Kyckling i lergryta

Idag blev det kyckling i lergryta till middag, himla gott och det sköter sig själv i ugnen så det är ju rätt enkelt att göra också. Använder tyvärr lergrytan alldelens för lite! Det blir ju så himla gott och saftigt allt man gör i den, måste verkligen börja använda den mer!

Tänkte iaf dela med mig av "receptet" på hur jag brukar göra grytan.



Hacka grönsaker, jag använder morötter, zuccini och hela mini champinjoner, ibland har jag även i några vitlöks klyftor också.




Glöm inte att lägga lergrytan i blöt en stund innan, annars riskerar den att spricka i ugnen.


Dela kycklingfilén i lagomt stora bitar. Varva grönsakerna och kycklingen i grytan.



Häll över krossade tomater


Sen brukar jag hälla över lite hönsbuljong också. Sen är den redo för ugnen!


Klaaar! =)



Servera med ris och nåt gott bröd. Jag brukar ha currysås till ibland också om man vill ha nåt mer än "såsen" som blir i grytan.


Den ser väl kanske inte jättegod ut men jag lovar att den är det! Man sätter ju såklart i precis vad man vill och det funkar ju även med kött och fisk.

Så nu vet ni det.. haha.


Kommentarer

Lämna en rad:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0