Det ser mörkt ut!

Var och läste på handels hemsida för att se hur det går med löneförhandlingarna. Och som det ser ut nu så har tydligen förhandlingarna gått åt helvete. Så om det inte löser sig tills onsdag kväll så blir det strejk.

Taget från handels hemsida:


Strandade förhandlingar inom handeln

Förhandlingarna mellan Handels och arbetsgivarorganisationen Svensk Handel om ett nytt avtal för butiks- och lageranställda har brutit samman.


– Vi har gjort allt vi har kunnat för att få ett avtal men tvingas i dag inse att Svensk Handel inte erbjuder någon möjlighet att träffa en överenskommelse som vi kan acceptera, framförallt eftersom Svensk Handel inte är beredd att lägga en enda krona till lågavlönade kvinnor, säger Lars-Anders Häggström, ordförande i Handels.

– Vårt mål är fortfarande att teckna bästa möjliga avtal för våra medlemmar. Nu måste Svensk Handel klippa kopplet till Svenskt Näringsliv och istället fokusera på att få ett avtal med oss. Bollen ligger hos Svensk Handel, säger Lars-Anders Häggström.

Det är framför allt två frågor som gör att parterna inte kommer vidare: löneökningen inklusive låglönesatsningen inom butiksavtalet, och frågan om bemanningsföretag. Beträffande lönefrågorna har parterna olika uppfattningar om såväl höjningsnivåer som tidpunkter då löneökningarna ska träda i kraft.

Handels uppfattar arbetsgivarpartens bud som så lågt, att det inte är meningsfullt att diskutera frågan vidare, så länge ingen omsvängning sker. Dessutom uppfattar vi det som ett frontalangrepp på den solidariska lönepolitiken, regisserat av Svenskt Näringsliv.

När det gäller frågan om bemanningsföretag är Handels krav att anställda som är uppsagda på grund av arbetsbrist ska få rätt till återanställning, då arbetsgivaren vill ta in bemanningsföretag. I denna fråga har förhandlingarna kommit något närmare en lösning, men fortfarande finns avgörande delar som parterna inte är överens om.

– Utfallet för våra förhandlingar är helt avgörande för lönenivåerna för alla lågavlönade kvinnor inom LO. Här har vi LO-styrelsens enhälliga stöd, säger Lars-Anders Häggström.

Så det verkar ju nu som att det blir ledig helg nästa helg också, jävla tur att jag får fullt betalt ändå!

 

Vid 5 imorse kom min älskling hem! =) Å va bra det känns att ha honom hemma igen.. har ju saknat ihjäl mig efter honom! Skönt att vi hinner umgås lite innan jag måste fara till jobbet.. men jag hade ju velat vara med honomm hela dagen ju. Han jobbar ju hela veckan nu också. Kanske ska hoppas på strejk i helgen så jag får vara ledig med honom då istället ;)

 

Nä nu ska jag kramas och äta lunch!

 


Kommentarer

Lämna en rad:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0