och god mat och så men samtidigt vill jag ju inte åka bort och lämna min lilla familj =) Men förhoppningsvis så far vi inte så långt bort så jag kan vara med ett tag och sen åka hem när jag känner för det.
Känns lite skumt att vara ensam hemma nu också, är ju första gången =)
Kommer garanterat ha stor bebis abstinens när dom kommer hem igen.. hihi.

Men nu ska jag sätta fart så jag hinner med så mycket som möjligt!

Have a nice day!








Full fart

Idag har det varit fullt upp. Först var vi på bebismassagen och efter den gick jag och en tjej till från gruppen till öppnis och var där en stund. Vi var inte så länge för ingen av våra killar behaga vara vakna.. haha. Efter det for jag och hämtade ut andningslarmet som äntligen har kommit! Så nu hoppas jag att vi (jag) blir nöjd med det. Älsklingen tycker att det är himla onödigt men jag tror jag kommer sova bättre så..

När jag kom hem igen så åt vi och sen har jag bara städat vidare.. toan stod på tur och nu är den klar så nu har jag bara hallen kvar. Sen ska jag ta in julpyntet och sen dammsuga och skura golven. Sen är jag klar =)
Vi har städat i flera dagar och jag förstår inte hur det kan ta sån jäkla tid att städa ett så litet hus =) Men vi har ju vänt in och ut och upp och ner på hela huset¨, så nu jäklar är det storstädat! 
Skönt som fan.

Nu ska jag slappa en stund och sen tar jag nog bebis och vovve och går på en kort promenad, vill ju inviga lillemans pulka! =)
Och han har ju sin voksipåse så han kommer garanterat inte frysa. Enda nackdelen med voksin är att den är så pass stor att den är lite bökig att få ner i vagnen.

Men nu ska jag städa hallen!

Ha en bra kväll!


Pjuh!

Idag har jag bara städat, städat och städat! Är inte helt klar än men imorgon borde det nog bli klart.. och då ska jag ta fram julpyntet =)
Fast imorgon är det ju babymassage och ev. öppnis men jag borde nog hinna pynta litegrann iaf. Annars får jag göra det på fredag.

Och på söndag är det skyltsöndag! Shit va fort tiden har gått, har inte alls hunnit med att det snart är jul! Måste köpa julklappar och fixa allt sånt så fort som möjlig också.

Har just duschat och jag kan lova att jag blev helt slut.. städat hela dagen och så duscha varmt.. då går man in i viloläge =)
Så nu är det soffan som gäller och så ska vi försöka komma i säng i tid i kväll.

Sleep tight!


Stor städning!

Idag ska jag fortsätta städa. Igår kväll städade jag sovrummet så nu är det bara resten kvar. Har dammsugit väggar, tak och golv i sovrummet.. brukar försöka göra det typ en gång om året eller nåt för det fastnar ju faktiskt ganska mycket damm i taket också! =)

Det är ju ganska kallt ute idag så då passar det bra att vara inne och städa. Sen blir det kanske en kort promenad bara för att inviga lillemans pulka och voksipåse =)
Tänkte börja julpynta lite smått också efter att städningen är klar.. och nån dag ska jag minsann börja baka också! Massa goda saffransbullar.. MUMS! =)

Nu måste jag ta tag i städningen..


Ha en bra dag vänner!


Voksipåse!

Nu har vi köpt oss en voksipåse! Äntligen! Så nu kan lilleman vara ute och åka pulka och skoter i vinter utan att behöva frysa. Himla bra! =)
Och så köpte vi en pulka på barnens hus.. fast inte en babypulka utan en vanlig, så man bara kan bädda ner honom i den och gå ut. En babypulka ska han få senare i vinter/vår när han kan sitta någorlunda själv.

Imorgon åker min lillebror till Thailand och ska vara där i lite drygt 3 veckor! Nädå jag är inte alls avundsjuk! =) Men jag hoppas att dom får det bra och att dom har kul! Men jag måste erkänna att jag är lite orolig.. tycker inte om när mina nära är ute och reser, är så rädd att det ska hända nånting! Men jag är ju riktigt nojig av mig, har alltid varit och kommer alltid att vara =)

Det där jävla larmet jag beställde för en vecka(!!) sen har inte kommit ännu. Börjar vara riktigt irriterad över det nu, dom sa att det skulle ta 1-2 dagar och eftersom att jag bor här uppe i norr så lägger jag alltid på en dag eller 2 när jag beställer nånting. Men nu har det gått en fucking vecka! Har iaf skickat ett mail till dom och efterlyst larmet. Hoppas det kommer snart!

Nu ska jag ta och dammtorka lite och dammsuga och gärna skura också, men vi får se hur mycket jag ids göra ikväll.

Men först kommer det lite bilder här.


India myste i mitt knä igårkväll


Såhär snygg var lillmannen på 50års festen.


Tröjan och vantarna vi köpte till lillmannen igår.


Nä..fram med dammvippan då va.


Mio min Mio

Jag och älsklingen har just sett filmen Mio min Mio. Det är ju inte riktigt som när man var liten och såg den men jag tycker ändå att det är bra! =) Och musiken gillar jag jätte mycket.

Annars idag så har vi varit på banken och öppnat ett fondsparande till lilleman. Sen kikade vi unt på stan lite och köpte vantar och en tröja till bebis. Sen åt vi middag hos min mamma och pappa. Och sen for vi hem och så film.

Lilleman somnade vid 19.30 när vi for från mamma och pappa och han sover fortfarande! Han lär ju garanterat vakna nu när vi ska gå och lägga oss men då hoppas jag att han äter och somnar om igen sen! =) Och så håller vi tummarna för att han vill sova till 9-10 som vanligt imorgon =)

Tänkte ju visa lite bilder men jag orkar inte fixa dom nu så ni får se dom imorgon istället!

Sleep tight!

Söndags mys

Idag har vi sovit ut och bara myst en massa. Inte mycket har blivit gjort =) Men det är ju söndag och då är det meningen att man bara ska mysa och må bra.
Har lite grejer som vi skulle behöva göra, städa lite och så skulle vi behöva åka till förrådet och hämta lite grejer. Men vi får väl se hur det blir med det =)

Nu ligger vi iaf hela familjen i soffan och ser reprisen av "så mycket bättre", det programmet har dom verkligen lyckats med!
Är dock sjukt sugen på glass och choklad så vi får se om det inte blir en sväng förbi affären. hihi.

Lilleman har förövrig sovit riktigt bra i natt. Han däckade ju när vi var påväg hem från 50års festen runt 10 tiden, och när jag gick och la mig vid halv 2  så sov han fortfarande. tyvärr vaknade han ju när jag lyfte in honom i sovrummet men då fick han bara lite mat och sen sov han så gott igen. Jobbigt att vara på kalas och träffa massa människor =)

Skit också.. tänkte lägga upp lite bilder men det ville inte funka. Får väl göra ett bild inlägg sen istället då.

Ha en mysig söndag allihopa!

Så trötter

Nu är vi hemma igen efter en riktigt trevlig kväll ute i Kusån. Himla god mat och massa surr, Emilskötte sig himla bra men det var ju så mycket nytt att titta på så han blev trött rätt fort. Tyvärr sov han bara en liten stund och sen vakande han igen och ville hålla igång =) Han var på bra humör större delen av tiden, var bara på slutet när han var jätte jätte trött men han kunde inte få nån ro i lillkroppen som han var ledsen. Men då fick han lite mat och då somnade han efter typ en klunk. Så då klädde vi på honom och så for vi hem.
Han sitter fortfarande och sover i bilstolen, han får sitta där en stund till tills jag går och lägger mig och då byter jag bara på honom och ger honom mat och hoppas på att han somnar om igen =)

Fast jag tvivlar på att jag lyckas vara vaken så länge till. är riktigt trött. Så jag ska läsa några bloggar och sen gå och tvätta bort sminket och sen blir det sängen! Hoppas verkligen att han sover bra i natt.


Sleep tight vänner!

50års fest

Idag ska vi på 50års fest! Ska bli trevligt =)
Hoppas att lilleman är på humör för det också, men han verkar vara rätt glad idag så det går nog bra. Just nu tar han en powernap på mig, det är såå mysigt att ha en snarkande bebis i famnen =)

Igår hände inte så mycket.. var lite risig och allmänt låg så jag låg på soffan hela dagen. Men idag känns det bättre!

Men nu ska jag ta och hoppa i duschen!

Ha en bra helg allihopa.

Bebismassage..

Nu har vi kommit hem från bebismassagen och föräldragruppen. Det var himla trevligt idag också =) Var många nya som inte var med första gången, kul! Ett par kände vi sen innan men himla kul att ses.
Nästa vecka ska vi gå några stycken direkt från massagen till öppnis, om nu alla orkar och det inte är svinkallt. Men det är iaf målet att ta oss dit. Det ska bli riktigt kul för då får man ju ännu bättre tillfälle att lära känna varann. Idag blev det att vi surrade lite om förlossningar, helt galet hur olika det har gått för alla. Känner att jag/vi hade en väldigt lätt förlossning om man jämnför med flera andra! Hujja va jobbigt en del hade haft det.
Det värsta för mig var ju att epiduralen inte tog så jag körde bara på lustgas och det sjuka smärtan i benen(??).
Men det är kul att sitta och surra och ventilera lite tankar och känslor! Älskar verkligen att gå på dom här träffarna!
Jo och så var det 3 killar idag! Fast det är nog vi tjejer som surrar mest =)

Resten av dagen kommer nog att spenderas inomhus, är ju så rugggigt kallt ute. Hade egentligen velat gå på en promenad men det känns för kallt, India vill ju inte vara ute heller så då är vi inne och myser.

Sitter ju och väntar på att larmet ska komma också, jag hoppas verkligen att det kommer imorgon!!! Annars måste jag ju vänta hela helgen =(

Nu ska jag smälla i mig nå mat och sen kanske man skulle ta en vals med snabeldraken.



Våran älskade lilla prins!






Nu har jag beställt det!

Jepp.. nu har jag beställt andningslarmet jag har surrat om så länge =) Känns riktigt bra och jag hoppas att jag blir nöjd med det och kan slappna av lite mer!
Blev tillslut Babysense Co-Zee som jag beställde. Man får ju byta om man inte är nöjd så.. men jag tror det här kommer bli bra!
Det andra larmet som jag funderade på var ju det man fäster i blöjan men det kändes som att det skulle bli så bökigt när han har pyjamas och kläder. Co-Zee lägger man ju bara ner honom på så är sensortrådarna insydda i madrassen.

Hoppas dom är snabba på att skicka ut det nu! =)

Idag har vi inte gjort så mycket, vi var ut på en kort promenad men det var ju så jäkla kallt. Lillskrutt frös ju såklart inte för han ligger ju så härligt nerbäddad i vagnen men både jag och India frös. Och nu har ju Indias stora problem börjat igen.. snöklumpar mellan tårna. Hon fixar verkligen inte att gå när det har blivit en liten klump, och varje gång hon biter bort en klump så blir det bara värre för då blir hon ju lite blöt där så nästa klump blir större. Det är faktiskt ett stort problem. Har inte hittat några skor som hon kan ha heller, provade ju några olika men alla åker ju av så lätt.

Har då haft en glad och mysig bebis idag, så vi har busat en massa =) Han är så himla söt, speciellt när han är så trött att han knappt fixar att ha ögonen öppna utan dom är bara små springor men ändå så ligger han och ler åt mig. Min lilla prins =)

Hoppas ni har haft en bra dag!




Andningslarm.

Jag har bestämt mig för att skaffa ett andningslarm till lillskrutten. Det har liksom satt sig på hjärnan att nånting kan hända. Finns så sjukt mycket som man oroar sig för till och från så kan man då få hjälp att oroa sig mindre för en sak så är det lätt värt det! =) Då kanske jag kan sova lite lugnare också..

Meeen det finns ju en uppsjö av olika larm att välja på men det finns 2 olika som jag har fastnat för. Dels för att dom möjliggör att han kan fortsätta sova med oss och så verkar båda bra och smidiga.
Det ena heter Rsepisense Ditto, ett litet larm som kan fäster i blöjkanten. Det vibrerar om bebisen inte andas på 15 sekunder och om bebisen inte reagerar på det så tjuter det 5 sekunder senare.
Det andra larmet heter Babysense Co-Zee och är som en liten korg som bebisen sover i som man kan ha i sin egen säng eller i bebisens säng. Det tjuter också efter 20 sekunder om bebisen inte rör sig eller andas. En bra grej med det här larmet är ju att man inte behöver oroa sig för att man råkar lägga sig på bebisen eller så.

Åhh... svår beslutsångest!! =) Ska beställa larmet imorgon så jag måste bestämma mig tills dess.

Sen är det bara hoppas att det är "bortkastade" pengar och att det aldrig behövs men det känns ju lite tryggare iaf!

Sleep tight!

 

Måndag igen..

Fast nu känns det helt okey med måndag eftersom min älskling är ledig i 2 veckor nu =)

Igår sov lillskrutt större delen av dagen och kvällen, han vaknade när vi skulle gå och lägga oss!! Ville inte väcka honom utan änsålänge får han sova och äta precis när han själv vill. Men 01.30 hade jag lyckast få honom att somna om igen så det blev ju ändå inte jätte jätte sent. Trots det så vaknade han vid  imorse.. vilket väldigt sällan händer, han brukar vakna runt 10-11 tiden.
Men då steg älsklingen upp med honom och jag sov vidare ett tag. Är så sjukt trött hela tiden nu och det tar lååång tid på morgonen innan jag vaknar ordentligt. Tror jag ska börja äta järntabletter igen och se om det hjälper, annars kanske det beror på det här jävla mörkret. Fy fan va jag hatar vintern!

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, lutar mot att jag ligger i soffan med bebis hela dagen. Om jag inte skulle få lite energi då..

Vill börja jul pynta snart också, så himla mysigt! Och baka massa goda saffransbullar.. Fast det tror jag att jag ska göra i veckans kanske. Yummi! =)

Nä.. soffan var det ja..

Ha en bra dag allihopa!




Fars dag!

Idag firar vi alla pappor! Jag och Emil åkte med min mamma till ica och köpte en prinsesstårta till älsklingen, är ju hans första fars dag =) Köpte pyntgelé som jag skrev med på tårtan också.

Vi ska åka till mamma och pappa och äta middag på ett tag, innan det måste jag hinna duscha också.
Så det kanske är dags att sätta fart då =)


Morgon mys

Idag sov vi ut till kl 11 och sen låg vi en stund och myste, jag och bebis. India fick också vara med lite grann, men hon får ju inte vara i sängen.
Sen steg vi upp och jag slängde i mig lite frulle, sen gjorde jag i ordning ett bad till lillskrutten. Så nu är han nybadad och har just ätit så han har däckat i mitt knä. Men åh va han älskar att bada! Idag var han helt vild och busig så jag kunde knappt hålla honom =) Plaskade och log hur mycket som helst, och jollrade och hade sig.
Måste verkligen fara på badhuset med honom snart! Tror det skulle vara skit kul =)
Vet dock inte hur tidigt man får bada med en bebis på badhus??

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte än.. jag måste iaf städa lite sen får vi se.

Är sjukt sugen på att åka upp till ikea snart också, innan jul! Får se om jag lyckas övertala älsklingen till det.. hihi. Kan bli svårt =)



Nybadad liten skrutt =)

Sen tänkte jag visa en liten video från imorse när han sitter och surrar i sittern:

 


Nu ska jag lägga ner bebis i sittern och hoppas på att han sover vidare ett tag så kna jag städa lite!

Kram på er



Go kväll.

Hmm.. har visst glömt bort det här med bloggen idag =) Nåja.. så kan det gå!

Har varit på lång promenad, vi gick till mamma och pappa och sen har vi varit där tills för typ en timme sen. Lillskrutt har varit på bra humör större delen av dagen och "skrattat" och varit allmänt go. Och nu har vi däckat i soffan framför idol.

Imorgon jobbar min älskling men sen jobbar han bara söndag och sen får jag ha honom hemma i 2 veckor!! Underbart! =)
Får se vad jag och bebis hittar på imorgon.. kanske bara blir en lugn mys dag, eller så far vi och hälsar på nån. We´ll see.

Nåväl.. hoppas ni har en bra kväll!


Huvudvärken från helvetet

Blev inte nån promenad, lillskrutt sov så länge och det är ju inte så kul att gå när det är mörkt.

Fick sån sjuk huvudvärk för typ 2 timmar sen också.. tog 2 alvedon och så gick jag och la ig med bebis och han fick amma lite och så sov vi båda 2 ett tag och nu känns det bättre. Han sover fortfarande så jag ska ta och passa på att fixa lite mat. Vette tusan vad jag ska hitta på bara.. är så jäkla less på att behöva göra mat varje dag!
Hur skönt skulle det inte vara om man hade en privat kock som gjorde allt man tycker om och man skulle aldrig behöva handla eller plocka undan eller laga mat. Det skulle vara underbart! =)

Nä mat nu och sen slå på nån film och mysa i soffan med julmust och kanske lite amningste! Och nån saffransbulle =)

Ha en bra kväll vänner!


Våran lilla smilfink =)


Tidig morgon..

Idag steg jag upp kl 8 för att hinna göra mig klar inna det var dags för bvc föräldra gruppen kl 10. Fyy va segt det var att ta sig upp då.. blev rätt sent igår kväll/natt också för vi satt uppe och såg en film och myste på.
Men vi hann dit i tid iaf och det var himla trevligt och kul! Vi fick lära oss lite spädbarns massage och hur man kan massera en ond bebis mage så det ska vi absolut använda oss av!
Var otroligt skönt att kunna prata av sig lite om amning och allt möjligt med folk som förstår och har upplevt samma eller liknande saker!

Verkar vara en fin grupp och jag tror vi kommer kunna umgås ganska mycket =)
Emil bondade med en annan liten bebis som heter Olle.. dom låg brevid varann under massagen och Emil kunde inte sluta titta på lilla Olle =)
Han tyckte det var jätte spännande med alla bebisar! Han var den enda som inte var arg eller ledsen under hela tiden också.. han gnällde lite när han vart hungrig bara =) Tror han fick en liten chock av alla bebisar och allt nytt.. hihi.

Nu ligger han och sover i sin bilstol.. helt utslagen, sötnosen!
Blir att ta det lugnt nu resten av dagen tror jag, ev en promenad om vi orkar sen.

Men nu vila sig lite!

Hoppas ni har en bra dag!


Min utsikt just nu..

Har en riktig sovplutt till son idag! Han har ätit för en stund sen och när han skulle rapa så somnade han om igen =)
Men jag hann ta den här bilden innan han somnade..



Min sötplutt =)


God morgon!

Åh va skönt.. jag har fått sovmorgon och just klivit upp! =)
Älsklingen tog Emil när han vaknade vid 9 men jag fick sova vidare. Han har varit lite ledsen i natt också men inte lika farligt som igår natt. Men jag lovar att det var skönt att få ta igen lite sömn!
Lillskrutt var så söt när jag steg upp och han fick syn på mig, då tittade han på mig med stora ögon och log ett jätte leende =)

Får se om vi tar oss ut på nån promenad idag.. risken är väl att maan kör fast nånstans. Snöar ju rätt mycket!

Jo, jag provade ju lite kläder i stl 62 på honom igår och han kan ha det! Det är ju lite stort på honom men inte så farligt! Shit va han växer fort våran lilla skrutt.

Just nu ligger han i min famn och surrar.. och hickar. Som vanligt, han har så himla mycket hicka!

Men nu ska jag försöka få mig nå mat!

Ha en bra dag i snöyran!


Skööön dusch..

Tog mig en lång varm dusch i hopp om att vakna till ite för en stund sen och det hjälpte lite så nu orkar jag kanske med den här kvällen. Inte för att vi ska göra något speciellt men man ska ju hålla sig vaken ändå =)

Har plockat fram lite bebis kläder från den stooora påsen med stl 62, ska prova och se hur stort det är på honom, om han ens kan ha det än. Men 56 börjar ju vara lite litet så.. våran stora kille =)

Ska slänga igång en tvättmaskin med kiss och kräk kläder.. lillskrutten behagade kissa på både sig själv och mig, smällar man får ta som mamma till en liten kille =)

Sen är jag sugen på att se nån rolig film eller nån barn film =) Ska bli så kul när man kan ligga i soffan och titta på barnfilmer med Emil! Men han får bara se filmer som jag tycker är bra också.. hihi.¨

Haha.. India gjorde visst ett litet inlägg här också.. började titta på tvn och hon ligger brevid mig här i soffan och så la hon ner huvudet på datorn och gjorde en massa¨¨¨¨¨^^^^^^^^^^tecken =)

Nu ska jag kika runt lite mer på andningslarm. Såg att man visst kan hyra dom också!

Kram

Zzz

Fy vilken natt! Lillskrutten har varit ledsen och ingenting har hjälpt så idag är jag lagomt sliten! Blir ju extra jobbigt nu när han har sovit så bra senaste tiden.
Så idag blir med andra ord en väldigt lugn dag! Funderar på att sova en stund då älsklingen kommer hem och kan ta lillskrutt, men jag har så grymt svårt att gå och sova en stund på dagen. Får som ingen ro i kroppen.

Har en riktig srattel bebis i famnen nu.. han tittar på India som ligger brevid oss i soffan och så kastar han sig mot henne hela tiden så han vill nog kramas med henne istället =) Han börjar nästan vara svår att hålla när han gör såhär för han börjar vara ganska stark nu!

Haha.. såg just zumbas reklam på tv. En tjej säger att nu när hon tränat med zumba så är hennes mage plattare än innan hon födde sin dotter för 15 månader sen.. det är 2 månader sen jag födde våran son och jag har inte tränat en sekund men jag har ändå mindre bebis bula än henne. Känns ju lite som att zumba inte är så jäkla bra då =)

Nä nu ska jag foortsätta göra ingenting!

Ha en bra dag allihopa.



Så jävla hemskt!

Har läst och hört rätt mycket nu om PSD (plötslig spädbarnsdöd) och det är verkligen min värsta mardrömm och jag är svin nojig nu så jag funderar på att köpa ett andningslarm.

Någon som har använt sig av ett sånt och kan dela med sig av lite erfarenheter?

Nu ska vi iaf snart ta ochkrypa i säng.. hoppas jag =)


Sleep tight!

Men ååååh

Är superfint väder ute, lite kallt visserligen men ändå.. och så ligger vagnen i bilen som är på ölsklingens jobb i luleå. Skit skit skit skit!
Jag som ville gå på promenad..

Nåja.. får väl roa oss inne idag. Behöver ju ändå städa och tvätta så jag får väl klara av lite sånt.

Skulle behöva åka ner på stan och fixa lite grejer också men det får bli när älsklingen kommer hem med bilen, ids inte åka buss när jag inte har nån vagn.

Nä.. om man skulle städa lite då.

Hoppas ni har en bra dag!


Kvälls gympa!

Lillskrutt kör lite kväll gympa innan det är dags att gå och sova =)




Nu hoppas jag på att det är säng dax snart!

Sleep tight.


Slappar dag.

Idag har vi bara slappat, har inte ens varit utanför dörren =) Bara varit inne och myst med bebis. Älsklingen har varit ut mest hela dagen och fixat och donat på för vintern. India har också mest varit inne och myst.. hon har bara velat vara ute korta stunder sen står hon och skäller och vill komma in =)

Har iaf pysslat lite med korten, fasen va kul det är! Måste skaffa ett album och massa papper och pynt så jag kan göra ett bebis album! Ska ev gå en scrapbooking kurs i januari.. jag hoppas verkligen att jag kommer kunna göra det iaf! Är såå jäkla taggad för det =)

Ikväll blir det att se Beck filmen och äta glass.. och hoppas att bebis är med på dom planerna också.. hihi.

Förresten.. hur fasen är det möjligt för en bebis att ha så otroligt mycket ludd i händerna och mellan tårna heeela tiden! Haha.. sitter och pillar bort ludd för jämnan men det är ändå allid fullt. Men han har ju värsta gummi/kladdiga händer och fötter så det suger väl upp allt ludd som finns i närheten =)

Han har börjat sträcka sig och vifta efter saker också.. och så blir han glad om han lyckas smälla till dethan siktar på. Och skit sur om han försöker en stund och det inte går som han vill =)





Hoppas ni har en mysig söndag!


Award

Jag har fått ett award av Marie som jag tänkte svara på nu.







7 sanningar om mig själv!

Jag är en riktig tidsoptimist!
* Jag är lat!
* Jag är mörkrädd!
* Jag älskar att planera!
* Jag hatar vintern!
* Jag har riktigt dåligt tålamod!
* Jag älskar min familj och min hund över allt annat!




Så nu skickar jag det här vidare till:

Cissi

Lina

Emma

Magda

Tessi

Lisa

Marre




Jul pynta..

Men du skojar va sugen jag blev på att jul pynta nu!! Den här julen kommer bli sååå underbar =) ska försöka klämma in en liten julgran nånstans här i vårat pytte hus och så tror jag att Emil ska få en mini julgran brevid sin säng.
Och så vill jag göra massa massa jul pyssel! Och baka/äta mååånga lussebullar =)

Har förövrigt en väldigt busig bebis i famnen... som just sket "på" mig.. tur han hade blöja! Och tur att han är så jävla söt för det stinker verkligen.. haha.

Nu måste jag ta hand om det här!


Hantverksmässan

Vi har varit på hantverksmässan idag, men det blev inga fynd. Är ju som mest små krafs och jox, sen tyckte jag att det fanns väldigt lite utställare och det var mycket av samma. Men det är ju himla trevligt att gå och strosa runt ändå! =)
Hittade iaf pärlorna jag skulle köpa på scraptime igår när det var stängt så jag har iaf kunnat göra färdigt korten nu!

Hade ju planer på att åka till farmor efter mässan men jag började må så tjyvens så vi for hem istället, är som yrslig och konstig i kroppen. Hoppas det går över fort.

Är himla trött nu så det blir att bara ta det lugnt och mysa med familjen, och äta lite snarra =) Och kanske sätta upp nån tavla om jag får fingrarna ur och ställer mig upp ur soffan.

Hoppas ni har en bra helg!


I´m back!

Nu är jag tillbaka igen =) Hade ingen ork att blogga i förrgår och igår funkade inte internet.

Igår gjorde vi inte så mycket.. jag pysslade på lite med korten. Och så var mamma och min syster här och höll mig sällskap ett tag och så var vi på promenad.

Idag har vi varit hos mamma och pappa och ätit våfflor, himla gott =) Sen var jag en super snabbis på stan och nu har vi just ätit middag. Hade tänkt göra klart korten ikväll men jag fick slut pärlor och scrap affären hade inte öppet idag så det får vänta tills på måndag. Får pyssla med ramarna jag köpte idag och sätta in korten istället.

Fick en present av min älskling idag.. ett stativ till kameran så nu blir allt lite lättare =) Han är så söt!

Imorgon tänkte vi åka på hantverks mässan på arcus, ska bli himla kul! Älskar att gå på mässor och strosa runt och kika på allt. Nu har dom säkert massa julsaker också och det är ju alltid trevligt att titta på och bli lite inspirerad av =) Älskar verkligen julen! Speciellt den här julen ska bli underbar.. Emils första jul =)



Filmade det här igår kväll.. Emil ligger och känner på India =)

Nu ska jag mysa med min lilla familj! =)

Ha en bra fredag vänner!


Scrap time!

Idag ska jag åka till scrapbooking butiken här i stan och köpa lite grejs så jag kan börja med inbjudningskorten till lillskruttens namngivnings kalas! Man skulle bara ha varit rik så man hade kunnat köpa massa massa scrapbooking grejer =) Det är ju så jävla roligt!

Sen är det städning och planering som gäller idag, om jag inte hittar allt jag behöver till korten, för då lär jag sitta med det typ hela dagen =)
Så himla kul att fixa och dona, även om det är stressigt.

Nä nu måste jag sätta fart här! Hade som ändå ingenting att skriva just nu =)

2 månader!

Har ju glömt att skriva att våran lillskrutt fyllde 2 månader igår! =) Så nu är han 2 månader och 23 timmar gammal..
Shit va fort tiden går.. känns som jag fick veta att jag var gravid igår typ!

Idag har vi varit på bvc och på läkarkontrollen och allt var himla bra. Han fick MVG på allt =) Men jag bävar för nästa besök när han är 3 månader och ska få vaccinationen! Fyy faan.
Dom tyckte också att han utvecklas fort och är lite tidig med vissa saker för sin ålder men det gör ju inget.. då är han säkert sen med nånting annat. Brukar ju vara så =)
Men det är ju alltid kul när dom berömmer ens lilla bebis.. hihi.

När han föddes vägde han ju 3360g och var 48cm lång
Han väger nu 5445g och är 57cm lång.. stora killen! =) Han har bråttom att bli stor och stark.. hihi.

Nu håller vi (jag) på med maten, makaronipudding blir det. Älsklingarna ligger och sover på soffan. Sen blir det nån film och lite snarra =)


Alldelens ny i världen.. ca 1 timme gammal.


Första morgonen på BB..


1 månad gammal..


Och nu.. stora killen, 2 månader! =)



Ha en fin kväll allihopa!


RSS 2.0